Nattkjøring briller: effektivitet og alternativer

Del på Pinterest

Kjøring ved solnedgang eller om natten kan være stressende for mange mennesker. Den reduserte mengden lys som kommer inn i øynene, kombinert med blendingen av innkommende trafikk, kan gjøre visjonen vanskelig. Og en redusert syn kan redusere din sikkerhet og andre på veien.

For å løse dette problemet, markedsfører mange produsenter og selger nattkjøringsbriller. Men de jobber?

I denne artikkelen vil vi undersøke hva forskningen har å si, så vel som å undersøke alternativer for å forbedre din nattkjøringssyn.

Hva er brillene for natten kjøring?

Nattkjøring briller har gule linser uten resept som spenner fra lysegul til rav. Noen nattkjøringsbriller har også et anti-reflekterende belegg.

Nattkjøring briller reduserer glød spredning og filtrering av blått lys. Blått lys er den delen av lysspektret som har en kort bølge og den større mengden energi. I motsetning til typene lys med lengre bølgelengder, er det mer sannsynlig å få det til å bla når det kommer inn i øyet i …

Nattkjøring briller har blitt produsert i flere tiår. Disse fargerike gule brillene ble opprinnelig markedsført til jegere som skyteglass. De fortsetter å bli verdsatt av jegerne fordi de akutte fuglens kontrast i flyet mot himmelen i forhold til overskyet eller overskyet himmel.

Nattkjøring briller arbeid?

Gule linser reduserer mengden lys som kommer inn i øynene, reduserer synligheten. Om natten, dette kan være skadelig, heller enn nyttig.

Natt kjører briller er tilgjengelig i mange nyanser av gul og rav. De mørkere linsene filtrerer de fleste refleksjonene, men også den største mengden lys, noe som gjør det vanskelig å se i svake lysforhold.

Noen natt kjører briller rapporterer for å kunne se bedre om natten mens de bærer dem. Imidlertid indikerer visuelle tester at nattkjøringsbriller ikke forbedrer nattesyn og hjelper ikke drivere for å se fotgjengere raskere enn de ville gjøre uten dem.

Faktisk, en liten 2019 studere har vist at nattkjøringsbrillene faktisk senker de visuelle refleksene av en brøkdel av et sekund, noe forverret nattesynet.

Bidra til å ha solbriller om natten?

Som nattkjøring briller, solbriller, inkludert de med speil linser, reduserer mengden lys som går i øyet. Dette gjør dem upassende og potensielt farlig å ha på seg i nattguiden.

Andre løsninger som kan forbedre din visjon om nattkjøring

Alt som reduserer uskarphet eller l’blending vil hjelpe med nattesyn. Ting å prøve å inkludere:

 • Hold din eyewear resept oppdatert ved å sende inn regelmessig sjekker.
 • Spør din oftalmolog eller oftalmolog for å få et anti-reflekterende belegg på brillene dine.
 • Flekkene kan forsterke blendingen, og rengjør brasene med en klut for briller før du kjører.
 • Pass på at frontruten er ren og all ‘8217; ekstern, siden stripene av smuss og støv kan forsterke blendingen.
 • Bytt ut vindusviskere regelmessig.
 • Hold lysene til lavt dashbordet, for å unngå å ta øynene dine i løpet av natten kjøring.
 • Hold frontlysene rene og fri for smuss.
 • Kontakt en øye lege hvis visningen din endres eller virker verre om natten.

COS’er nattblindheten?

Nedskrivningen av nattutsikten er noen ganger definert nattblindhet eller Nyctalopia.

Hvis du har nattblindhet, betyr det ikke at du ikke kan se i det hele tatt om natten. Det betyr at du har problemer med å kjøre eller se i svake lysforhold.

Nocturnal blindhet gjør det også vanskelig å bevege seg fra intens lys til mørket; mørket, det er derfor å kjøre om natten i innkommende trafikk er vanskelig.

Årsaker til nattblindhet

Nattblindhet har forskjellige årsaker, inkludert aldring. Endringer i øyet som kan begynne allerede på 40 kan gjøre nattsynet vanskeligere. Disse inkluderer:

 • svekkelse av musklene i’iris
 • Reduksjon av elevdimensjoner
 • grå stær

Flere andre okulære forhold kan også forårsake eller forverre nattesyn. De inkluderer:

 • Myopia
 • Retitis Pigmentosa
 • Makuladegenerasjon

Å ha en alvorlig mangel på vitamin A kan forårsake nattblindhet, men det er mer sannsynlig å forekomme i malnutritfolk.

Noen helsemessige forhold, som diabetes, kan også påvirke øynene, noe som forårsaker en nedgang i nattesyn.

Snakk med en lege

Mange underliggende helsemessige forhold og forholdene i øyet kan behandles, eliminere eller redusere nattblindhet.

Hvis du har problemer med å kjøre om natten, kontakt legen din. Kan være i stand til å hjelpe deg med å gjenopprette nattvisjonen tapt, forbedre din mobilitet og holde deg og andre sikrere på veien.

En lege, som en oftalmolog eller en optometrist, vil ta en detaljert medisinsk historie som vil finne informasjon om symptomer eller forhold som kan være ansvarlige. De vil også undersøke øynene dine for å diagnostisere potensielle årsaker til nattblindhet.

Noen forhold som gråkaker kan enkelt korrigere, og gjenopprette utsikten betydelig.

Ta bort

Mange mennesker opplever en tilstand som heter Night Blindness, som kan gjøre det vanskelig å kjøre om natten. Nattkjøring briller bør bidra til å lindre denne tilstanden. Imidlertid indikerer forskning at nattkjøring briller vanligvis ikke er effektive.

Hvis du har problemer med å kjøre om natten, må du sørge for at alle reflekterende overflatene på bilen din er rene og uten smuss.

Du bør også konsultere en oftalmolog for å bestemme årsaken til problemet. Mange årsaker til nattblindhet kan lett være riktig, noe som gjør deg og andre sikrere på veien.