Herpangina: Årsaker, symptomer og behandling

COS’er herpangina?

L’Herpangina er en vanlig infantil sykdom forårsaket av et virus. Det er preget av små sår som ligner blærer på ganen og på baksiden av halsen. L’Infeksjon kan også forårsake plutselig feber, ondt i halsen, hodepine og nakkesmerter.

Sykdommen ligner på Epizootic Afta, en annen type virusinfeksjon som ofte påvirker barn. Begge forholdene er forårsaket av enterovirus.

Enterovirus er en virusgruppe som vanligvis påvirker mage-tarmkanalen, men noen ganger sprer de seg til andre deler av kroppen. Normalt produserer kroppens immunsystem antistoffer for å bekjempe infeksjoner.

Antistoffer er protein som gjenkjenner og ødelegger skadelige stoffer, for eksempel virus og bakterier. Imidlertid har nyfødte og små barn mindre sannsynlig å ha de riktige antistoffene fordi de ennå ikke har utviklet dem. Dette gjør dem mer utsatt for enterovirus.

Hva er symptomene på herpangina?

Symptomene på # 8217; Herpangina manifesterer seg fra to til fem dager etter å ha blitt utsatt for viruset. Symptomer på’Herpangina varierer fra person til person, men kan inkludere:

Små sår i baksiden av munnen og halsen begynner å vises om lag to dager etter den første infeksjonen. Har en tendens til å være lysegrå og har ofte en rød grensen. Sårene helbreder vanligvis innen syv dager.

Hva er komplikasjonene på # 8217; herpangina?

Herpangina kan ikke behandles eller behandles, men narkotika kan bidra til å lindre symptomene og muligens akselerere varigheten av deres tilstedeværelse. I de fleste tilfeller forsvinner viruset og symptomene seg selv innen en uke til 10 dager. Alvorlige komplikasjoner kan sjelden forekomme.

Kontakt legen din nå hvis du har:

Den vanligste komplikasjonen av herpangina er dehydrering. En tilstrekkelig omsorg og # 8217, oppmerksomhet til den vanlige hydrering kan bidra til å forhindre det.

Hva forårsaker Herpangina?

L’Herpangina er vanligvis forårsaket av gruppe coxsackie virus a. Det kan imidlertid også være forårsaket av Coxsackie-virus av gruppe B, Enterovirus 71 og Echovirus. Infeksjoner forårsaket av disse virusene er svært smittsomme.

Virus kan enkelt deles mellom ett barn og # 8217; andre. De spredte seg mer ofte gjennom dråper fra nysing eller hoste eller kontakt med fecal saken. Riktig vasking av hendene kan bidra til å redusere risikoen for å dele virus.

Etter at et barn har Herpangina, utvikler vanligvis en naturlig immunitet til viruset som # 8217; forårsaket. Imidlertid kan de fortsatt påvirkes av andre virale stammer som kan forårsake sykdommen.

Hvem er i fare for herpangina?

Herpangina kan påvirke noen, men det er mer vanlig manifestert hos barn i alderen 3 og 10 år gammel. Det er spesielt vanlig hos barn som går på skole, strukturer for barndom eller felt. I USA er risikoen for å utvikle Herpangina større om sommeren og sommeren; høst.

Hvordan diagnostisert L’Herpangina?

Siden sårene forårsaket av Herpangina er unike, kan legen vanligvis diagnostisere denne tilstanden ved å utføre en fysisk undersøkelse. De vil også undersøke symptomene dine og din medisinske historie. Vanligvis er det ikke nødvendig med spesielle diagnostiske eksamener.

Herpangina hos voksne

Voksne kan utvikle Herpangina. Det er imidlertid mindre sannsynlig, fordi de fleste vil skape naturlige immuniteter til virus i deres barndom.

Når voksne er rammet, er det ofte fordi et barn eller et annet medlem av sin nærmeste familie har utviklet en & # 8217;. Også nær innkvartering, for eksempel militære kaserner, kan øke risikoen for en voksen til å utvikle Herpangina.

Som med barn er det sannsynlig at viruset og symptomene forsvinner alene i 7-10 dager. Komplikasjonene er sjeldne. Dehydrering er den vanligste komplikasjonen av viruset hos voksne.

Gravide kvinner kan ha større risiko for komplikasjoner hvis de utvikler herpangina under graviditeten. Kvinner utsatt for virus kan være mer sannsynlig å ha lav fødselsvekt, for tidlig fødsel eller små barn for deres svangerskapsalder.

Herpangina hos barn

Symptomer på’Herpangina hos nyfødte kan være vanskelig å identifisere. Noen barn med sykdommen viser ikke noen symptomer.

Symptomer på’Herpangina hos barn kan inkludere:

Alvorlige komplikasjoner kan forekomme hos barn, for eksempel leversvikt. A’Herpangina-infeksjon kan øke risikoen for barnet til andre alvorlige problemer, for eksempel hjernens hevelse og en mosjonsinfeksjon, eller stoffer som dekker og beskytter hjernen og ryggmargen.

L’Herpangina er sjelden dødelig, men når det er, er det vanligvis hos barn under ett år.

Hvordan det behandles L’Herpangina?

L’Hovedformålet med behandling er å redusere og administrere symptomer, spesielt smerte. Din spesifikke behandlingsplan vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert alder, symptomer og toleranse for visse stoffer.

Fordi Herpangina er en viral infeksjon, er antibiotika ikke en effektiv form for behandling. Antivirals for Herpangina eksisterer ikke. I stedet kan legen anbefale:

Ibuprofen eller paracetamol

Disse stoffene kan lindre ubehag og redusere feber. Ikke bruk sucker for å behandle symptomer på A’viral infeksjon hos barn eller tenåringer. Dette var knyttet til Reye syndrom, en farlig sykdom for livet som oversetter til hevelse og plutselig betennelse i leveren og hjernen.

Aktuell anestetikk

Noen anestetika, som lidokain, kan gi lettelse for ondt i halsen og enhver annen smerte til munnen forbundet med # 8217; Herpangina.

Med behandling bør symptomene forsvinne innen syv dager uten varige effekter. Hvis symptomene blir verre eller vedvarer i mer enn 10 dager, bør du konsultere legen din igjen.

Hva er noen hjemme rettsmidler for herpangina?

I tillegg til motbenede stoffer og aktuelle anestetika, kan disse hjemmemedisinene bidra til å lindre symptomene på # 8217; Herpangina:

Terapeutisk munnvann

En daglig oral skylling med varmt vann og salt kan lindre smerten og følsomheten til munnen og halsen. Du kan bruke skyllingen når du trenger det.

Mer flytende inntak

Det er viktig å drikke mange væsker under utvinning, spesielt kald melk og vann. Å spise popsikler kan også bidra til beroligende sår i halsen. Unngå drinker til sitrusfrukter og varme drikker, da symptomene kan bli verre.

Bland kostholdet

Krydret, knasket, stekt, saltet eller sur mat kan gjøre smerte og ubehag som du prøver. I stedet å spise myke og insipid mat til sårene helbredet. Disse matvarene kan inkludere:

Vasking av hendene regelmessig

Den riktige vasken av hendene er avgjørende for å forhindre spredning av viruset. Barn og voksne bør alle gjøre effektive håndvask teknikker.

De vanlige delte overflatene, som dørknappene, fjernkontrollene og skuffene håndterer eller håndtakene i kjøledørene, bør være rene til viruset har utført kurset i hvert familiemedlem.

L’Herpangina er smittsom?

Virusgrupper som forårsaker Herpangina er veldig smittsomme. De kan lett spre seg fra person til person, spesielt i skolene og barnehagen. Folk som er smittet med Herpangina, er mer smittsomme i løpet av den første uken av infeksjon.

L’Herpangina overføres vanligvis gjennom kontakt med fecal materie. Infeksjonen kan også spre seg gjennom kontakt med dråper med nysing eller hoste av en infisert person.

Dette betyr at du kan trekke inn Herpangina hvis du berører munnen din etter å ha rørt noe som er forurenset av fekalpartikler eller dråper av en infisert person. Viruset kan leve på overflater og objekter, for eksempel benkeplater og leker, i flere dager.

Hvordan kan du forhindre herpangina?

Øvelse av god hygiene er den beste måten å forhindre herpangina. Du bør alltid vaske hendene nøye, spesielt før måltider og etter bruk av badet.

Det er også viktig å dekke munnen og nesen når den nyser eller hoster for å forhindre spredning av bakterier. Han lærer barna dine å gjøre det samme.

Mens du tar vare på et barn med Herpangina, vask hendene dine ofte, spesielt etter å ha kommet i kontakt med skitne bleier eller slim. Rengjør alle overflater, leker og andre gjenstander med et desinfeksjonsmiddel for å drepe bakterier.

Du bør også holde sønnen din ut av skolen eller fra # 8217; barnehagen i noen dager for å unngå å spre infeksjonen til andre.