9 uventede bivirkninger av sameksistens med ra

Jeg har alltid skryt av å være en veldig uavhengig person. Som frisør eier, var kroppen min og mine hender min næring. Mitt liv var okkupert av arbeid, treningsstudio, fra # 8217; hockey og # 8217; gå til min favoritt trough. Jeg har alltid vært en som rømmer meg når det gjelder arrangementer som middager eller konserter. Jeg gikk og kom til min smak, og jeg stoppet aldri veldig opp til 2009.

Jeg la merke til at kuttet hår og stående i flere timer om gangen er blitt vanskelig og smertefull. Til slutt stoppet jeg helt med å fungere. Jeg prøvde å gjøre andre jobber, og tenkte at jeg kanskje trengte en endring (selv om min lidenskap for frisyren startes da jeg var 13). Men jeg kunne ikke gjøre det fysisk.

Jeg begynte å skamme seg for meg selv, og dette har skapt en dominoeffekt. Jeg fokuserte mer og mer om smerte, stivhet og manglende evne til å fungere som jeg ønsket. Jeg var i ferd med å lære mer om denne sykdommen jeg ikke var forberedt på.

I 2010 ble jeg diagnostisert med # 8217; AR. Jeg var ikke forberedt på en så stor forandring i mitt liv, og i slutten ble jeg vant til smerte og stivhet, C’Det var mange andre ting om samlivet med RA som jeg burde ha lært underveis. Disse er ni aspekter av livet mitt som jeg ikke var forberedt på fordi # 8217; Ar hadde en innvirkning.

1. Min karriere

Frisør er noe jeg tror jeg var født for å gjøre, men jeg var ikke i stand til å gjøre det de siste syv årene. Smerte og mangel på å ta i hendene mine gjør meg umulig å holde hårverktøyene. La det stå bak var den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne har hatt å ta. Ra ødela karrieren min. Det er overraskende å tro at jeg startet aktiviteten min i en alder av 20 år, men det er også deprimerende å måtte trekke seg tilbake i en alder av 34 år. Du kan fortsatt fange meg på badet mitt med mine transparenter, små biter og stykker av håret mitt. Noen ganger går jeg til min far og overrasker meg til å forme ansiktshåret på sin miniatyr schnauzer. Det verste jeg noensinne har gjort var da de fanget meg for å barbere katten min Shiva i kjøkkenvasken. Jeg kan le av disse øyeblikkene nå.

2. Mitt sosiale liv

Å si at jeg var festens sjel ville være en eufemisme. Jeg dro til en bar og ferdig for å synge min favoritt sang, selv om det ikke var Karaoke-kvelden. Nå kan du finne meg i pyjamas på sofaen. Jeg kan ikke motstå der som jeg en gang gjorde. Mellom smerte og tretthet, ærlig talt vil jeg bare gå hjem og ligge etter 20 minutter av noe. Ra økte også min angst. Jeg vil gå et sted og er den eneste som ikke skal drikke. Jeg liker ikke å late som Hvis jeg ikke føler meg bra, vil du se på meg, og du vil vite det.

3. Min uavhengighet

Når du går for å tjene penger og kunne åpne en boks av Sprite Zero All’å være deaktivert og måtte vente på mannen din hjemmefra for å åpne den for deg? Det er gal å tenke på det. Jeg la tepper, malte vegger, til og med rekruttert L’Elektrisitet med min far uten å bli tappet (vel, C’Det var den tiden). Nå lever jeg livet mitt, avhengig av andre for å ta meg rundt og til og med kutte min grillet kylling for meg. Selvfølgelig er det fint å ha folk som leder meg rundt, fordi de kan huske hvor vi skal. L’Ar noen ganger også gratis min minnehjerne. Type, C’denne gangen & # 8230; Uh & # 8230; Hva jeg snakket om igjen?

4. Min evne til å forutsi tid

Jeg burde ha gjort meteorologen. Nei, virkelig! Mine ledd kan forvente tid. Jeg vet når det vil regne fra hevelsen til hendene og ukontrollabel smerte i hele kroppen. Kroppen min begynner å føle at du ble investert av et tog. Jeg reduserer hele ansiktet og begynner å prøve hodepine, starter ved foten av skallen og er mest sannsynlig forårsaket av # 8217; betennelse og nakke degenerasjon. Bone-fremspringene jeg har på forskjellige punkter begynner å vise enda mer deres form. Det er som en utstilling d’abstrakt kunst, men for ra. Selv om ikke C’det er ikke noe vakkert i denne sykdommen, når du vet symptomene, kan du reagere tilsvarende.

12 Investeringer som hver person med RA skal gjøre »

5. Min følelse av mote

De fleste som ser meg i treningsstudioet, eller av legen, blir de sannsynligvis spurt: Marmotsdagen eller L’forrige gang # 8217; Jeg så den hadde den samme kjole?& # 8221; Min ra gjør mine ledd ustabil, så du vil ofte se min sabers skjorte med min favoritt rosa genser og disse elastiske jeans jeg kjøpte fra målet. Jeg har den tingen enklere å bære og fjerne uten å forverre skuldrene eller hofter. Selv om jeg liker å tenke på å være søt, uansett hva jeg har på, har min mote virkelig passert i bakgrunnen siden jeg ble syk. Jeg måtte også kutte håret mitt, fordi jeg ikke kan få armene dine over hodet ditt for å vaske håret mitt eller møte dem. De fleste dager satte jeg bare en lue og sier: EH, det er greit & # 8221;.

6. Mitt minne

Alle opplever litt & # 8216; glemsomhet, men jeg har øyeblikk av totalt tap. Mitt kjøkken er fullt av kalendere, påminnelser om avtaler og notater på # 8217; Siste gang jeg fôret til hunder, og selv om de pokker i morges. Jeg husker ærlig ikke hva jeg gjorde i går, men jeg husker festen min for den femte bursdagen. Merkelig men sant. Jeg trodde aldri at det kunne ødelegge hjernen din; Jeg trodde kanskje det kunne være stoffet, men jeg opplevde også dette minnetapet da jeg ikke antok ingenting. Jeg fant måter å overvinne tåken i hjernen som pasienten med meg selv.

7. Føttene mine

Størrelse 8 sko, størrelse 10 tær! Nei, det er sant. Fingrene mine gikk hver i din egen retning. Jeg antar at du kan kalle dem fingre til hammer, fordi de føler at noen hadde brukt en hammer på dem. Ahia! L’shopping av sko er interessant. Jeg må sørge for at det er nok plass til tær, men også ta hensyn til hvor tett føttene mine er. Jeg har lyst til å ha på seg klovnesko. Leger nevner ord og # 8220; ortopedisk & # 8221; og «8221; i samme setning, men jeg tror ikke jeg er helt klar for alt dette. I mellomtiden vil jeg bare prøve å strekke spissen på skoene mine fordi tærne bestemte seg for å ta overhånden på føttene mine!

Her er Com’det tilbringer en dag med RA »

8. Min evne til å puste

Jeg røyker ikke, men det er dager når jeg føler meg som å gjøre det. Min ra slår lungene mine. Når jeg trener eller klima trappene, går jeg utover pusten. Jeg føler at jeg hadde en bryst elefant. Det er grusomt og uforutsigbart. Noen dager er bedre enn andre, og jeg kan ikke nøyaktig forutsi i henhold til værforhold eller omgivende faktorer: det er nok. Jeg får ofte brystsmerter & # 8211; De kaller det Costocondrite.

9. Min evne til å takle stress

Unødvendig å si, med alt som skjer med kroppen min, er stress en viktig del av livet mitt. Mesteparten av tiden kan jeg aktivere autopiloten og gjøre forretninger, men det er dager når whirling mot en murvegg. Ikke vær i stand til å sette opp og gå tilbake til mitt gamle liv, er noe som frustrerer meg. Ikke kunne komme tilbake til jobb og ha en samtale med et menneske i stedet for samtaler jeg har med hundene mine eller til og med med meg selv er noe. Jeg føler at du står overfor et tap, tapet av mitt tidligere liv. Jeg gjør rart ting fra tid til annen for å få meg til å le, som å ha på seg svinekjøtt i treningsstudioet med en lys gul t-skjorte. Min sarkasme er en annen måte å håndtere stress på. Jeg finner måter å le av ting som vi ville bli stresset på.

Ra forandret livet mitt. Jeg måtte forlate karrieren min og mitt sosiale liv. Men jeg klarte også å finne nye ting der jeg er god. Jeg var i stand til å finne måter å le, elske og akseptere. I løpet av den tiden at det tok meg å skrive dette, mistet jeg min flaske D’vann, alarmen av medisinen min er tatt for Mezz’Nå og hundene mine klarte å tygge halvparten av det hvite klippet som jeg trodde det var i håret mitt. Gjennom kaos lærer jeg nye måter å håndtere og være lykkelig, lindre smerten min og prøve å hjelpe andre med å møte denne mystiske sykdommen kalt RA.

RA i 2010 ble diagnostisert i Gina Mara. Som hockey og samarbeide med CreakyJoints. Koble til deg på Twitter @Ginasabres.