9 første tegn og symptomer på revmatoid artritt

COS’er den reumatoid artritt?

L’reumatoid artritt (RA) er en autoimmun sykdom som forårsaker kronisk betennelse i leddene.

L’Ar har en tendens til å begynne sakte med mindre symptomer som går og kommer, vanligvis på begge sider av kroppen, som utvikler seg i en periode på uker eller måneder.

Symptomene på denne kroniske tilstanden varierer fra person til person og kan endre dag for dag. Perioder av symptomer på Arr kalles forverrelser og perioder med inaktivitet, når symptomene er mindre åpenbare, kalles de remisjon.

tretthet

Du kan føle deg uvanlig sliten godt før noe annet symptom blir tydelig. Tretthet kan ankomme før Dell’Start av andre symptomer i løpet av uker eller måneder.

Kan gå og komme fra uke til uke eller dag for dag. Tretthet er noen ganger ledsaget av en generell følelse av dårlig helse eller depresjon.

Morgenstivhet

Morgenstivhet er ofte et tidlig leddgiktsskilt. Stivheten som varer noen få minutter er vanligvis et symptom på en form for leddgikt som kan forverres over tid uten tilstrekkelig behandling.

Stivheten som varer i flere timer, er generelt et symptom på inflammatorisk leddgikt og er typisk for & # 8217;. Du kan også føle stivhet etter en lang periode med langvarig inaktivitet som du døs eller sitte ned.

Felles stivhet

Stivhet i en eller flere av mindre ledd er et vanlig for tidlig tegn på ra. Dette kan skje når som helst på dagen, uansett om du er aktiv eller ikke.

Generelt starter stivhet i leddene i hendene. Det manifesterer seg vanligvis sakte, selv om det kan manifestere seg alle’plutselig og slå flere ledd over en eller to dager.

Smerten i ledd

Felles stivhet fulgte ofte av smerte eller leddsmerter under bevegelse eller hvile. Dette påvirker også begge sider av kroppen på samme måte.

ALLE’AR starter, de vanligste stedene for smerte er fingrene og håndleddene. Du kan også prøve knesmerter, ved foten, ankler eller skuldre.

Mindre felles hevelse

En liten betennelse i leddene er typisk i de tidlige stadiene, slik at de største leddene vises enn det normale. Denne hevelsen er vanligvis forbundet med varmen i leddene.

Rehabiliteringene kan vare noen dager for noen uker siden, og du kan forvente at denne ordningen øker med tiden. Etterfølgende rehabilitering kan følges i de samme leddene eller i andre ledd.

Feber

Hvis ledsaget av andre symptomer som felles smerte og betennelse, kan en lav grad feber være et tidlig advarselsskilt som du har.

Imidlertid er en feber høyere enn 100 ° F (38 ° C) mer sannsynlig å være et tegn på en annen form for sykdom eller infeksjon.

Nummenhet og prikking

L’Betennelse i sener kan skape press på nerver. Dette kan forårsake nummenhet, prikking eller brennende følelse til hendene som heter Carpal Tunnel Syndrome.

Leddene i hendene eller føttene kan til og med gi en squeak eller knitrende siden den skadede brusken gni mot leddene når det beveger seg.

Reduksjon av bevegelsesradius

L’betennelse i ledd kan forårsake ustabilitet eller deformasjon av sener og ledbånd. Med sykdomsfremgangen kan du ikke være i stand til å bøye eller rette opp noen ledd.

Selv om mobiliteten din også kan påvirkes av smerte, er det viktig å forplikte deg til en vanlig og delikat trening.

Andre første symptomer på’reumatoid artritt

Under de første stadiene av AR, kan du føle en rekke symptomer, inkludert:

  • Generell svakhet eller følelse av ubehag
  • tørr i munnen
  • Tørket, pruriginøse eller betente øyne
  • Okular sekresjon
  • søvnforstyrrelser
  • Brystsmerter når du puster (pleuritt)
  • Hårde fremspring av stoff under huden på armene
  • tap av Appetit
  • Vekttap

Kontakt legen din for å få en korrekt diagnose hvis du finner noen av de første symptomene på RA.

Fra våre lesere

Medlemmer av oss Ra facebook Samfunnet har mange tips for å leve med RA:

«L’Øvelse er den beste medisinen for L’men hvem føles nesten hver dag? Jeg prøver å gjøre litt & # 8216; hver dag og i en god dag vil jeg gjøre mer. Jeg finner det også fint å lage hjemmelaget brød, fordi kneading hjelper hendene dine. Den beste delen smaker det beste brødet etter! & # 8220;

& # 8211; Ginny

«Jeg ble med i en lokal støttegruppe, siden jeg finner at ingen andre forsto som en annen pasient. Nå har jeg folk til hvem jeg kan ringe og omvendt når jeg virkelig føler meg nede & # 8230; og det hjalp meg virkelig. & # 8220;

& # 8211; Jacquis

Bli med på Facebook-fellesskapet for RA.