Argan Oil for huden: Fordeler og bruker for alle hudtyper

Beskrivelse

L’Argan olje er hentet fra bønner som vokser på argan trær med opprinnelse i Marokko. Det blir oftere solgt som ren olje, som kan påføres direkte lokalt (direkte på huden) eller inntas for å gi forskjellige helsemessige fordeler. Den kommer i form av tilleggskapsler for å ta oralt. Det er også ofte blandet i en serie kosmetiske produkter som sjampo, såper og balsam.

L’Argan Oil har tradisjonelt blitt brukt både lokalt og muntlig for å forbedre huden helse, hår og negler. Inneholder en rekke forskjellige fordelaktige egenskaper og vitaminer som danner en kraftig kombinasjon for å øke hudens helse.

Fordeler med’Argan Oil for huden

1. Beskytter mot solskader

Marokkanske kvinner har lenge brukt arganolje for å beskytte huden mot solskader, praktisk støttet av a 2013 studie.

Dette studioet fant at # 8217; # 8217 antioksidantaktivitet; Arganolje bidro til å beskytte huden mot skade på frie radikaler forårsaket av solen. Dette har forhindret forbrenninger og hyperpigmentering. Langsiktig, dette kan også bidra til å forhindre hudkreftutvikling, inkludert melanom.

Du kan ta Argan olje kosttilskudd oralt eller bruke oljen lokalt på huden din for disse fordelene.

2. Hydrere huden

Arganoljen er kanskje mer vanlig brukt som fuktighetsgivende krem. Derfor finnes det ofte i lotioner, såper og hårbalsammer. Kan brukes lokalt eller inntatt av oralt med daglige kosttilskudd for fuktighetsgivende effekt. Dette skyldes i stor grad sin overflod av vitamin E, som er en liposoluble antioksidant som kan bidra til å forbedre vannretensjonen i huden.

3. Behandle en rekke hudforhold

L’Argan Oil inneholder et stort antall helbredende egenskaper, inkludert antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper. Begge bidrar til å redusere symptomene for en rekke forskjellige inflammatoriske hudforhold som psoriasis og rosacea.

For å få de beste resultatene, bruk den rene arganoljen direkte på hudområdene som er rammet av psoriasis. Rosacea kan bli behandlet i beste fall ved å anta muntlige kosttilskudd.

4. Behandler akne l & # 8217

L’hormonal akne er ofte et resultat av et overskudd av sebum forårsaket av hormoner. L’Argan Oil har Anti-sebum effekter, som effektivt kan justere mengden av sebum på huden. Dette kan bidra til å behandle forskjellige typer akne og fremme en jevnere og mer rolig hudfarge.

Påfør Argan Oil & # 8211; eller ansikts kremer som inneholder Argan Oil & # 8211; Direkte på huden minst to ganger om dagen. Du bør begynne å se resultater etter fire uker.

5. Pleie hudinfeksjoner

En av de tradisjonelle bruken av Argan Oil er å behandle hudinfeksjoner. L’Argan Oil har egenskaper både antibakteriell og soppdrepende middel. Dette gir ham muligheten til å behandle og forhindre hudinfeksjoner både bakteriell og sopp.

Bruk av Argan-oljen på området berørt topisk minst to ganger om dagen.

6. Forbedrer sårheling

Antioksidanter er tydeligvis en kraftig kraft. Den sterke kombinasjonen av antioksidanter og vitamin E som ligger i # 8217; Argan-oljen kan brukes Hjelp sår og kutt for å helbrede raskere. Du kan regelmessig ta Argan olje kosttilskudd for å prøve denne fordelen i hele kroppen.

7. Siver atopisk dermatitt

Atopisk dermatitt er en vanlig hudtilstand med symptomer som kløe, rødmet hud. Forskning viste at den aktuelle anvendelsen av Argan-oljen på det berørte området kan bidra til å behandle symptomene. E-vitamin og naturlige inflammatoriske egenskaper tilstede i # 8217; Argan-oljen kan både føre til denne beroligende effekten.

En studie Det ble utført ved behandling av pasienter med placebo eller vitamin og oral dermatitt, som er tilstede i overflod i # 8217; arganoljen. Forskerne fant at deltakerne som fikk vitamin og så en betydelig reduksjon i symptomene.

8. Har anti-aging effekter

L’Argan Oil har lenge vært brukt som en anti-aging behandling. Selv om det alltid har vært støttet bare av anekdotiske tester, a Nylig studio med postmenopausale deltakere Han var i stand til å støtte denne uttalelsen. Forskere fant at en kombinasjon av oral og kosmetisk arganolje førte til en betydelig økning i hudens elastisitet. Dette har gitt en effektiv anti-aging behandling.

Du kan få disse fordelene ved å bruke Argan-oljen direkte på huden, ta et oralt supplement regelmessig eller begge deler.

9. Reduserer Le’Hud Greasiness

Noen av oss har naturlig fettete hud enn andre. De som gjør det så ofte gjør alt for å kvitte seg med den oljeaktige skinnen som kan forekomme. Takket være Sebum-Reduserende evner til Argan-oljen, kan du hjelpe deg med å redusere den totale sebumet og redusere huden Greasyness.

En studie har funnet at A’søknad to ganger en dag med krem ​​inneholdt Argan olje redusert sebum aktivitet og # 8217; fett på bare fire uker.

10. Hindrer og reduserer strekkmerker

Strekkmerker er spesielt vanlige under graviditet, men noen kan oppleve dem. En studie fra 2016 oppdaget at en vannkrem i olje som inneholder arganolje, forbedrer hudens elastisitet. Dette bidro til å forhindre og behandle strekkmerker i den første fasen.

Påfør Argan-oljen direkte på det berørte området minst to ganger om dagen. Gjør det så snart du mistenker å se eller begynne å se strekkmerker for å få de beste resultatene.

Bivirkninger og risiko

L’Argan olje er generelt ansett som trygt for de fleste. Noen individer kan oppleve mindre bivirkninger på grunn av bruken.

Hvis det brukes lokalt, kan Argan-oljen irritere huden. Dette kan forårsake dannelsen av kutane utbrudd eller akne. Dette kan være en mer vanlig reaksjon med de som har valnøttallergier. Selv om arganoljen kommer fra en frukt med en kjerne, kan det forverre de som lider av slike allergier. For å unngå dette, bør du teste arganoljen på et lite område med neppe skjult hud for å sikre at du ikke lukter den.

Ved svelging av oral, kan Argan-oljen forårsake fordøyelsesforstyrrelser, inkludert kvalme, gass eller diaré. Det kan også føre til tap av appetitt eller hevelse, og noen mennesker kan manifestere hudreaksjoner som kutane utbrudd eller utbrudd av akne.

I svært sjeldne tilfeller kan folk oppleve mer alvorlige bivirkninger for argan olje oral supplement. Disse inkluderer forvirring, problemer med å sove, generell ubehag, overexcitation, depresjon og agitasjon. Hvis en av disse symptomene oppstår, avbryter L & # 8217 Argan oljeinntak.

L & # 8217;

Enten det brukes lokalt eller inntatt oralt, er Argan-oljen trygt for de fleste. Har kraftige fordeler for huden takket være de mange helbredende egenskapene og vitaminene den inneholder.

Men hvis du bruker Argan-oljen i flere uker, og du ikke ser endringer i tilstanden du prøver å behandle, kan du gjøre en avtale for å se legen din. De kan anbefale andre behandlingsalternativer, inkludert reseptbelagte legemidler, for å løse forholdene du opplever.