Broken HIP: Typer, årsaker og symptomer

Om L’Hip

Den øvre delen av lårbenet og en del av # 8217; bekkenbenet møtes for å danne hoften. En brutt hoftel er vanligvis en brudd i den øvre delen av lårbenet eller # 8217; lårbenet.

A’Articulation er et punkt der to eller flere bein kommer sammen og hoften er en’kuleledd. Bollen er hodet til lårbenet og # 8217; Alveolus er den buede delen av # 8217; bekkenbenet, kalt acetabulum. Hipstrukturen gir større bevegelsesfrihet enn noen annen type artikulasjon. For eksempel kan du rotere og flytte hoftene flere retninger. Andre ledd, som knær og albuer, tillater bare en begrenset bevegelse i en retning.

En brutt hoftel er en alvorlig tilstand i alle aldre. Nesten alltid krever kirurgi. Komplikasjoner forbundet med en’ødelagt hip kan være farlig for livet. Fortsett å lese for å lære mer, inkludert risiko, symptomer, behandling og prospekter for en ødelagt hofte.

Hva er typer brutt hofte?

En brudd på hipperen oppstår vanligvis i den sfæriske delen (femur) av hofteartikuleringen, og det kan forekomme på forskjellige steder. Noen ganger, # 8217; alveolus eller L’acetabulum kan fraktur.

Femoral nakkefraktur: Denne typen pause oppstår i lårbenet på ca. 1 eller 2 tommer hvorfra hodet på # 8217; bein møter grepet. En femoral nakkefraktur kan forstyrre blodsirkulasjonen på kulen av hoftet rive blodkar.

Dell & # 8217 intertripanterisk brudd: en intercharteter fraktur av hoften;. Det er ca 3-4 tommer fra artikulasjonen. Stopper ikke blodet til lårbenet.

Intrakapsulær fraktur: Denne frakturen treffer delene av sfæren og # 8217; # 8217; hofte. Det kan også føre til rive av blodkar som går til ballen.

Hva er årsakene til A’Broken Hip?

De potensielle årsakene til også ødelagt inkluderer:

 • Fall på en hard overflate eller fra en god høyde
 • Trauma Concession All’Hip, for eksempel av en ulykke D’bil
 • Sykdommer som osteoporose, som er en tilstand som forårsaker tap av beinvev
 • fedme, som fører til overdreven trykk på hoftebenet

Hvem er i fare for brudd på hoften?

Noen aspekter kan øke risikoen for brudd på A’hip. Disse inkluderer:

Historie om brudd på hoften: Hvis du har hatt en Broken Hip, kjører en mye større risiko for kontrainering av A & # 8217;.

Etnisitet: Hvis du er av asiatisk eller kaukasisk opprinnelse, har du større risiko for osteoporose.

Sex: Hvis du er en kvinne, sjansene dine for å bryte hoften;. Dette skyldes at kvinner er mer utsatt for osteoporose enn menn.

Alder: Hvis du har 60 år eller mer, kan du være mer i fare for ruptur Dell’Hip. Med alderen i alderen kan styrken og densiteten av beinene reduseres. Svake bein kan enkelt bryte. L’Avansert alder bringer ofte også syn og balanseproblemer, samt andre problemer som kan øke sjansene for å falle.

Underernæring: Et sunt kosthold inkluderer viktige næringsstoffer for beinhelse, for eksempel protein, vitamin D og fotball. Hvis du ikke tar nok kalorier eller næringsstoffer fra kostholdet ditt, kan du bli underernæret. Dette kan sette deg i fare for brudd. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han fant ut at underernærte seniorer har større risiko for brudd på hoften. Det er også viktig at barn får nok kalsium og vitamin D for deres fremtidige beinhelse.

Hva er symptomene på en brutt hip & # 8217?

Symptomene på A’forgrenet hip kan inkludere:

 • Smerte alle’hip og alle’inguine
 • Det berørte benet er kortere enn det sunne benet
 • A’manglende evne til å gå eller legge vekt eller trykk på # 8217; hofte og det berørte benet
 • Betennelse i’hip
 • ekkymose

A’Broken Hip kan være farlig for livet. Hvis du mistenker en brudd på hoften, kontakt lege umiddelbart.

Diagnose av A’Broken Hip

Legen kan legge merke til de åpenbare tegnene på A’gren hofte, som hevelse, blåmerker eller deformitet. Men for å gjøre en korrekt diagnose, kan legen bestille spesielle eksamener for å bekrefte den opprinnelige evalueringen.

Imaging Tests hjelper legen din til å finne frakturer. Legen kan bestille røntgenstråler for å ta bilder av hoften. Hvis dette bildeverktøyet ikke avslører noen brudd, kan de bruke andre metoder, for eksempel magnetisk resonans eller TC.

Magnetisk resonans kan vise en pause av iliacbenet bedre enn røntgenstrålen. Dette bildebehandlingsverktøyet kan produsere mange detaljerte bilder av Hofte-området. Legen din kan se disse bildene på en datamaskin eller skjermbilde. TC er en bildebehandling metode som er i stand til å produsere bilder av’hofte og muskler, stoffer og omkringliggende fett.

Behandle en’ødelagt hofte

Legen din kan vurdere din alder og din fysiske tilstand før du gjør en behandlingsplan. Hvis du er større og du har helseproblemer i tillegg til en & ødelagt hofte, kan behandlingen variere. Alternativene kan omfatte:

 • dressing
 • kirurgi
 • Fysioterapi

Legen kan foreskrive smertestillende midler for å redusere ubehag. Videre er kirurgi den vanligste behandlingen for å reparere eller erstatte L & # 8217;. Erstatning kirurgi av hoften innebærer fjerning av den skadede delen av hofte og # 8217; sette inn en kunstig del av hoften i sin plass. I tilfelle kirurgi, kan legen anbefale fysioterapi for å hjelpe deg med å gjenopprette raskere.

Finn ut mer: En guide til erstatningskirurgi i hoften og til neste omsorg »

Gjenoppretting og langsiktige prospekter

Du vil være ute av # 8217; sykehuset noen dager etter intervensjonen, og du må kanskje bruke tid i en rehabiliteringsstruktur. Din utvinning avhenger av din fysiske tilstand før din skade.

Selv om kirurgi lykkes i de fleste tilfeller, kan du ha komplikasjoner senere. A’Broken Hip kan kompromittere evnen til å gå i en periode. Denne immobiliteten kan føre til:

 • sengesår
 • blodpropper i bena eller lungene
 • Urinveisinfeksjon
 • lungebetennelse

Ytterligere informasjon: Hvordan forebygge blodproppdannelse etter operasjonen »

For eldre

En brutt hip kan være seriøs, spesielt hvis du er en eldre voksen. Dette skyldes risikoen for kirurgi for eldre og fysiske gjenopprettingsbehov.

Hvis gjenopprettingen ikke utvikler seg, må du kanskje gå til en langsiktig omsorgsstruktur. Tap av mobilitet og uavhengighet kan føre til depresjon hos noen mennesker, og dette kan redusere utvinningen.

Men de eldre kan ta tiltak for å helbrede fra kirurgien til hoften og forhindre nye frakturer. Et fotball supplement kan bidra til å bygge bentetthet. Leger anbefaler L’Trening under belastning for å unngå brudd og øke styrke. Spør L’legen din godkjenning før du starter en øvelse etter en operasjon, alt’hofte.