8 måter å rengjøre lungene: rensemidler D & # 039; luft, trening og andre

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er en lungerengjøring?

Våre lungene gjør mye for oss. Selv om de fleste av oss ikke tenker på lungene som noe vi kan trene, kan du ta tiltak for å hjelpe dem med å jobbe bedre.

L’luft vi puster kan være forurenset av mange typer forurensende stoffer. Alt, fra pollen til kjemikalier til passiv røyking, kan bli fanget i # 8217; luft og skriv inn lungene våre.

Våre lungene er for det meste selvrensende organer, men det er noen ting du kan gjøre for å hjelpe dem med å jobbe på et optimalt nivå.

En lungerengjøring kan være nyttig for personer som har en helsetilstand som forårsaker åndedrettsvansker, som astma, kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) eller cystisk fibrose. Du kan også dra nytte av en renslighet av lungene hvis du er en sterk røyker, eller du må bruke visse medisiner ved innånding.

Det er mange måter du kan øve på lungerengjøring, inkludert å lage livsstilsendringer og gjøre øvelser for å hjelpe lungene å kvitte seg med overflødig væske.

1. Anskaffe en purifier d’luft

Begynn å rengjøre lungene ved å forbedre kvaliteten på luften i hjemmet ditt. Du kan kjøpe en D & # 8217 renser; luft som kan plasseres i de enkelte rommene. Du kan også investere i en innenlands purifier.

Kjøp en purifier d’air online.

2. Endre filtrene i ditt hjem

I tillegg til å skaffe en purifier D’luft, bør du endre alle hjemmefiltre og rengjøre alle stikkontakter D’luft, for eksempel på badet eller # 8217; air condition eller sockets d’varme.

Pass på at du også erstatter ovnfilteret hver sjette måned.

Kjøp et luftfilter på nettet eller et bakervarer.

3. Eliminer kunstige dufter

Du kan tenke på å hjelpe luften i hjemmet ditt, noe som gjør det parfyme med deodoranter for miljøer, stearinlys eller den berømte voksvarmeren. Imidlertid er disse duftene ofte fulle av skadelige kjemikalier som kan irritere lungene.

Selv husholdningsvaskemidler kan fungere som irriterende, så sjekk skapene og erstatte vaskemidler med helt naturlige produkter, om mulig.

4. Tilbring mer tid

Å få mye frisk luft kan hjelpe oss med å utvide vevet i lungene og holde dem til å fungere skikkelig.

Sjekk forurensningsprognoser i ditt område. Unngå å trene ALLE’åpen når forurensningsnumrene er høye og holde seg borte fra brennende søppel, tre eller andre typer røyk.

Hvis du er bekymret for forurensningen eller bor i et område med sterke forurensninger, kan du ha på seg en maske med filter Dell & # 8217;.

Kjøp en maske med et filter i luften;.

5. Prøv å puste øvelser

Sikker Pusteøvelser Det kan forbedre lungefunksjonen, spesielt for folk som for tiden røyker, som røykt i fortiden eller har lungeskade fra en kronisk lunge sykdom.

Det finnes også verktøy som kan hjelpe deg med å puste pusten, som et spirometer. Denne typen enhet brukes ofte etter operasjonen for å hjelpe med gjenopprettingsprosessen.

Andre pusteøvelser krever ikke bruk av hjelpemidler. Disse teknikkene inkluderer:

  • Pust med leppene som er kontrakt
  • mage puste ned, også kjent som membraner

Hvis du er en røyker eller du har lungeskade, bør du snakke med legen din på tilgjengelige alternativer. De bør kunne lede deg til en respiratorisk klinikk, hvor terapeuter kan sette inn deg i et spesielt program for å hjelpe deg.

6. Praksis percussion

Slagverk eller slagverk av brystet, er en teknikk som kan bidra til å tømme væsken fra lungene. Den består i å få deg til å ligge ned med hodet senket og tappe lett på ryggen, jobber fra bunnen opp.

Det er ofte kombinert med postural drenering, en teknikk der kroppens posisjon endres slik at det er lettere for væsken ut av lungene. Du kan være på din side, mage eller rygg.

Mange med cystisk fibrose eller lungebetennelse bruker perkusjon og postural drenering. Baksiden av # 8217; individet er slått fast med kopphendene, som løsner sekreter. Den veltede posisjonen hjelper sekreter til å stige og gå ut av lungene.

7. Endre dietten din

Dietten din kan påvirke helsen til lungene på ulike måter.

Vitamin d

Spis vitamin D Rike matvarer kan forbedre helsen til lungene. En 2017 studere av mennesker med astma oppdaget at sunt vitamin D-nivåer har redusert antall astmaanfall som har bedt om behandling med kortikosteroider.

De beste matkildene til vitamin D er generelt animalske produkter, for eksempel laks, sardiner og egg. Men frokostblandinger og andre produkter som naturlig inneholder ikke vitamin, kan bli forsterket med det.

Anti-inflammatoriske matvarer og drikkevarer

Noen matvarer og drikkevarer inneholder antiinflammatoriske antioksidanter. Reduser luftveisbetennelsen kan hjelpe deg med å puste lettere og antioksidanter kan hjelpe deg.

Prøv grønn te. I en koreansk studere, Det har vist seg at forbruket av grønn te bare to ganger om dagen reduserer risikoen for KOL hos personer i alderen 40 eller mer.

Andre anti-inflammatoriske alternativer inkluderer bær, brokkoli, gurkemeie og mørk sjokolade.

Sunn fett

Du kan også velge et lavt karbohydrat diett og rikere i sunne fettstoffer. Metaboliseringen av karbohydrater produserer mer karbondioksid og bruker mer oksygen enn fettmetaboliseringen.

8. Gjør mer aerobic trening

En treningsrutine som inkorporerer den aerob aktivitet kan bidra til å forbedre lungekapasiteten. Aerobic øvelser inkluderer:

  • Stående
  • løp
  • Sykling, både ALLE’åpen og innendørs
  • jeg svømmer
  • Dans eller treningsøkter inspirert av dans som Zumba
  • boksing
  • Sport som tennis

Hvis du har en kronisk lungesykdom, er det viktig å snakke med legen din før du starter et treningsprogram for å finne den rette rutinen for deg.

Risiko og advarsler

Det er ikke mange undersøkelser som støtter produktene, som piller, som hevder å rense lungene. Det er best å forhindre lungeskader ved å unngå røyking, forurensning og andre pulmonale irritanter.

Noen lungerengjøringsprodukter kan faktisk gjøre visse lungeforhold, så sørg for at du snakker med legen din før du prøver et bestemt produkt for lungesrengjøring.

Outlook

For bedre lunges helse anbefaler vi deg å starte med sunn forebygging og gjøre sunne valg. For eksempel, slutte å røyke, gjøre passende regelmessig trening for treningsnivået ditt og følg et næringsrikt kosthold, vil hjelpe lungene dine.

Du bør også snakke med legen din om andre tiltak du kan påta seg for å forbedre din lungehelse.