7 Safe Home Remedies for gass under graviditet

Du har gass under graviditet? Du er ikke alene. Gass er en vanlig (og potensielt pinlig) symptom på graviditet. Du betaler sannsynligvis særlig vekt på hva du spiser og narkotika du inntar akkurat nå, noe som ofte betyr at typiske gassmidler bør settes til side for øyeblikket.

Heldigvis er det flere hjemmemedisiner som kan hjelpe deg med å lindre problemene med gass du har, og noen er enkle å nå et glass D’høyt vann.

Fordi graviditet gjør deg gassig?

Kroppen din gjennomgår mange endringer under graviditet, og dessverre er gass et ubehagelig resultat av noen svært normale kroppsprosesser, sier Sheryl Ross, MD, en obstetrikende / gynekolog og kvinners helsepersonell på Providence Saint John’s helsesenter i Santa Monica, California.

L’Progesteronhormon er en av hovedårsakene til overflødig gass under graviditet. Fordi kroppen din produserer mer progesteron for å støtte graviditet, slapper progesteron kroppens muskler. Dette inkluderer tarmene dine muskler. Intestinale musklene som beveger seg sakte bety at fordøyelsen bremser ned. Dette tillater gassakkumulering, som igjen fører til hevelse, belching og flathet.

Kroppsendringer under graviditeten

Når du gikk videre i svangerskapet, økt trykk på din voksende livmor på bukhulen, kan redusere fordøyelsen, noe som fører til flere gasser. Noen matvarer kan også bidra til dannelsen av gass og dine prenatale vitaminer (spesielt Iron-komponenten) kan forårsake forstoppelse, å bringe, gjettet, til enda mer gass.

7 måter å avlaste gass på

Denne irriterende og noen ganger smertefulle gass er generelt på grunn av forstoppelse og kan forverres med fremdriften av graviditeten. Heldigvis er det forskjellige ting du kan gjøre for å bekjempe gassen. Jo mer du er i samsvar med disse livsstilsendringene, desto bedre vil resultatene du trolig vil se.

1. Drikke mange væsker

L’vann er den beste løsningen. Mål for 10-8 glass fra xnumx en gang hver dag, men andre væsker teller også. Hvis gassen din forårsaker ekstrem smerte eller hevelse, kan du lide av Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS), i så fall sørg for at juice du drikker er dårlig av visse typer gasser og sukker som fremmer hevelsen kalt FODMAP. Tranebær, # 8217; druer, ananas og appelsinjuice er alle ansett som lave fodmap juice.

2. bevege seg

L’Fysisk aktivitet og # 8217; Øvelse skal være en del av din daglige rutine. Hvis du ikke kan gå på treningsstudioet, legg til en daglig tur til din rutine. Prøv å gå eller trene i minst 30 minutter. L’Øvelse kan ikke bare hjelpe deg med å holde deg i form fysisk og følelsesmessig, men kan også bidra til å forhindre forstoppelse og akselerere fordøyelsen. Pass på at du konsulterer din obstetrikere før du starter operasjonsregime under graviditet.

Hvordan trene trygt i tredje trimester av graviditet

3. Prøv dietten din

Prøv å fjerne potensielle matutløsere fra kostholdet ditt en om gangen, til gassymptomer forbedres, anbefaler Brett, MD, assisterende professor i Institutt for obstetrik / gynekologi på Ohio State University Medical Center Wexner. På denne måten, eliminerer du bare matvarer som bidrar til problemet. Brusselspirer, kål, brokkoli, korn og poteter er vanlige gassgående, sier noen.

Noen kvinner lider av IBS under graviditet, men snakk med legen din og diettist før du starter et lavt fodmap diett. Denne dietten kan være svært restriktiv og sette deg og barnet ditt i fare for ikke å motta A & # 8217, tilstrekkelig strømforsyning.

4. Fyll ut av fiber

Mange matvarer som vil forverres kortsiktige gass kan faktisk bidra til å kontrollere forstoppelse. Fordi? Fiberen bærer vannet i # 8217; tarmene, mykner avføringen og tillater dem [å passere lettere] & # 8221; forklarer Ross.

Prøv å gå inn i 25-30 gram fiberrike matvarer i kostholdet ditt for å lindre gassproblemer. Mange frukter, som plommer, fiken og bananer og grønnsaker, samt integrerte frokostblandinger som havre og sengetøyet er alle gode fiberstimulatorer å vurdere.

5. Be om informasjon om fibertilskudd

Hvis du ikke er en fan av fiberrike matvarer eller på jakt etter et enkelt og raskt alternativ, spør legen din om et fibertilskudd, som psillio (metamucil), metylcellulose (citucucel) eller polyetylenglykolle 3350 (Miralax), kan dra nytte av deg.

Kjøp nå Metamucil, Citrucel eller Miralax.

6…. og mykner for avføringen

Docusiate (Colace), en delikat avføring mykner, fuktig avføring, slik at en enklere og jevn passasje. Ross oppfordrer kvinner til å ta fra 50 til 100 mg dokumulat to ganger om dagen i løpet av graviditeten. Det unngår bare å stimulere avføringsmidler, som Sennosides (Ex-Lax, Senokot), siden de kan forårsake komplikasjoner under graviditet.

7. I tvilstilfeller, pust

L’Angst og stress kan øke mengden luft du inntar, noe som kan øke toppen av magen, hevelse og # 8217; belching, sier Michael R. Berman, MD, medisinsk direktør for Travaglio og levering på Medisinsk sentrum av Mount Sinai Beth Israel. Eliminer mer stress mulig fra livet ditt. Distribuere saker til noen andre eller bare aksepterer at de ikke vil ende. Finn litt & # 8216; av ro i løpet av dagen for å gjøre dype puste og slappe av, eller å se på en prenatal termisk dag. Gjør alt du trenger for å holde deg rolig.

Når skal du ringe legen din

Gass er ikke alltid en latter. For å sikre at noe mer alvorlig ikke skjer, umiddelbart på jakt etter medisinsk hjelp hvis du har en sterk smerte uten forbedring i mer enn 30 minutter eller forstoppelse i mer enn en uke.

Ellers velger du rettsmidler som fungerer best for din livsstil. Så vær med dem fordi konsistensen er nøkkelen.

«Graviditet er ikke en sprint, det er en maraton & # 8221; sier Ross. Følg deretter rytmen og hold en sunn og positiv holdning i forhold til kostholdet ditt og alle «8217.& # 8221;