Cricalopharyngeal spasm: årsaker og behandlinger av halsen spasmer

Beskrivelse

En cricalopharyngeal spasme er en type muskelspasme som oppstår i halsen. Også kalt øvre esophageal sphincter (ues), cricalopharyngeal muskelen ligger på toppen av esophagus. Som en del av fordøyelsessystemet, L’esophagus bidrar til å fordøye mat og forhindrer syrer fra å klippe fra magen.

Det er normalt at den cricalopharyngeal muskelen kommer tilbake. Faktisk er dette det som hjelper L’esophagus å moderere maten og væskene. En spasme oppstår med denne typen muskel når den kontrakter for mye. Dette er kjent som en wipercation-tilstand. Selv om du fortsatt kan svelge mat og drikke, kan spasmer få deg til å føle deg ubehagelig.

Symptomer

Med cricopharyngeal spasmen, vil du fortsatt kunne spise og drikke. Ubehagelig har en tendens til å være høyere mellom drinker og måltider.

Symptomene kan omfatte:

 • Følelser av kvelning
 • føl deg som om noe klemmer seg rundt i halsen
 • Følelse av et stort objekt blokkert i halsen
 • en klump som du ikke kan svelge eller spytte

Symptomene på UES-spasmene forsvinner når du spiser mat eller væsker. Dette skyldes at de relaterte musklene er avslappet for å hjelpe deg med å spise og drikke.

Også symptomene på cricopharyngeal spasm har en tendens til å bli verre i løpet av dagen. L’angst for tilstanden kan også forverre symptomene.

Våre initiativer

Cricalopharyngeal spasmer forekommer alle’interiør av cricentrisk brusk i halsen. Quest’Området ligger rett i den øvre delen av spiserøret og i den nedre delen av svelget. L’Ues er ansvarlig for å forhindre noe, som luften, for å nå spiserøret mellom drinker og måltider. Av denne grunn kontrakter ues kontinuerlig for å hindre strømmen av magefluen og syrene fra å nå esophagus.

Noen ganger kan dette naturlige beskyttende tiltaket miste balansen og # 8217; ues kan trekke seg mer enn det burde. Dette oversetter til betydelig spasmer.

Behandlingsalternativer

Disse typer spasmer kan lindres med enkle hjemmemedisiner. Endringer i dine spisevaner er kanskje den mest lovende løsningen. Å spise og drikke små mengder i løpet av dagen, kan din Ues bli lenger i en mer avslappet tilstand. Dette sammenlignes med forbruket av et par rikelig måltider i løpet av dagen. Av og til drikker et glass varmt vann kan ha lignende effekter.

Stress for UES-spasmer kan øke symptomene, så det er viktig å slappe av hvis du kan. Puste teknikker, Guidet meditasjon og andre avslappende aktiviteter kan hjelpe.

For vedvarende spasmer kan legen foreskrive diazepam (Valium) eller en annen type Miolalassante. Valium Det brukes til å behandle angst, men det kan også være nyttig å roe stresset relatert til halspasmer hvis det tas midlertidig. Det brukes også til å behandle tremor og muskuloskeletale lesjoner. Xanax, et anti-angst stoff, kan også lindre symptomene.

I tillegg til hjemmemedisiner og narkotika, kan legen lede deg til en fysioterapeut. Kan hjelpe deg med å lære nakkeøvelser for å slappe av hypercrations.

Sekund Laryngery, Symptomene på cricalopharyngeal spasme har en tendens til å løse seg selv etter omtrent tre uker. I noen tilfeller kan symptomene vare lenger. Du må kanskje kontakte legen din for å utelukke andre mulige årsaker til spasmer til halsen for å sikre at du ikke har en mer alvorlig tilstand.

Komplikasjoner og tilhørende forhold

Komplikasjoner fra esophageal spasmer er sjeldne, ifølge Cleveland Clinic. Hvis du manifesterer andre symptomer, som vanskeligheter med å svelge eller brystsmerter, kan du ha en tilhørende tilstand. Mulighetene inkluderer:

 • dysfagi (Vanskelighetsgrad å svelge)
 • mageknip
 • Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller esophageal skade (stenose) forårsaket av vedvarende mageforbrenning
 • Andre typer esophageal stenose forårsaket av hevelse, som ikke-kreftformige vekst
 • Nevrologiske lidelser, som Parkinsons sykdom
 • Hjerneskade fra relaterte lesjoner eller slag

For å utelukke disse forholdene, kan legen bestille en eller flere typer esophageal tester:

 • Motilitetstest. Disse testene måler den generelle styrken og bevegelsen av musklene.
 • Endoskopi. Et lite lys og et videokamera er plassert i # 8217; esophagus slik at legen kan se bedre L & # 8217;.
 • Manometri. Dette er størrelsen på esophageal trykkbølger.

Outlook

Samlet sett er en cricopharyngeal spasm ikke en betydelig medisinsk bekymring. Det kan forårsake halsforstyrrelser i perioder hvor spiserøret er i en avslappet tilstand, for eksempel blant måltider. Men vedvarende ubehag på grunn av disse spasmene må kanskje behandles av en lege.

Hvis ubehaget også vedvarer mens du drikker og spiser, er det sannsynlig at symptomene er relatert til A’annen årsak. Du bør konsultere legen din for riktig diagnose.