7 ting som folk med personlighet borderline lidelse vil at du skal vite

Borderlineforstyrrelsen av personlighet, noen ganger kjent som en følelsesmessig ustabil personlighetsforstyrrelse, er en personlighetsforstyrrelse som påvirker måten du tenker på og prøver om deg selv og andre.

Personer med borderlineforstyrrelse av personlighet (BPD) har ofte en sterk frykt for # 8217; forlatelse, sliter med å opprettholde sunne relasjoner, ha svært intense følelser, de handler impulsivt og kan til og med oppleve paranoia og dissosiasjon.

Det kan være en skummelt sykdom som skal leve med, og derfor er det så viktig at folk med BPD er omgitt av folk som kan forstå dem og støtte dem. Men det er også en utrolig stigmatisert sykdom.

På grunn av’overflod av feil ideer som omgir det, mange mennesker med trøbbel er redd for å snakke åpent for å leve med.

Men vi vil endre situasjonen.

Derfor kontaktet jeg og spurte folk med BPD for å fortelle oss hva andre mennesker vil se om samliv med denne tilstanden. Her er syv av deres kraftige svar.

1. & # 8220; Vi er redd for at du går, selv når ting går bra. Og vi hater ham også.

En av de største symptomene på BPD er frykten for å forlate, og dette kan også oppstå når ting i rapporten synes å være bra.

C’er denne gjennomgripende frykten at folk forlater oss eller at vi ikke er gode nok til den personen & # 8211; Og selv om det virker irrasjonelt for andre, kan det virke veldig ekte for personen som sliter med.

Noen med BPD ville gjøre noe for å hindre at dette skjer, og derfor kan de virke «8220; klebrig & # 8221; O & # 8220; trengende & # 8221;. Selv om det kan være vanskelig å gå inn i empati, husk at det kommer fra et sted av frykt, som det kan være utrolig vanskelig å leve sammen.

2. & # 8220; man føler seg som å krysse livet med tredje grad følelsesmessige forbrenninger; Alt er varmt og smertefullt for berøring.

Denne personen sier det nøyaktig på riktig måte: Personer med BPD har svært intense følelser som kan vare noen timer noen dager og kan forandre seg veldig raskt.

For eksempel kan vi flytte fra å føle seg veldig glad for å plutselig føle seg veldig lavt og trist. Noen ganger har BPD som å gå på skjellene D’egg rundt deg selv & # 8211; Vi vet aldri hvor vårt humør vil gå, og noen ganger er det vanskelig å kontrollere det.

Selv om vi virker & # 8220; Overdreven sensitive & # 8221; Husk at det ikke alltid er under vår kontroll.

3. «Alt føles mer intenst: bra, dårlig eller annet. Vår reaksjon på disse følelsene kan virke disproportionate, men det er hensiktsmessig i vårt sinn. & # 8216;

Å ha BPD kan være veldig intens, som om vi var oscillerende blant ekstremer. Dette kan være utmattende både for oss og for de som omgir oss.

Men det er viktig å huske at alt som personen med BPD tenker, er mer enn egnet i hans sinn på den tiden. Så vær så snill å ikke fortelle oss at vi er dumme og ikke får oss til å føle at våre følelser ikke var gyldige.

Kan ønske oss å reflektere over våre tanker, men for øyeblikket kan det virke skummelt å dø for. Dette betyr ikke å dømme og gi plass og tid der det er garantert.

4. & # 8220; Jeg har ingen flere personlighet.& # 8221;

Å være en personlighetsforstyrrelse, er BPD ofte forvirret med noen som lider av dissociativ lidelse i identiteten, der folk utvikler flere personligheter.

Men det er ikke slik i det hele tatt. Personer med BPD har ikke lenger en personlighet. BPD er en personlighetsforstyrrelse der du har problemer med måten du tenker på, og prøver om deg selv og andre mennesker, og du har problemer i livet ditt som følge av dette.

Dette betyr ikke engang at den dissociative uorden i # 8217; identiteten skal stigmatisert, men absolutt bør ikke forveksles med en annen forstyrrelse.

5. & # 8220; Vi er ikke farlige eller manipulatorer & # 8230; [Vi] trenger bare litt & # 8216; i mer kjærlighet & # 8221;.

C’Det er fortsatt et stort stigma rundt BPD. Mange tror fortsatt at de som bor med det, kan være manipulator eller farlig på grunn av deres symptomer.

Selv om dette kan være tilfelle av en veldig liten minoritet av mennesker, sliter de fleste med BPDer bare med sin egen følelse av selv og dets forhold.

Det er viktig å merke seg at vi ikke er farlige mennesker. Faktisk er folk med psykisk lidelse mer sannsynlig å skade enn andre.

6. & # 8216; er utmattende og frustrerende. Og det er veldig vanskelig å finne kvalitet og praktisk behandling. & # 8216;

Mange mennesker med BPD blir ikke behandlet, men ikke fordi de ikke er ordnet. Det er fordi denne psykiske sykdommen ikke blir behandlet som mange andre.

For en blir BPD ikke behandlet med narkotika. Det kan bare behandles med terapi, for eksempel dialektisk atferdsterapi (DBT) og atferdsmessig kognitiv terapi (CBT). Det er ingen kjente legemidler å være effektive i behandlingen av BPD (selv om noen ganger brukes stoffene av etikett for å lindre symptomene).

Det er også sant at det på grunn av stigmaet, antar noen leger at folk med BPD vil være vanskelige pasienter, og som sådan kan være vanskelig å finne effektiv behandling.

Mange mennesker med BPDer kan dra nytte av intensive DBT-programmer, men disse er ikke det enkleste å få tilgang til. Det vil si hvis noen med BPD ikke-8220, er å forbedre & # 8221;, ikke å være klar til å klandre det: Få hjelp er allerede ganske vanskelig alene.

7. & # 8220; Vi er ikke populære, og vi elsker store.& # 8221;

Folk med BPD har mye kjærlighet til å gi, så mye at det kan være overveldende.

Rapporter kan noen ganger virke som en turbin, for når noen med BPD, spesielt de som sliter med kroniske følelser av tomhet eller ensomhet, skaper en ekte forbindelse, kan løpet være like intens enn noen andre følelser de føler.

Dette kan gjøre det vanskelig å ha et forhold til noen med BPD, men det betyr også at dette er en person som har så mye kjærlighet å tilby. De vil bare vite at deres følelser er gjengitt og kan trenge litt & # 8216; mer trygghet for å sikre at forholdet fortsatt er tilfredsstillende for begge.

Hvis du har et forhold, eller du har en elsket med BPD, er det viktig å gjøre søket på tilstanden og skeptiske av stereotypene du kan møte

Det er sannsynlig at hvis du leser noe om grensens forstyrrelse av personlighet at du ikke vil bli sagt om deg, vil selv en person med BPD ikke dra nytte av # 8217; etter å ha tatt dette.

Arbeid for å skaffe seg en medfølende forståelse av hva de går gjennom og hvordan du kan hjelpe både den kjære og deg selv til å håndtere, kan skape eller ødelegge et forhold.

Hvis du føler at du trenger ekstra støtte, åpner du for noen på hvordan du føler: Bonuspoeng Hvis det er en terapeut eller en lege! & # 8211; Så de kan tilby deg støtte og forslag til hvordan du kan forbedre ditt mentale velvære.

Husk at den beste støtten til den kjære kommer fra å ta det beste omsorgene.

Hattie Gladwell er journalist, forfatter og supporter av mental helse. Skriver om psykiske lidelser i håp om å redusere stigmaet og oppfordre andre til å snakke.