Overgangsalder og svimmelhet: Det er et symptom?

Beskrivelse

Vertigo er et vanlig symptom for menopausale kvinner, men forskere forstår ikke forbindelsen fullt ut. Vertigo kan være relatert til andre endringer som oppstår i overgangsalderen eller kan være relatert til aldring.

Les videre for å lære mer om forbindelsen og hvordan du klarer dette symptomet.

Årsaker til svimmelhet i overgangsalderen

Selv om forskere ikke kjenner de eksakte årsakene til & # 8217, øker i svimmelhet under perimenopause og overgangsalder, har de utforsket noen mulige årsaker.

Blodsukker

Hormoner spiller en viktig rolle i å balansere blodsukkernivået. Hormonelle endringer i overgangsalderen påvirker måten kroppen din reagerer på insulinet. Dette gjør det vanskelig for kroppen din holder blodsukkeret stabilt. Endringer i blodsukkernivået kan forårsake svimmelhet.

Endringer i 5217; mellomøret

Det er kjent at endringer i feminine hormoner påvirker dine indre ører, Som er grunnleggende for din følelse av balanse. Noen kvinner rapporterer endringer i # 8217; balanse, bryster og # 8217; høre før menstruasjon. Det er mulig at hormonelle endringer i overgangsalderen også kan påvirke ørene.

tretthet

Tretthet er et vanlig symptom i overgangsalderen og kan føre til svimmelhet. Det er vanskelig for kroppen din å fungere best hvis du føler deg utmattet.

For å lære mer: søvnløshet, søvn og overgangsalderproblemer »

Flammer

Ifølge en studere, Kvinner som lider av varme blinker var mer utsatt for svimmelhet episoder (en sensasjon av rotasjon) sammenlignet med kvinner som ikke har varmeflammer.

Nervøse og kardiovaskulære systemer

Endringer i østrogen nivåer kan påvirke din Kardiovaskulær og nervesystem. Du kan enkelt bli svimmel når en eller begge disse systemene ikke fungerer som de skal.

Aldring

Folk er mer sannsynlig å eksperimentere Svimmelhet som de alder, Mer for kvinner enn menn. En studere Han fant at svimmelhet er like vanlig hos kvinner i alderen 40 og 59 med overgangsalder som de uten. Dette betyr at svimmelhet kan være et symptom på aldring, ikke av overgangsalderen. Videre forskning er nødvendig for å bedre forstå denne forbindelsen, og fordi svimmelhet er mer vanlig hos kvinner enn menn.

Migrene

I noen kvinner kan migrene øke forekomsten av svimmelhet. Migrene og svimmelhet er to av Mest vanlige klager Blant kvinner i de tidlige stadiene av overgangsalderen. Endringer i hormoner under perimenopause kan utløse migrene. Hvis du har en historie om migrene, kan dette føre til en økning i frekvensen av migrene.

Usikker svimmelhet for overgangsalderen

Vertigo kan skyldes ting som ikke er relatert til overgangsalderen. Vanlige årsaker er:

 • dehydrering
 • Angst og panikkanfall, som noen ganger kan kobles til overgangsalderen
 • Sykdommer i «8217; indre øre som sykdommen i meniere, spesielt hvis svimmelhet er forbundet med tap av’høre
 • Allergi eller brystinfeksjon
 • Lavt blodtrykk

Hva du kan forvente når du ser legen din

Det er en god ide å konsultere legen din hvis du er sannsynlig svimmelhet. De vil nok gjøre mange spørsmål for å få et presist bilde av hva du lever. Prøv å beskrive følelsen uten å bruke ordet & # 8220; vertigo & # 8221;. Dette gir legen mer informasjon om den mulige årsaken til svimmelhet.

Det kan være nyttig å holde en dagbok i hva som skjer hver gang du har svimmelhet. Du kan merke en trend i situasjoner som forårsaker svimmelhet.

Legen kan kontrollere blodtrykk og håndledd mens du sitter eller står i forskjellige stillinger. Dette for å se hvordan bevegelsen din og din posisjon påvirker ditt hjerte og blodstrøm.

Siden så mange kroppsfunksjoner kan være relatert til svimmelhet, kan legen be om informasjon om andre symptomer som oppstår sammen med din svimmelhet som en dårlig D’ører, dehydrering eller tap av visning. Legen kan lede deg til en nevrolog, kardiolog eller otorhinolaryngologist. En otolaryngologist er en lege som er spesialisert i tilstanden i halsen, og det kalles noen ganger lege av Ear, nese og hals (ENT).

3 typer svimmelhet

Når du forklarer symptomene dine på legen din, er det viktig å beskrive den typen vertigo du opplever:

 • Disequilibrium er når du føler deg ustabil stående. Det er et problem med balanse og koordinering.
 • Vertigo er når du føler at rommet beveger seg eller svinger når det ikke er det. Tilbakevendende svimmelhet kan være et tegn på et problem med det indre øre, som styrer din følelse av balanse.
 • Å være bedøvet er når hodet ditt ser uten vekt. Puste unaturlig eller stå opp for fort kan få deg til å føle deg bedøvet eller som om du er besvimelse.

Behandling

Behandlingen vil avhenge av hva Vertigo gjør deg. Du kan kanskje klare symptomene dine med livsstilsendringer:

 • Lag en matbit mellom måltider for å holde blodsukkernivået stabilt. Velg snacks med proteiner, for eksempel kokte egg, valnøtter og yoghurt, og unngår jobbet mat eller rik sukkermat, som sjetonger og sjokoladebarer.
 • Drikk mye vann for å hindre dehydrering. Hvis du ikke liker det naturlige vannet, klemmer frisk frukt, som oransje eller sitron, i # 8217; vann eller teste en te uten koffein.
 • Stå opp sakte etter å ha sittet eller liggende. Dette hjelper dine indre ører og blodet ditt til å stå opp sakte til oppreist stilling.
 • Redusere daglig stress. Be om hjelp når du trenger det og ikke føler seg forpliktet til å ansette mer enn du kan klare hver dag. Snakk med en konsulent hvis du kontinuerlig er overveldet eller engstelig i ditt daglige liv.

Legen din kan anbefale det Hormon erstatning terapi Hvis hormonelle endringer er årsaken. Imidlertid kan erstatningshormonbehandling Fare For visse helsemessige forhold, som slag, hjerteinfarkt og kreft. Samarbeide med legen din for å evaluere fordeler og ulemper med hormonbehandling.

For å lære mer: Hormonutskiftingsterapien er riktig for deg? »

Outlook

Vertigo er ikke en sykdom, men jeg er et symptom på ulike forhold. Vær oppmerksom på hva som forårsaker svimmelhet og samarbeider med legen. Det er en god sjanse for at du kan se en forbedring og føler seg svimmel mindre ofte.