Beta karoten: Fordeler, mat å spise og mer

Beskrivelse

Beta karoten er en antioksidant som konverterer til vitamin A og spiller en svært viktig rolle i helse. Han er ansvarlig for den røde, gule og oransje fargen av noen frukter og grønnsaker.

Navnet kommer fra ordet latin for gulrot. Beta-karoten ble oppdaget av forskeren H.Wackenroder, som krystalliserte av gulrøtter i 1831.

Hva er fordelene?

Antioksidanter som beta-karoten spiller en avgjørende rolle i kroppen mot frie radikaler. Det er mange tester for å støtte antioksidantinntaket for å oppnå optimal velvære. Forbruket av beta-karoten har vært knyttet til følgende:

Forbedring av kognitiv funksjon

En studie Han involverte mer enn 4000 menn over 18 år. Han koblet det langsiktige forbruket av beta-karoten til en nedgang i den kognitive nedgangen. Imidlertid ble det ikke funnet noen signifikant forskjell på kort tid. Det kan ha vært andre faktorer som bidrar til gruppen som har konsumert langsiktig karoten beta.

Fremme god hudhelse

L’Beta karoteninntaket kan Reduser følsomheten for solen For noen som har erytropoiet protoporfiria blodsykdom. Det kan også ha denne effekten for personer med andre lysfølsomme sykdommer.

Beta karoten kan også redusere effekten av fototoksiske stoffer. Annen Undersøkelser har vist at det kan forhindre skade på huden og bidra til vedlikehold av helse og # 8217; hudutseende. Dette skyldes sine antioksidantegenskaper. Studier er imidlertid ufullstendige og videre forskning er nødvendig.

Bidra til lungehelsen

Høye doser av beta-karoten (15 milligram kosttilskudd) kan øke sannsynligheten for lungekreft for røykere. derimot, En nylig studie involverer mer enn 2700 mennesker foreslo at å spise frukt og grønnsaker rik på karotenoider som beta-karoten har hatt en beskyttende effekt mot lungekreft.

Reduksjon av makuladegenerasjon

Den makulære degenerasjonen knyttet til alderen (8217; alder (AMD) er en sykdom som påvirker utsikten. Sekund forskere, L’Å ta høye doser beta karoten i kombinasjon med vitamin C, vitamin E, sink og kobber kan redusere risikoen for at AMD avansert med 25%.

Imidlertid har større inntak av beta-karoten vært knyttet til en større forekomst av lungekreft for røykere. Av denne grunn ble formelen etterfølgende endret og beta-karoten ble fjernet. For de som ikke røyker, var det ingen problemer med å ta beta-karoten, men matkilder er alltid den sikreste kilden til beta-karoten.

Her er åtte næringsstoffer som vil ytterligere optimalisere øyehelsen.

Forhindre kreft

Sekund National Cancer Institute, Antioksidanter som beta-karoten kan redusere eller forhindre fri radikal skade. Denne typen skade har vært knyttet til kreft. Imidlertid viste mange observasjonsstudier motstridende resultater. Generelt anbefales det å følge en diett rik på frukt og grønnsaker rik på fytokjemiske og antioksidantstoffer i forhold til integrering av beta-karoten. Dette gjelder spesielt for de som allerede har kreft.

Beta karoten rike matvarer

Betakaroten er funnet hovedsakelig i frukt og grønnsaker med rød, oransje eller gul farge. Men ikke sjenert fra mørke grønne, grønne grønnsaker eller andre grønne grønnsaker, siden de også inneholder en god mengde av denne antioksidanten.

Noen utdanning L’Jeg demonstrerte Større mengder av beta-karoten finnes i kokte former av frukt og grønnsaker i forhold til rå. Siden beta-karoten konverterer til et liposolubile vitamin, er det viktig å konsumere dette næringsstoffet med en fett for bedre absorpsjon.

Den rikeste maten til Beta Caroten er:

 • gulrøtter
 • Søte poteter
 • Mørke grønne bladgrønnsaker, for eksempel kål og spinat
 • Romaine salat
 • squash
 • Cantaloupe
 • Rød og gul paprika
 • aprikos
 • Peas
 • brokkoli

Beta karoten finnes også i urter og krydder som:

 • Paprika
 • Cayenne
 • Kilos
 • persille
 • CILANTRO
 • Marjoram
 • salvie
 • koriander

L’Kombinasjon av disse matvarer, urter og krydder med et sunt fett som olje, avokado eller valnøtter og frø, kan hjelpe deres absorpsjon. Dai A & # 8217, se på disse 10 deilige urter og krydder med andre kraftige helsemessige fordeler.

Hvor mye beta-karoten du bør ta?

Det er ikke en’anbefalt daglig tillatelse etablert for beta karoten. Men ifølge Retningslinjer for doseringen av Mayo Clinic For integrering er det trygt å konsumere 6-15 milligram (mg) av beta-karoten om dagen. Dette tilsvarer 10.000-25 000 vitamin A-enheter, rundt 70% av kvinnens daglige krav og 55% av mennene. For barn er 3-6 mg beta-karoten per dag akseptable (5.000-10.000 vitamin A-enheter eller 50-83% av barnas daglige krav).

Hver gang du vurderer integrasjonen, snakker du med legen din om dine individuelle behov og eventuelle relaterte risikoer. Diskutere noen stoffer eller livsstilsfaktorer som kan påvirke dosen og behovene.

Du kan få ganske beta-karoten gjennom mat uten å måtte integrere så lenge du er klar over det. For eksempel, i henhold til næringsstoffer data levert av US Department of USA, på ca 3.5 gram rå gulrøtter du vil få 8.285 mg av beta-karoten. Kokte gulrøtter gir en mengde konsentrasjon litt høyere enn 8.332 mg per del fra 3.5 gram på grunn av tapet d’vann. Og 60 gram (g) av kokt spinat gir ca 7 mg beta karoten. Hvis du liker søte poteter, husk at 100 g søt kokt potet gir ca 4 mg.

Det er risiko for å få for mye?

L’Integrering av beta-karoten kan øke risikoen for lungekreft for røykere og de med asbestose. EN 2008 anmeldelse Studier av de siste tre tiårene som involverer 109.394 fag viste at integrasjonen av beta-karoten har økt risikoen for lungekreft betydelig etter 18 måneders integrasjon. Risikoen for lungekreft var høyere blant røykere som tok multivitamin inneholdende beta-karoten.

Denne forskningen står i kontrast til resultatene fra en studie fra 1996. Studioet fant at rekruttering av 50 mg beta karoten for alternative dager i 12 år produsert Ingen økning i’forekomst av lungekreft i de 22.000 mennene som er involvert i studioet. Disse fagene var røykere eller tidligere røykere.

L’Integrering av beta-karoten ved høye doser anbefales ikke for røykere. Men forbruket av beta-karoten gjennom mat har vist seg å være sikker og faktisk redusere risikoen for kreft og kanskje til og med hjertesykdom.

L & # 8217;

Samlet sett er det alltid viktig å sørge for at du tar nok vitaminer, mineraler og antioksidanter i kostholdet. Å spise en diett rik på frukt og grønnsaker er den beste måten å øke beta-karoten og forebygge sykdommer. Diskutere med legen din eller dietitian registrerte spesifikke måter å øke inntaket av beta-karoten, og hvis det passer for deg.