Allergi alle & # 039; olivenolje: årsaker og symptomer

Beskrivelse

Oliven Jeg er en type frukttre. Jeg er en god kilde til sunne fett, vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Det ble oppdaget at olivenene er en god kilde til vitaminer og K, D og A. De svarte oliven inneholder mye jern, mens både grønne og svarte oliven er en kilde til kobber og fotball.

Noen andre fordeler inkluderer:

De fleste oliven forbrukes ikke frisk på grunn av deres bitterhet. Vanligvis er de krydret og gjæret eller presset i olje d’oliven. Fett av oliven er ekstrahert for å produsere ekstra jomfruoliven, kjent som Utmerket olje for matlaging. L’Olivenolje har også mange dokumentert Fordeler for huden.

Frukt og # 8217 allergier; olje d’oliven er sjeldne, men kan forekomme. Faktisk kan kroppen din utvikle en’allergi mot noen mat.

Matallergier har økt de siste ti årene, og barn med matallergi har større sjanse til å ha det astma, eksemog andre typer allergier.

A’matallergi er et negativt svar på en mat fra kroppens immunsystem. Kroppen skaper immunoglobulin antistoff og (IgE) som svar på en mat. Hvis du spiser mat, binder til # 8217; IgE antistoff. Kjemikalier som L & # 8217 er utgitt; instisjoner og en allergisk respons oppstår.

Olivenallergi

L’oliven frukt allergi oppstår, men er sjelden.

L’mer vanlig allergi forbundet med oliven er en «8217; pollen sesongbasert allergi. Hvem bor på steder som dyrker oliventrær kan utvikle en, sesongens åndedretts allergi mot oliven pollen. Selv om L’Pollenallergi er den vanligste allergiske responsen, ble også rapportert Kontakteksem og matallergi.

Dette kan skyldes det faktum at det er 12 Rapporterte allergener Assosiert med pollen, mens bare ett allergen forbundet med frukten.

Det er mer sannsynlig å frukten av oliven, skape et allergisk svar med hensyn til olivenolje, fordi olivenoljen inneholder mindre protein. Imidlertid kan de også utvikle allergier ALLE «8217; olje. Alvorlige allergiske reaksjoner på frukten av oliventreet er sjeldne og hudreaksjoner er ikke vanlige, men har blitt dokumentert.

Allergi symptomer Alle’Olje D’Olive

Det er mange symptomer som kan utlede fra en allergisk reaksjon på mat. De fleste symptomene på matallergi vises innenfor A’nå.

Kuttane reaksjoner kan forekomme, gastrointestinale effekter eller respiratoriske symptomer. De vanligste matallergi symptomene er åndedrettsvern og inkluderer:

Det er ikke sjeldent å prøve hudirritasjon. Symptomene inkluderer:

Gastrointestinale symptomer inkluderer magesmerter, diaré, kvalme og oppkast. I alvorlige tilfeller, anafylaksi kan være.

Mens olje d’olivenolje kan være en veldig gunstig olje for hud helse, Andre helsealternativer er tilgjengelige:

  • Argan olje Det er rik på vitamin E, antioksidanter og essensielle fettsyrer. Det er en ikke-fettete fuktighetskrem som forbedrer hudens elastisitet.
  • Canine Rose frøolje Det er en anti-aging olje som inneholder vitaminer og, C, D og beta-karoten. Det er næringsrikt, beskyttende og fuktet huden.
  • L’Marulaolje kan redusere irritasjonen og betennelsen, så vel som fuktighet. Den har antimikrobielle egenskaper som gjør det bra for utsatt hud kviser.

Det finnes også alternativer Alle’oliven i kjøkkenet:

  • Kokosolje Det er et mettet fett som inneholder laurinsyre, som kan øke nivåene av Kolesterol & # 8220; god & # 8221;.
  • Linfrøolje Det er en god kilde til oppløselige fibre og er en’utmerket alternativ for salat dressings. Det er ikke stabilt å varme, så det bør ikke brukes til å lage mat eller bake.
  • Avokado olje Inneholder oljesyre og er rik på antioksidanter. L’avokadoolje kan også bidra til å redusere blodtrykket. Det kan varmes opp ved høye temperaturer og er flott for grilling, steking, hopper i en panne og bake, så vel som for L’bruk i marinert, krydder og sauser.

Når skal du se en lege

Hvis du mistenker at du har en olivenolje eller olivenolje; olivenolje, unngå å konsumere oliventrale produkter og samtaler til en lege. Hvis en alvorlig allergisk reaksjon oppstår som vanskeligheter med å puste eller anafylaksi, er det viktig å søke akuttmedisinsk hjelp.

Diagnose og behandling

En vanlig måte å avgjøre om du har en allergiallergi; oliven eller andre matallergi er med en Hudpunkturstest. Den beste måten å unngå en allergisk reaksjon på frukten av oliven eller oliven eller # 8217; olivenolje er å unngå å forbruke stoffet helt.

Ta bort

Mens en’fruktallergi eller # 8217; olivenolje er sjelden, er det mulig. Det er mer sannsynlig at du har en allergisk reaksjon på pollen av oliventreet som fra selve frukten.

Hvis du utvikler en’oliven matallergi, er det bedre å unngå frukten. De som er spesielt følsomme for oliven, kan også være allergisk alle «8217; olivenolje;. & # 8217 Substitusjoner er tilgjengelige; olivenolje;.