7 Nyttige ting å vite om kjemoterapi

Kjemoterapi, eller bare kjemo, er stoffbehandling for å drepe kreftceller eller redusere sin progresjon. Som noen som kjempet åtte svulster, var kjemoterapi en viktig del av livet mitt. Delvis var det en veldig vanskelig vei å reise. Faktisk kan mange kreftmidler vurdere kjemoterapi som et synonym av helvete. Enten du har en elsket som gjennomgår en behandling, eller du er i ferd med å starte turen, her er det du burde vite.

1. Det finnes forskjellige typer kjemoterapi

Nå har jeg en metastatisk sykdom, noe som betyr at kreft har spredt mer enn ett punkt i kroppen min. Så jeg får ikke den slags kjemo som de fleste tror på & # 8211; Gjennom et drypp, typisk på sykehuset, kalt kjemo av infusjon. I stedet, for kjemo, tar jeg pillene hver dag. Og jeg må bare gå på sykehuset en gang i måneden for en injeksjon på 8217. L’injeksjon bidrar til å fremme sunn beinvekst siden kreft angriper mine bein.

Med piller har jeg fortsatt de vanlige og uvanlige bivirkningene av kjemo, selv om de er små enn før da jeg var kjemo for infusjon. Smerter er en livsstil, og bare tiden vil fortelle hvordan jeg vil føle at min tilstand utvikler seg.

Utdanne deg selv

  • Vet at det er mange ressurser og tjenester til din disposisjon som kan hjelpe deg, inkludert ditt medisinske team, L’American Cancer Society og mange unrestral formål grupper.
  • Spør legen din om det er en annen medisinering som du kan anta at du vil forårsake færre bivirkninger.

2. Ha alltid en reserveplan når du må gå til sykehuset for omsorg

Noen ganger starter bilen ikke. Noen dager vil du føle deg for syk eller for trøtt til å kjøre hjem. Ha noen til å hjelpe deg.

3. Ikke alle kjemo-stoffer forårsaker hårtap

Med kjemo av infusjon, gå til sykehuset i noen timer med behandling. Så du kan ha dager med bivirkninger. Avhenger av stoffet eller kombinasjonen av rusmidler du tar. Bivirkningene varierer og inkluderer smerte og smerter, kvalme og oppkast, diaré og fryktet hårtap. Med noen stoffer kan du ha munnsår og tap av appetitt, smak, lukt eller alle tre. Det er ganske vanskelig, men ditt håp om at Chemium gjør jobben sin, hjelper deg med å stå opp og gå til behandling.

4. Føler seg ubehagelig er normal

I din første dag i kjemo, vil du mest sannsynlig våkne om morgenen med frykt i hjertet fordi du ikke er sikker på hva som venter på deg. Ta med en bok, en dagbok, din strikking eller qualcos arbeid’andre å tilbringe tid. Vanligvis tar det lang tid å få kjemo gjennom en drypp.

Tips for ledelse

  • Vær oppmerksom på stemningsendringer. Frykt, forvirring og frustrasjon kan forstyrre livet ditt mens du står overfor denne sykdommen.
  • Hold en dagbok for å holde oversikt over hvordan kroppen din og tankene dine føler. Dette kan også hjelpe deg med å holde oversikt over rutinemessige aktiviteter i tilfelle bivirkninger.
  • Ikke vær redd for å be om hjelp eller delegere leksene dine.

Hva å bringe Chemos første dag »

5. Still alltid spørsmålene og hva om & # 8221;

En sekundær eller underliggende tilstand kan forårsake alvorlig skade. Jeg har en underliggende hemorragisk lidelse, som forårsaket en sjelden bivirkning, håndfotssyndrom. Dette forårsaket et sakte utslipp av blod fra små kapillærer av hender og føtter, som snart ble til en større blødning. Som et resultat måtte jeg være på sykehuset i fem dager, og jeg mistet åtte negler av føttene.

6. Cerebral Chemo er en ekte ting

Tåken i hjernen kan få deg til å føle deg mentalt ut av hodet mitt. Videre kan hormonene dine være hvor som helst (og dette gjelder for menn og kvinner).

Be om hjelp

  • For klarhet og for å sikre at dere begge forstår, spør familien din og vennene dine til å være presise om hva de er villige til å gjøre for å hjelpe deg. Noen mennesker kan være villige til å hjelpe med å handle, men ikke klesvask.
  • Ha en venn som kan hjelpe deg med å huske eller forstå hva ditt medisinske team sier. Kan hjelpe deg med å skrive i dagboken din.

7. Alles reise er annerledes

Sjelden tilsvarer en persons kjemiske reise til en «8217;. Så det husker alltid at det du føler om kjemo, vil ikke alltid gjelde for deg. Kontakt legen din for å bekrefte hvilken informasjon som er relevant for din tilstand. Ikke nøl med å snakke om turen med en sosialarbeider, en konsulent eller til og med din minister eller åndelig konsulent.

Ta bort

For informasjon om hvem, hva og hvor på kjemoterapeutiske behandlinger, besøk American Cancer Society (ACS) og gå til kjemoterapi-siden. Den har om et dusin lenker med kjemoterapi detaljer, inkludert Easy Reading Guide. Du kan alltid ringe til’ACS på deres hotline 24 timer i døgnet (800-227-2345-XNUMX) for eventuelle spørsmål.

Anna Renault er en publisert forfatter, offentlig høyttaler og leder av radioprogrammer. Det har også overlevd kreft, etter å ha hatt flere kreftangrep i de siste 40 årene. Dessuten er det en mor og en bestemor. Når det ikke er det skriving, Han fant seg ofte å lese eller passere tid med familie og venner.

Les videre: Samarbeide med kjemoterapi helsepersonell »