9 kjente personer med lupus

Lupus definert

Lupus er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i ulike organer. Symptomene kan variere fra liten til alvorlig eller til og med ikke-eksisterende avhengig av individuelle. De første vanlige symptomene inkluderer:

 • utmattelse
 • feber
 • felles stivhet
 • kutane utslett
 • Problemer med tanke og minne
 • hårtap

Andre mer alvorlige symptomer kan inkludere:

 • Gastrointestinale problemer
 • Lungproblemer
 • nyrebetennelse
 • Skjoldbruskproblemer
 • L’osteoporose
 • anemi
 • anfall

Sekund Johns Hopkins Lupus Center, Om lag 1 person på 2000 i USA har lupus og 9 diagnoser 10 forekommer hos kvinner. De første symptomene kan manifestere seg i årene av ungdomsårene og strekke seg til de voksne på 30 år.

Selv om det ikke er noen kur mot lupus, lever mange med lupus et relativt sunt liv og til og med ekstraordinært. Her er en liste over ni berømte eksempler:

1. Selena Gomez

Selena Gomez, skuespillerinne og amerikansk popsanger, har nylig avslørt sin diagnose av lupus i et innlegg på Instagram som dokumenterte nyretransplantasjonen han trengte på grunn av denne sykdommen.

Under gjenoppbyggingene i lupus måtte Selena avbryte turene, gå til kjemoterapi og ta en betydelig pause fra sin karriere for å gjenopprette. Når han har det bra, vurderer han seg veldig sunt.

2. Lady Gaga

Til tross for ikke å ha vist symptomer, var denne sangeren, sanger og amerikansk skuespillerinne positiv på Lupus-grensen i 2010.

& # 8220; så fra nå & # 8221; konkludert i en Intervju med Larry King, & # 8220; Jeg har ikke # 8217;. Men jeg må ta vare på meg selv. & # 8220;

Han fortsatte å merke seg at tanten hans er død av lupus. Selv om det er større risiko for å utvikle sykdommen når en relativ CE L & # 8217, er det fortsatt mulig at sykdommen forblir sovende i mange, mange år, kanskje levetiden til en person.

Lady Gaga fortsetter å fokusere på offentlig oppmerksomhet på lupus som en anerkjent helsetilstand.

3. Braxton-toner

Denne vinnersangeren av Grammy Award har åpent kjempet med lupus siden 2011.

& # 8220; noen dager kan jeg ikke balansere alt & # 8221; han sa i en Intervju med HuffPost Live i 2015. «Jeg må bare være i sengen. Praktisk talt når du har lupus du føler at jeg hadde l’påvirkning hver dag. Men noen dager kan du. Men for meg, hvis jeg ikke føler meg bra, har jeg en tendens til å fortelle barna mine: & # 8220; oh mor i dag slapper av i sengen & # 8221;. Jeg tar det lett i en viss forstand. & # 8220;

Til tross for sine mange sykehusopptak og dagene dedikert til hvile, sa Braxton at han aldri la symptomene tvinge henne til å avbryte et show.

«Selv om jeg ikke kan utføre, forstår jeg det uansett. Noen ganger ser jeg tilbake [A] den kvelden [e] Jeg sier: & # 8220; Hvor lyktes?& # 8221; & # 8220;

I 2013 kom Braxton i DR-showet. Oz å diskutere samliv med lupus. Fortsetter å bli overvåket regelmessig mens du fortsatt registrerer og spiller musikk.

4. Nick Cannon

Diagnostisert i 2012, Nick Cannon, en talentfull amerikansk rapper, skuespiller, tegneserie, regissør, manusforfatter, produsent og gründer, har opplevd alvorlige lupus symptomer for første gang, inkludert nyreinsuffisiens og blodpropper i lungen.

& # 8220; det var veldig skummelt bare fordi du ikke vet & # 8230; Du har aldri hørt om [lupus] & # 8221;, sa han i en «8217; intervju med HuffPost live i 2016. & # 8220; Jeg visste ingenting før jeg ble diagnostisert & # 8230; Men for meg er jeg sunnere nå enn noen gang før. & # 8220;

Kanon understreker hvor viktig kosthold og L’vedtak av andre forholdsregler for å kunne forhindre rehabilitering. Han mener at når lupus er anerkjent at lupus er en levbar tilstand, er det derfor mulig å overvinne det med noen endringer i livsstilen og opprettholde et sterkt støttesystem.

5. Tetning

Denne prisbelønte engelske sangeren viste for første gangs tegn på en bestemt lupus-type kalt erytematous Discoid Lupus til en alder av 23 år med ansiktet arr.

Selv om det ikke er så ærlig på lupus som andre kjendiser som lever med sykdommen, snakker forsegling ofte om sin kunst og hans musikk som et middel gjennom hvem å kanalisere smerte og lidelse.

Jeg tror at i alle former for # 8217; Kunst burde ha vært noen innledende motganger: Dette er hva det gjør kunsten, så vidt jeg er bekymret og sa til en intervjuer på New York Times i 1996. & # 8220; og det er ikke noe overlevende: Når du har prøvd det, er det alltid med deg & # 8220;.

6. Kristen Johnston

Diagnostisert ALLE & # 8217;. Etter 17 forskjellige medisinske undersøkelser og måneder med smertefulle tester tillot Johnsons siste diagnose henne å motta behandling med kjemoterapi og steroider og nådd remisjonen seks måneder senere.

Hver eneste dag er en gave, og jeg gjør ikke for gitt en andre & # 8221;, sa han i et intervju med «8217; Mennesker i 2014.

Johnston praktiserer nå nøkternhet etter mange år med å kjempe mot misbruk av alkohol og narkotikamisbruk.

«Alt ble alltid maskert av stoffet og fra # 8217; alkohol, så å leve denne forferdelige opplevelsen er & # 8211; Jeg vet ikke, jeg er bare et veldig godt menneske. Jeg er bare veldig takknemlig, veldig takknemlig. & # 8220;

I 2014 deltok Johnston også i den 14. utgaven av Lupus La Orange Ball i Beverly Hills, California, og har fortsatt å snakke offentlig om gravitasjonen av sin sykdom.

7. Trick Daddy

Trick pappa, en rapper, skuespiller og amerikansk produsent, ble diagnostisert år siden med Discoid Lupus, selv om han ikke lenger tar vestlig medisin for å kurere ham.

; Jeg sluttet å ta medisin som de administrerte fordi for hver medisin de ga meg, måtte jeg ta en prøve eller en annen medisin hver 30. dag for å sikre at medisinen ikke forårsaker bivirkninger og # 8211; Det er nyrer eller leversvikt & # 8230; Jeg sa bare alt sammen at jeg ikke tar medisiner & # 8220; i A’intervju med Vlad TV i 2009.

Trick Daddy sa alt’intervjuer som mener at mange behandlinger for lupus er Ponzi-ordninger, og det fortsetter i stedet å øve sin «ghetto diett» og som føles veldig bra, har ingen nylige komplikasjoner.

8. Shannon Boxx

Denne amerikanske olympiske fotballspillerens vinner av Medal D’Gull ble diagnostisert i 2007 i en alder av 30 år mens de spilte for det amerikanske landslaget. I løpet av denne perioden begynte han å vise gjentatte symptomer på tretthet, leddsmerter og muskel ømhet. Han annonserte offentlig sin diagnose i 2012 og begynte å samarbeide med Lupus Foundation of America for å spre bevisstheten om sykdommen.

Før du finner det rette stoffet for å temme sine symptomer, fortalte Boxx en intervjuer a CNN I 2012 ville han ha & # 8220; han ville ha seg selv & # 8221; Under hans treningsøkter og senere kollapset han på sofaen for resten av dagen. Legemidlet som nå tar hjelp med å kontrollere antall potensielle rehabilitering, så vel som mengden av betennelse i kroppen hans.

Hans råd til andre som bor med lupus:

«Jeg synes det er veldig viktig å ha et støttesystem: venner, familie, lupus fundament og Sjögren Foundation & # 8211; Hva forstår du hva du går gjennom. Jeg synes det er viktig at du har noen som forstår at du kan føle deg godt mesteparten av tiden, men jeg er der for deg når en brann oppstår. Jeg tror også det er viktig å forbli aktivt, uansett aktivitetsnivået du føler deg trygge. Jeg håper det er her at jeg inspirerte folk. Jeg la ikke denne sykdommen forhindre meg i å praktisere sporten jeg elsker & # 8220;.

9. Maurisso Tancharoen

Med diagnose av lupus til en øm alder, Maurissa Tancharoen, produsent / amerikansk fjernsynskriver, skuespillerinne, sanger, danser og lyricist, eksperimenter alvorlige kroniske flammer som angriper nyrene og lungene og gir også sitt sentralnervesystem.

I 2015, som ønsker å ha et barn, jobbet han tett med sin reumatolog på en plan om å forsøke å ha et barn etter to år med å opprettholde lupus i en kontrollert tilstand. Etter flere scarister og et langt sykehusopphold under graviditet for å holde nyrene til å fungere ordentlig, ga han lys tidlig A & # 8221; kalt Benny Sue.

& # 8220; og nå som en mor, en mor som jobber & # 8221;, fortalte han en intervjuer på Lupus Foundation of America I 2016, en organisasjon som du og hennes ektemann sterkt hevder, «er enda vanskeligere fordi jeg kunne bekymre meg mindre om meg selv. Men hvis jeg ikke er sunn, er jeg ikke den beste av meg for datteren min. Jeg vil ikke miste et utrolig mål som hviler for Mezz’nå. Det er noe jeg må gjøre for henne og min mann. & # 8220;