Brusk: kne, artikulasjon, i øret, i nesen, vev, reparasjon, skade og mer

COS’er brusk?

Brusk er en type bindevev tilstede i kroppen. Når et embryo utvikler seg, er brusken forløperen til # 8217;. En del av brusken forblir og er spredt i hele kroppen, spesielt for å dekke leddene. Brusken komponerer også det meste av ytre øret.

Brusk er en type unikt stoff fordi det ikke har noen blodkar eller nerver. I stedet er bruskceller (notater som kondrocytter) i en & # 8220; Matrix & # 8221; Gelatinøs som gir næring til cellene. Brusk har en unik struktur som gjør det til et sterkt, men fleksibelt stoff.

Hva er de forskjellige typer brusk?

Det er tre typer brusk i kroppen: Ialina, fibro og elastisk brusk. Nedenfor er en forklaring på hver.

Gummistrikk

Elastisk brusk er i # 8217; Ear og # 8217; Epiglottis (ligger i halsen), så vel som i deler av nesen og luftrøret. Denne brusk tjener til å gi styrke og elastisitet til kroppene og kroppsstrukturene, som det ytre øret.

Fibrøs eller fibrøs

Den fibrøse brusk er funnet i spesielle lagre kjent som menn og plater mellom spinalben, kjent som ryggvirvler. Disse lagrene er grunnleggende for å redusere artikulasjonsfriksjonen, som kneet.

Legene anser det som den sterkeste av de tre typer brusk. Har tykke lag med sterke kollagenfibre.

Ialal

Ialina brusk er den vanligste typen i kroppen. Denne typen brusk ligger i strupehodet, i nesen, ribber og luftrøret. Et veldig tynt lag av brusk er også tilstede på benflater, som over leddene, for å tiltrekke seg dem. Denne alina brusk er kjent som artikulær brusk.

Begrepet Ialino kommer fra det greske ordet & # 8220; Hyalos & # 8221;, som betyr glassaktig. Ialina brusk vises litt vetrosa under mikroskopet. Denne typen brusk har mange tynne kollagenfibre som hjelper deg med å gi den styrke. Imidlertid anses Iselina brusk som den svakeste av de tre typer brusk.

Hvordan kan brusk bli skadet?

Brusk kan bli skadet etter en skade eller degenerasjon, som er slitt over tid. Noen av de vanlige forholdene knyttet til brusk degenerasjon inkluderer:

Chondromalacia Patelle

Denne tilstanden, også kjent som et kne av løperen, oppstår når artikulære brusk over rotulaene bryter. Faktorer som skader, overdreven bruk, dårlig justering eller muskel svakhet kan alle føre til tilstanden. Chondromalaccia kan forårsake gnidning av beinet mot beinet, som er veldig smertefullt.

Costocondritis

Denne tilstanden oppstår når brusk som forbinder ribbenene til brystbenet, er betent. Selv om tilstanden vanligvis er midlertidig, kan det bli kronisk. Tilstanden forårsaker irriterende sår.

Skiveprolaps

Når det gelatinøse materialet ALLE’interiør av den bruskede skiven stikker ut gjennom ekstern brusk, er kjent som en herniated eller glatt plate. Denne tilstanden skyldes vanligvis degenerative endringer som oppstår som en sikkerhetseffekt av aldring. Andre ganger kan en person ha en alvorlig ulykke eller en ryggskade som kan forårsake en diskvern på 8217;. Denne tilstanden forårsaker sterk ryggsmerter og ofte med bena.

Dessverre kan bruskbrudd være en del av den naturlige degenerative kroppsprosessen. Trinn Slik opprettholder du en sunn vekt, praktiserer fleksibilitet og muskelforsterkning og unngår overintensjon kan bidra til å redusere hastigheten som brusken bryter.

Brusk kan ly seg alene?

Selv om brusken er veldig gunstig for kroppen, har den et ulempe: det bryr seg ikke alene som de fleste andre vevene. Bruskceller kjent som kondrocytter ofte ikke replikerer eller reparerer fra seg selv, noe som betyr at skadet eller skadet brusk vil sannsynligvis ikke helbrede godt uten medisinsk inngrep.

Gjennom årene har legene funnet noen metoder som er i stand til å stimulere ny bruskvekst. Disse teknikkene brukes vanligvis til artikulær brusk på leddene. Eksempler inkludert:

Arthroplasty for slitasje

Denne prosedyren inkluderer bruk av et spesielt høyhastighetsinstrument som kalles kutter for å skape små hull under skadet brusk for å stimulere reparasjon og vekst av brusk.

Autolog chondrocyt anlegg

Denne brusk reparasjonsteknikken krever to trinn. Først av alt, en lege fjerner et stykke sunn brusk fra en person og sender bruskprøven til et laboratorium. I laboratoriet er cellene «dyrket» og stimulert til å vokse.

Personen må derfor være i kirurgi der den skadede brusken er fjernet og erstattet med den nylig voksne brusk. En kirurg utfører også andre reparasjoner. Siden denne tilnærmingen krever mer kirurgiske prosedyrer, utfører legene vanligvis bare på yngre personer som har en enkelt skade på 2 centimeter eller høyere.

Microfracture

Denne kirurgiske teknikken innebærer fjerning av skadet brusk og dermed realiseringen av små hull like under brusk i A’bein kjent som en sub-condal bein. Dette skaper et nytt inntak av blod som ideelt sett stimulerer helbredelse.

Boring

L’Perforeringsmetoden ligner på mikrofraktorer. Innebærer etableringen av små hull i # 8217; sub-cov-området som et middel til å stimulere helbredelsen og veksten av ny brusk som øker blodstrømmen;.

Osteokondrale autotraplant transplantasjon

Denne tilnærmingen forventer å ta et stykke sunt brusk fra et organispeområde som ikke bærer og påføres på en «8217» skadet område. Denne typen brukes vanligvis bare på et lite område med skade fordi en kirurg ikke kan bære et overskudd av sunt stoff.

Osteochondral tildeler transplantasjon

I motsetning til de andre stofftransplantatene kommer en allotraplant fra en lik donor, ikke fra selve personen. Allotters kan generelt håndtere bredere lesjonsområder enn en automatisk graft.

Selv om leger kan utføre disse prosedyrene for å fremme helbredelse, kan brusk vokse i en langsom rytme. Legene vil trolig anbefale fysioterapi og andre teknikker for å fremme mobilitet.

Bunnlinjen

Forskere undersøker nye måter å behandle og behandle skadet brusk i tillegg til å øke blodtilførselen og utføre brusktransplantater. Eksempler inkluderer forsøket på å bruke stamceller til å vokse i sunn brusk og forsøket på å lage en mikrogel som matrisen som nærer brusk.

Imidlertid er disse tilnærmingene fortsatt i stadiene av klinisk eksperimentering og vil kreve tid og test før nye teknikker dukker opp.