Håndrefleksologi: Hvordan kurere angst, hodepine og forstoppelse

Cos’er håndens refleksologi?

Håndens refleksologi er en massasje teknikk som utøver press på ulike punkter reflektert rundt hendene. Troen er at disse punktene er relatert til forskjellige deler av kroppen, og at massasjepunktene kan bidra til å lindre symptomene i andre områder av kroppen.

C’er et begrenset søk for å støtte fordelene med refleksologi av hånden. Mange av studiene som undersøkte sine effekter har vært veldig små og inkonsekvente.

Disse studiene har imidlertid ikke oppstått risiko eller negative helseeffekter forbundet med håndens refleksologi (selv om gravide bør unngå det, som forklart nedenfor). Dessuten er det mange anekdotiske tester av folk som har prøvd og funnet lettelse.

Fortsett å lese for å lære mer om vitenskapen ved foten av refleksologi av hånden og på noen vanlige trykkpunkter du kan prøve.

Engstelig

TIL 2017 Studio har vist at håndklæringen av hånden reduserte angst i mennesker som skulle gjennomgå koronar angiografi (en minimal invasiv prosedyre som bidrar til å diagnostisere hjertesvilkår). Folk som har hatt refleksologi av hånd eller enkel håndmassasje har opplevd mindre angst for prosedyren.

Å lindre L’angst, det gjelder et trykk på hjertepunktet 7 (HT7). Det er like under håndleddet fold på den eksterne hånden. Du bør føle deg litt & # 8216; av dent. Massasje Quest’område i et minutt med begge hender.

Del på Pinterest

For forstoppelse

Refleksologi kan bidra til å lindre både fysiske og følelsesmessige årsaker til forstoppelse. Litt 2010 Studien fant at 94% av deltakerne rapporterte å ha færre forstoppelse symptomer etter seks uker med håndrefleksologi.

Mange av dem hadde også redusert symptomer på angst og depresjon, noe som tyder på at refleksologien i hånden kan være spesielt nyttig for forstoppelse knyttet til stress. Studien hadde imidlertid bare 19 deltakere, så flere store studier er nødvendig.

Prøv det ved å finne trykkpunktet ditt i’tarmen Crasso 4 (LI4). Den ligger mellom tommelen og # 8217; indeksen. Bruk fingertuppene til å presse trykket på denne kjøttfulle ruffen på høyre side i et minutt. Gjenta med venstre hånd.

Mange finner at dette presset er også et godt mål å lindre smerte generelt.

Del på Pinterest

For hodepine

Refleksologi kan være nyttig i behandlingen av hodepine, spesielt hvis det er forårsaket av stress eller angst. En gjennomgang av 2015 rapportert at refleksologi har hatt en positiv effekt på hodepine. Etter å ha mottatt behandling i seks måneder, merket mer enn halvparten av deltakerne en reduksjon i symptomene. Nesten 25% av dem stoppet helt med å ha hodepine og ca 10% var i stand til å avbryte # 8217; ta medisiner til hodepine.

Prøv å bruke det samme trykkpunktet LI4 beskrevet ovenfor. Massasje og klemme kjøttområdet, konsentrere seg om de ømme områdene.

Du kan også prøve Pericardium 6-punktet (P6). Du vil finne det noen få centimeter under håndleddet fold mellom de to senene. Forsiktig masser dette poenget i et minutt med begge hender.

Del på Pinterest

Finn en refleksolog

Mens du kan prøve refleksologi alene hjemme, kan du også se etter en refleksolog, en spesialist i praksis.

Prøv å finne et sertifikat fra American Reflexology Council. De kan samarbeide med deg for å behandle en plan for å lindre symptomene du har.

Og & # 8216; trygt?

Håndens refleksologi er generelt trygg, med noen forholdsregler.

advarsel

 • Gravide kvinner bør unngå akupressur fordi noen trykkpunkter kan fremkalle sammentrekninger. Hvis du vil ha sammentrekninger, må akupressur bare brukes med legenes godkjenning.

Du bør også snakke med legen din før du prøver refleksologi av hånden hvis du har:

 • Føtter sirkulasjonsproblemer
 • Betennelse eller blodpropper i bena
 • gikt
 • Skjoldbruskproblemer
 • epilepsi
 • Lavt antall blodplater
 • diaré
 • Bakterielle eller sopphudinfeksjoner
 • Åpne sår
 • Håndbetennelse
 • Feber eller smittsom sykdom

Også, sørg for at du ikke slutter å følge andre behandlinger foreskrevet av legen din med mindre du forteller deg å gjøre det.

Bunnlinjen

Håndrefleksologi kan være et nyttig verktøy for å redusere smerte og stress symptomer. Husk bare at mange av fordelene med håndrefleksologi ikke har vitenskapelig støtte.

Men å gjøre en håndmassasje vil være avslappende. Redusere stress og opprettholde en tilstand av ro kan hjelpe immunsystemet til å fungere bedre. Og du føler deg sannsynligvis bedre.

Hold opp med dagens behandlingsplaner som anbefales av legen din og slutte å sette press hvis symptomene ser ut til å forverres.