Amitriptilina for søvn: Fordeler, bivirkninger, dosering og andre

Kronisk mangel på søvn er mer enn frustrerende. Det kan påvirke alle områder av livet ditt, inkludert fysisk og psykisk helse. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) rapporterer mer enn 35 prosent Amerikanske voksne sover ikke nok.

Hvis du ikke sover, trenger du, er det flere forskjellige behandlinger, inkludert rusmidler som kan hjelpe deg.

Sove narkotika virker på forskjellige måter å hjelpe deg med å sovne eller å sovne. Legen kan diskutere reseptbelagte amitriptilina (Elavil, Vanatrip) for å hjelpe deg med å sove.

Hvis du prøver å bestemme om amitriptilinen er riktig for deg, er det noen ting å vurdere.

Så’er amitriptilinen?

L’Amitriptilina er et reseptbelagte legemiddel tilgjengelig i tabletter i forskjellige doser. Det er godkjent for bruk av depresjon, men det er ofte foreskrevet også for mange andre forhold som smerte, migrene og søvnløshet.

Selv om det har vært i omløp i mange år, er det fortsatt en generell populær og lavprismedisinering.

COS’er off-label resept?

L’Amitriptilina er godkjent av mat- og stoffadministrasjonen (FDA) for behandling av depresjon, men leger foreskriver også stoffet for å hjelpe med å sove. Når en lege foreskriver et stoff for en annen bruk enn det som er godkjent av FDA, er det kjent som utenfor etikettbruk.

Legene foreskriver off-label av flere grunner, inkludert:

 • Alder. En lege kan foreskrive et stoff til noen yngre eller eldre enn godkjent av FDA-medisinen.
 • Indikasjon eller bruk. Et stoff kan foreskrives for en annen tilstand enn det som er godkjent av FDA.
 • Dose. En lege kan foreskrive en lavere eller høyere dose enn det som er oppført på # 8217; etikett eller registrert post fra FDA.

FDA formulerer ikke leger anbefalinger om hvordan man skal behandle pasienter. Det er opp til legen din å bestemme den beste behandlingen for deg basert på din erfaring og dine preferanser.

FDA advarsler på’amitriptilin

Amitriptilinen har en svart boks & # 8220; # 8221; FDA. Dette betyr at stoffet har noen viktige bivirkninger du og legen din bør vurdere før du tar dette legemidlet.

Hvordan det fungerer l’amitriptilin?

L’Amitriptilina er en type medisin som kalles tricyklisk antidepressiva (TCA). Disse stoffene virker ved å øke noen kjemikalier av hjernen som kalles nevrotransmittere som serotonin og norepinefrin for å forbedre stemningen, søvn, smerte og # 8217; angst.

Det er ikke klart akkurat som Amitriptilina virker å sove, men en av dens effekter er å blokkere histaminen, noe som kan forårsake døsighet. Dette er en av grunnene til at legene foreskriver amitriptylinen som hjelp til søvn.

Hva er en typisk dosering når foreskrevet å sove?

L’Sleeping Amitriptiline er foreskrevet til forskjellige doser. Dosen vil avhenge av mange faktorer som din alder, andre medisiner du kan ta, dine medisinske forhold og kostnaden for stoffet.

For voksne er dosen generelt mellom 50 og 100 milligram Alle’Tid til å sove. Tenåringer og eldre kan ta lavere doser.

Hvis du har visse genvariasjoner kjent som modifikasjonene i filen CYP2D6 og CYP2C19 gener, du kan trenge en dosejustering for å redusere muligheten for bivirkninger med amitriptilin.

Vurder ideen om å spørre legen din eller apoteket om genetiske tester som heter Pharmacogenomic. Dette har blitt veldig populært for å tilpasse medisinene dine slik at de fungerer best for deg.

Fra og med lav dose hjelper legen din til å se hvordan du reagerer på medisinen før du gjør endringer.

Det er bivirkninger som kommer fra # 8217; inntak av amitriptilin å sove?

L’Amitriptilin kan ha noen alvorlige bivirkninger. Før du tar medisinen, må du kontrollere legen din dersom du noen gang har hatt en allergisk reaksjon, ALL’AMITRIPTILINA eller andre medisiner, eller hvis du noen gang har hatt selvmordstanker eller oppførsel.

La legen din vite om du har:

 • hjertesykdommer, leverproblemer eller nyrer
 • Glaukom, siden amitriptilinen kan øke trykket i # 8217;
 • Diabetes, siden amitriptilinen kan påvirke sukkernivåene, så du må kanskje sjekke sukkernivået oftere når du begynner å ta amitriptilinen
 • Epilepsi, siden amitriptilinen kan øke risikoen for kramper
 • Bipolar lidelse, mani eller schizofreni

Snakk med legen din hvis du er gravid eller du ammer. Forskning har ikke avklart med sikkerhet hvis amitriptilinen er trygt å bruke under graviditet eller hvis du ammer.

Vanlige bivirkninger

Når du begynner å ta amitriptilinen for første gang, kan du finne noen bivirkninger. De forsvinner vanligvis etter noen dager. Snakk med apoteket eller legen din hvis de er irriterende og fortsatte.

Alvorlige bivirkninger

Selv om både sjeldne, # 8217; amitriptilin kan forårsake noen alvorlige bivirkninger. Ring 911 nå hvis en & # 8217 oppstår; farlig medisinsk nødsituasjon for livet.

Når du ser etter nødhjelp

Ring 911 umiddelbart hvis du manifesterer en av disse symptomene under amitriptilininntaket, siden de kan indikere en «8217 farlig medisinsk nødsituasjon for livet:

 • Akselerert eller uregelmessig hjerterytme
 • Brystsmerter og kortpustethet, som kan rapportere et hjerteinfarkt
 • Svakhet på den ene siden av kroppen eller forvirret språk, som kan rapportere et slag

Andre symptomer kan forekomme ikke oppført her. Snakker alltid med legen din om hva du kanskje prøver å vite om medisinen din er ansvarlig.

Det er interaksjoner med andre rusmidler?

L’Amitriptilina kan samhandle med forskjellige medisiner. Det er viktig at legen og apoteket kjenner alle reseptbelagte legemidler, benk-top-stoffer og kosttilskudd du antar å unngå en potensielt seriøs reaksjon.

De vanligste stoffene som samhandler med amitriptilin inkluderer:

 • Monoaminoxidaseinhibitorer (IMAO) som Selebiline (Eldepryl): Kan forårsake kramper eller død
 • Chinidine: Kan forårsake hjerteproblemer
 • Opioid medisiner som kodein: kan øke døsigheten og øke risikoen for serotonergisk syndrom, noe som kan forårsake økt blodtrykk og økning i hjertefrekvensen
 • Epinefrin og norepinefrin: De kan øke blodtrykket, hodepine og brystsmerter
 • Topiramato: Kan forårsake høye nivåer av amitriptilin i kroppen, noe som øker risikoen for bivirkninger

Dette er ikke en komplett liste. Det er mange andre stoffer som kan samhandle med amitriptylin. Sjekk med legen din hvis du har spesifikke tvil.

Det er advarsler på # 8217; inntaket av amitriptilin å sove?

Inntil kroppen din blir vant til medisinen, vær forsiktig med alle aktivitetene som krever at du skal varsle hvordan du kjører eller bruker maskiner.

Du bør ikke drikke alkohol eller leie andre medisiner som kan forårsake døsighet med amitriptilin fordi det kan øke medisinen effekt.

Hva er fordelene med Amitriptilina inntak for å sove?

Noen fordeler med amitriptilin inkluderer:

 • Billigere. L’Amitriptilina er et eldre stoff tilgjengelig som generisk, så det er billig i forhold til noe nytt søvnhjelp.
 • Oppretter ikke avhengighet. L’Amitriptilina skaper ikke avhengighet eller avhengighet som andre legemidler som brukes til søvnløshet som diazepam (Valium)

L’Amitriptilin kan være nyttig hvis søvnløsningen er resultatet av en annen tilstand, som smerte, depresjon eller angst. Du bør diskutere alle symptomene dine med legen din for å finne det beste behandlingsalternativet for deg.

Bunnlinjen

Amitriptilina har eksistert i mange år og er et billig alternativ som en hjelp til å sove. L’Amitriptilin og antidepressiva som dette er ofte brukt off-label til å behandle søvnløshet, spesielt hos mennesker som også har symptomer på depresjon.

L’Amitriptilina kan forårsake betydelige bivirkninger og kan samhandle med andre stoffer. Hvis du vurderer Amitriptilina for å hjelpe deg med å få en mer avslappet søvn, må du snakke med legen din om andre stoffer og kosttilskudd du allerede antar.