Bone Marrow Biopsi: Formål, prosedyre og risiko

En beinmargs biopsi kan ta ca 60 minutter. Benmarget er det svampete stoffet ALL’interiør av beinene. Verter blodkar og stamceller som bidrar til å produsere:

 • Røde og hvite blodlegemer
 • blodplate
 • fetus
 • brusk
 • bein

Det er to typer margen: rød og gul. Røde margen er hovedsakelig funnet i flate bein som hofte og ryggvirvler. Med L’alder av alderen, mer enn margen blir gul på grunn av en økning i fettceller. Legen vil trekke ut rødt margen, vanligvis fra baksiden av iliacbenet. Og prøven vil bli brukt til å verifisere noen blodcelleanomalier.

Patologikaboratoriet som mottar margen, vil sjekke om beinmargen din produserer sunne blodlegemer. Ellers vil resultatene vise årsaken, som kan være en infeksjon, en beinmargsykdom eller en kreft.

Fortsett å lese for å lære mer om Bone Marrow Biopsi og hva som skjer under og etter prosedyren.

Du trenger en Bone Marrow Biopsi?

Legen kan foreskrive en benmargsbiopsi hvis blodprøver viser at nivået av blodplater eller hvite eller røde blodlegemer er for høye eller for lave. En biopsi vil bidra til å bestemme årsaken til disse anomaliene, som kan inkludere:

 • Anemi eller et lavt antall røde blodlegemer
 • Beinmargsykdommer, som myelofibrose eller myelodosplastisk syndrom
 • Blodcelleforhold, som leukopeni, trombocytopeni eller polycytemi
 • Bein eller blod marrow tumorer, som leukemi eller lymfomer
 • Emokromatose, en genetisk sykdom i hvilket jern akkumuleres i blodet
 • Infeksjon eller feber av ukjent opprinnelse

Disse forholdene kan påvirke produksjonen av blodlegemer og nivåene av dine typer blodceller.

Legen kan også bestille en benmargetest for å se hvor mye en sykdom har utviklet seg for å bestemme scenen av kreft eller for å overvåke effekten av en behandling.

Risiko for en beinmargs biopsi

Alle medisinske prosedyrer innebærer noen risikoform, men komplikasjonene som kommer fra en test av beinmargene er ekstremt sjeldne. Det britiske samfunn av hematologi Han oppdaget at mindre Dell’1% benmargetester provoserte bivirkninger. Hovedrisikoen for denne prosedyren er blødning eller overdreven blødning.

Andre komplikasjoner rapportert inkluderer:

 • Allergisk reaksjon Alle’anestesi
 • infeksjon
 • Vedvarende smerte der biopsi ble utført

Snakk med legen din før biopsi hvis du har en helsetilstand eller ta medisiner, spesielt hvis risikoen for blødning øker.

Hvordan forberede seg på en beinmargs biopsi

Diskuter dine bekymringer er en av de første trinnene for å forberede seg på en beinmargs biopsi. Du bør informere legen din om alle følgende:

 • Eventuelle stoffer eller kosttilskudd du antar
 • Din medisinske historie, spesielt hvis du har en historie med hemorragiske lidelser
 • Eventuelle allergier eller beltefølsomhet, ALL’anestesi eller andre stoffer
 • Hvis du er gravid eller du tror du er
 • Hvis du har en’ekstra angst for prosedyren, og du trenger narkotika for å slappe av

Å ha noen som kommer med deg på dagen for’intervensjon er en god ide. Spesielt hvis du tar medisiner som beroligende midler for å hjelpe deg med å slappe av, selv om det vanligvis ikke er nødvendig. Du bør ikke kjøre etter å ha tatt dem fordi disse stoffene kan få deg til å føle deg søvnig.

Følg all legeens instruksjoner før prosedyren. Legen kan be deg om å forstyrre # 8217; ansette visse stoffer på forhånd. Men aldri slutte å ta et stoff med mindre legen din forteller deg å gjøre det.

Få en god natts søvn og vises i tide, eller snart, på avtalen kan også hjelpe deg å føle deg mindre spent før biopsien.

Smerte forberedelse

I gjennomsnitt er smerten av biopsien rapportert Være kortsiktig, gjennomsnittlig og lavere enn forventet. Noen studier viser at smerte er knyttet til varighet og vanskelighetsgrad for en biopsi. Smerte er betydelig redusert når en erfaren lege benytter mindre enn 10 minutter for å fullføre biopsien.

En annen viktig faktor er ditt nivå av angst. Folk som var klar over deres prosedyre rapport for å prøve mye smerte sjeldnere. Folk rapporterer også lavere enn smerte nivåer med påfølgende biopsier.

Hvordan legen vil utføre en beinmargs biopsi

Du kan utføre biopsien i legenes studie, i en klinikk eller på sykehuset. Vanligvis vil en lege spesialisert seg på blod eller kreft sykdommer, som en hematolog eller onkolog, utføre prosedyren. Biopsien selv tar ca 10 minutter.

Før biopsien vil du ha på seg et sykehusfrakk, og du vil sjekke hjertefrekvensen og blodtrykket. Legen din vil fortelle deg å sitte på din side eller ligge på magen din. Da vil de påføre en lokalbedøvelse til huden og alle numb i området der biopsien skal utføres. En benmargbiopsi er mer vanlig utført av åsen på # 8217; bakre iliacben eller # 8217; brystben.

Du kan føle en kort punktering i løpet av injeksjonen # 8217;. Så legen vil utføre et lite snitt slik at en kabelnål lett kan bytte gjennom huden.

L’Aug kommer inn i beinet og samler det røde margen, men nærmer seg ikke ryggmargen. Du kan føle smerte eller døve irritasjon når nålen trenger inn i # 8217;.

Etter prosedyren vil legen arbeide med i området for å stoppe blødningen og dermed brytes gravering. Med lokalbedøvelsen kan du forlate legenes studio etter ca. 15 minutter.

Hva skjer etter en beinmargs biopsi?

Du kan føle en liten smerte i omtrent en uke etter prosedyren, men de fleste vil ikke gjøre det. For å bidra til å håndtere smerte, kan legen din anbefale benk smertestillende midler som L’ibuprofen eller paracetamol. Du må også ta vare på såret på ‘8217; gravering, som består i å holde den tørr i 24 timer etter biopsien.

Unngå anstrengende aktivitet i omtrent en eller to dager for å unngå å åpne såret. Og kontakt legen din umiddelbart hvis du finner:

 • overflødig blødning
 • Økt smerte
 • opphovning
 • drenering
 • feber

Laboratoriet vil teste beinmarget ditt i denne perioden. L’venter på resultater kan ta fra en til tre uker. Når resultatene er mottatt, kan legen ringe eller lage en oppfølgingsavtale for å diskutere resultatene.

Hva resultatene av biopsien din betyr?

Et hovedformål med biopsien er å finne ut om beinmarken fungerer riktig og, ellers bestemme årsaken. Din prøve vil bli undersøkt av en patolog som vil utføre flere tester for å bidra til å bestemme årsaken til eventuelle anomalier.

Hvis du har en viss type kreft som lymfom, utføres en beinmargs biopsi for å hjelpe scenekreft ved å bestemme om kreft er eller ikke i benmargen.

Unormale resultater kan skyldes kreft, infeksjon eller A’annen benmargsykdom. Legen din må kanskje bestille flere tester for å bekrefte en diagnose. Og de vil diskutere resultatene og behandlingsalternativene, om nødvendig, og planlegge dine neste skritt under oppfølgingsavtalen.

Hva det betyr å ha en lav blodplate telling? »

Spørsmål:

Jeg har en benmarg eksamen og jeg er stresset for dette. Hva kan jeg gjøre?

Ruth, Healthline Reader

TIL:

L’ide om en beinmargs biopsi kan forårsake angst, men de fleste pasienter rapporterer at det ikke var så alvorlig som de hadde forestilt seg. Smerter er minimal i de fleste tilfeller. Spesielt hvis gjort av en ekspertleverandør. Det anvendte legemidlet som brukes, er svært lik det du mottar fra tannlegen og er svært effektiv for numbing hud og # 8217; ytre bein hvor smerte reseptorer er funnet. Kan bidra til å lytte til musikk eller et avslappende opptak under prosedyren for å distrahere deg og hjelpe deg med å slappe av. Mer avslappet, det vil bli lettere for deg og for legen din som vil utføre prosedyren.

Monica Bien, PA-CANSWers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.