9 Pomelos helsemessige fordeler (og hvordan å spise det)

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Pomelo er en stor asiatisk sitrus nært knyttet til grapefrukt.

Den har formen på en tåre og har en grønn eller gul masse og en tykk og lett peeling. Det kan vokse opp til størrelsen på en melon eller større.

Pomelo har en smak som ligner på grapefrukt, men det er søtere.

Inneholder forskjellige vitaminer, mineraler og antioksidanter som gjør det til en sunn tilsatt diett.

Her er 9 Pomelos helsemessige fordeler, inkludert hvordan du legger det lett til kostholdet ditt.

Del på Pinterest

1. Svært næringsrik

Pomelo inneholder en rekke vitaminer og mineraler og er en utmerket kilde til vitamin C.

En avskallet pomelo (ca. 21 gram eller 610 gram) inneholder (1):

  • Kalorier: 231
  • Protein: 5 gram
  • Fett: 0 gram
  • Karbohydrater: 59 gram
  • Fiber: 6 gram
  • Riboflavina: 12.6% av den daglige verdien (DV)
  • Tiamina: 17.3% av DV
  • Vitamin C: 412% av DV
  • Kobber: 32% av DV
  • Kalium: 28% av DV

En frukt inneholder vitamin C i flere dager, en kraftig antioksidant som stimulerer immunsystemet som bidrar til å forhindre celleskader fra skadelige forbindelser som kalles frie radikaler (2).

Pomelo er også rik på andre vitaminer og mineraler, inkludert kalium, som bidrar til å justere balansen mellom væsker og blodtrykk (3).

Videre inneholder Pomelo mange andre vitaminer og mineraler i mindre mengder.

2. Fiber

En Pomelo tilbyr 6 gram fiber. De fleste skal sikte på å få minst 25 gram fiber om dagen, så frukt er en fin måte å hjelpe deg med å tilfredsstille dine behov (4).

Det er spesielt rik på uoppløselige fibre, som bidrar til å legge til volum til avføring og forhindre forstoppelse (5).

Matfiber fungerer også som en kilde til mat for sunne bakterier i # 8217; tarmen (6).

Videre har fruktfiber, som i Pomelo, vært assosiert med bedre bein tetthet, langsiktig vektvedlikehold, helseforbedring av helsen til helsen til & en reduksjon i risikoen for noen kroniske sykdommer (7).

3. Det kan fremme vekttap

Pomelo kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

En avskallet pomelo (ca. 21 gram eller 610 gram) inneholder 230 kalorier, som er et relativt lavt tall for et så høyt volum av mat.

Å spise mange kalori matvarer kan hjelpe deg med å holde deg full med færre kalorier (8).

Videre inneholder Pomelo proteiner og fibre, som kan hjelpe deg med å få deg til å føle deg full.

Både matvarer som inneholder proteiner som fibre bidrar til å indusere følelser av fylde. Derfor kan du finne enklere å redusere kaloriinntaket og gå ned i vekt ved å velge disse matvarene (9).

4. Rik på antioksidanter

Pomelo er rik på antioksidanter, som kan bidra til å forebygge og reversere celleskader forårsaket av frie radikaler.

Frie radikaler er sammensatt i # 8217; miljø og mat. De kan forårsake helseproblemer og kroniske sykdommer når de akkumuleres i kroppen på høye nivåer (10).

Pomelo inneholder ikke bare over 400% av DV for vitamin C, en kraftig antioksidant, men inneholder også mange andre antioksidantforbindelser.

De viktigste antioksidanter av Pomelo er naringinin og narkjøring, begge som er ofte til stede i sitrusfrukter (11).

Videre inneholder Pomeli lycopen, en antiinflammatorisk antioksidant også tilstede i tomatene (12, 1. 3).

Mange av fordelene med Pomelo, som deres anti-aging og sunne egenskaper for hjertet, tilskrives deres høye antioksidantinnhold.

5. Det kan øke hjertesykdom

Pomeli kan øke hjertesykdom ved å redusere kolesterol og triglyseridnivå, to fettstoffer i blodet som har vært knyttet til hjertesykdom.

Et 21-dagers studio på rotter fant at den konsentrerte Pomelo-integrasjonen har redusert triglyseridnivåer på opptil 21%, totalt kolesterol på opptil 6% og LDL-kolesterol (dårlig) opp til 41% (14).

En annen studie bemerket at Pomelo kan redusere disse fettene inn i blodet som hindrer kolesterol i maten som skal absorberes fullstendig av # 8217; organismen (14).

Imidlertid er det behov for videre forskning på mennesker for å etablere en sammenheng mellom frukten av Pomelo og hjertets helse.

Merk Du bør unngå Pomelo hvis du antar statiner for høyt kolesterol.

Som grapefrukter inneholder pomeli forbindelser som kalles offanokumarin, som kan påvirke metabolismen av statiner (15).

6. Det kan ha anti-aging egenskaper

På grunn av sitt høye antioksidantinnhold, kan Pomelo utøve anti-aging effekter.

Antioksidanter, inkludert vitamin C, kan bidra til å forhindre skade på huden forårsaket av skadelige frie radikaler, og hjelper deg med å holde et yngre utseende2).

Pomelo kan også redusere dannelsen av avansert glycation (alder) sluttprodukter, forårsaket av høyt blodsukkernivåer (16, 17).

Alder kan bidra til aldringsprosessen som forårsaker misfarging av huden, dårlig sirkulasjon og syn og nyreproblemer, spesielt hos personer med type 2 diabetes (16, 17).

Imidlertid fant et testrørstudio at Pomelo-ekstraktet har betydelig redusert mengden alder de dannet etter sukkereksponeringen (16).

Videre er Pomelo-peelens essensielle olje rik på antioksidanter og kan redusere melaninproduksjonen i huden, potensielt bidrar til å forhindre misfarging og solstykker (18).

7. Det kan være antibakterielt og antifungal

Pomelo kan også ha antibakterielle og antifungale egenskaper, selv om det meste av søket på disse effektene har brukt Pomelo Peelbaserte essensielle oljer.

I et testrørstudio, L’Pomelo Essential Oil har redusert veksten av bakterier på myke kontaktlinser (19).

En annen studie bemerket at Pomelo essensielle oljen drepte penicillium ekspansjon, en sopp som kan produsere en skadelig nevrotoksin, mer effektivt av oransje oljer, lime eller sitron (20).

Selv om frukten selv kan skryte av noen av disse antibakterielle og antifungale egenskapene, er det behov for videre forskning.

Siden de essensielle oljene er svært konsentrert, bør du ikke innta dem og bør være tilstrekkelig fortynnet før de påføres på huden.

8. Kan bekjempe tumorceller

Pomelo kan også bidra til å drepe kreftceller og forebygge kreftdiffusjon.

Et studio på mus har oppdaget at Pomelo’s Peel Extract har slettet tumorvekst, forbedret immunsystem og drepte kreftceller (21).

Et lignende studio bemerket at et ekstrakt basert på Pomelo-blader drepte hudkreftceller i mus (22).

Videre har det blitt vist at luringenin, en av de viktigste antioksidanterne i Pomelo, dreper tumorcellene av prostata og bukspyttkjertel, i tillegg til å bremse ned spredningen av lungekreft i testrørstudier (23, 24, 25).

Imidlertid er det behov for videre forskning på mennesker for å fullt ut forstå L’Pomelo-effekten på kreft.

Endelig er det viktig å huske at frukten av Pomelo inneholder mye mindre mengder av disse potensielt kreftfremkallende forbindelser sammenlignet med de konsentrerte former som anvendes i studiene.

9. Lett å legge til kostholdet ditt

Pomelo er lett å legge til kostholdet ditt.

Du kan kanskje kjøpe fersk pomelo i et lokalt asiatisk marked og tørket pomelo er tilgjengelig på nett.

Selv om tørket pomelo vanligvis brukes til å forberede desserter eller spises som et godteri i noen asiatiske land, er det mye rikeligere enn kalorier og tilsatt sukker i forhold til fersk pomelo.

For å skrelle Pomelo, kutt en tommel (2.5 cm) fra # 8217; spisse enden av frukten. Så kutt flere lange hakk 2.5 cm i den tykke skorpe rundt sin diameter.

Peel The Rind Seksjon etter seksjon ved hjelp av disse hakkene.

Etter å ha peeling huden, kan du enkelt dele den gjenværende frukten i seksjoner. Som andre sitrusfrukter, er frukten av Pomelo skilt i seksjoner fra en tynn hvit og fibrøs membran, kalt marv, noe som gjør det enkelt å skille.

Pomelo kan forbrukes alene som en matbit eller brukes som en erstatning for andre sitrusfrukter i oppskriftene. Det er også en’utmerket lagt til salater.

Bunnlinjen

Pomelo er en svært næringsrik frukt i lavt kalori og rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Den inneholder også fibre og proteiner, som kan hjelpe deg med å holde deg full.

Selv om det kan skryte av mange potensielle fordeler, er det behov for ytterligere forskning på mennesker for å fullt ut forstå effektene på helse.

Alt i alt er frukten av Pomelo A’lagt til sunt og unikt for kostholdet ditt.