Årsaker til ugjennomtrengelig oppkast: behandlingsalternativer og mer

COS’Det er uegnet oppkast?

Intractable oppkast refererer til oppkastet vanskelig å kontrollere. Det reduseres ikke med tiden eller med tradisjonelle behandlinger. Intractable oppkast er ofte ledsaget av kvalme, når du føler deg konstant som seg selv å kaste opp.

Denne tilstanden er bekymringsfull fordi når du ikke kan holde noe, er det vanskelig å holde seg hydrert og få nok næringsstoffer. Dette kan få deg til å føle deg svak og utmattet. Gjør skritt mot en diagnose og motta medisinsk behandling kan hjelpe.

Hva årsaken?

Hvis du eller en kjære person led av oppkast og intractable kvalme, kontakt lege. Legen vil trolig gjøre flere sentrale spørsmål for å oppdage symptomene og mulig potensiell diagnose. Noen av de vanligste uegnet oppkastningene inkluderer:

Akutt gastroenteritt

Akutt gastroenteritt oppstår når en smittsom organisme irriterer fordøyelseskanalen, forårsaker kvalme og oppkast. Noen av de vanligste oppkastsorganismer inkluderer:

 • Rotavirus
 • Norovirus
 • Staphylococcus aureus

Hvis den underliggende årsaken er en bakterie eller en parasitt, kan legen foreskrive behandlinger. Dessverre har virus ingen annen omsorg i tillegg til å støtte behandlingen.

Langvarig gastroenteritt kan be om intravenøse væsker og anti-kvalme medisiner for å redusere effekten av oppkast. Eksempler på disse legemidlene inkluderer ondansetron (Zofran) og Prometazina (Phenergan).

Postoperativ kvalme

Mange kan ha en intractabel oppkast etter å ha antatt bedøvelsesgasser og narkotika forbundet med # 8217; kirurgi. Fordi noen stoffer kan ta litt tid å forsvinne, kan du ha lang tid med oppkast og kvalme.

Noen mennesker er kjent for å være mer i fare for postoperativ kvalme. Dette inkluderer kvinner, ikke-røykere og de som mottar opioid smertestillende midler under eller etter operasjonen. Denne kvalme vil generelt løse med tiden.

Økt intrakranielt press

Intrakranielt trykk (ICP) er balansen mellom blod, cerebrospinal væske og hjerne i skallen. Hvis din ICP blir for høyt, kan du begynne å føle deg syk. Noen vanlige årsaker til økende intrakranielt trykk inkluderer:

 • Hydrocephalus (hjernens hevelse)
 • svulst
 • abscess
 • cerebral infeksjon
 • pseudotumor cerebri

Behandling for ICP avhenger av den underliggende årsaken. Det kan inkludere legemidler for å redusere hevelse og fjerning av en svulst eller en blodpropp som påvirker hjernen.

Kjemoterapiinntak og andre stoffer

Noen stoffer, spesielt kjemoterapeutiske stoffer, kan forårsake kvalme og intractable oppkast. Legene vil ofte forsøke å forhindre det ved å foreskrive medisiner å ta før, under og etter kjemoterapi-behandlinger. Imidlertid kan de ikke være effektive for å redusere symptomene forbundet med kvalme.

Andre stoffer kan også forårsake kvalme og intractable oppkast. Disse inkluderer:

 • antibiotika
 • digoksin
 • Antiepileptiske legemidler
 • opiater
 • hormoner

Snakk med legen din hvordan du trygt avbryter et stoff, reduser dosen eller bytt til en lignende behandling hvis du har negative bivirkninger.

Gastrisk utløpsobstruksjon

L’Gastrisk frigjøringsobstruksjon, også kjent som pilorisk stenose, kan påvirke kapasiteten til magen for å tømme effektivt. Pylorus er den delen av magen som forbinder magen Alle’Tenuous tarmen. Hvis fordøyd mat ikke kan gå til 1017; tynntarmen kan mat samle seg og kan forekomme kvalme.

Personer med langvarig magesår har større risiko for hindring av gastrisk utløp. Noen ganger kan ekspansjon eller L & # 8217 være nødvendig; alarging av pylorus for å hjelpe magen til å tømme mer effektivt.

Gastroparesi

Gastroparesi er en tilstand som oppstår når magesystemet ikke beveger seg effektivt. Som et resultat kan du føle deg syk og kaste opp.

En lege kan lytte til magen og bruke ikke-invasive metoder, for eksempel ultralyd, for å se bevegelsen av magen og diagnostisere gastroparesis. Diabetes er en vanlig årsak.

Gjør endringer i kostholdet og ta medisiner for å stimulere gastrointestinale tømming kan hjelpe.

Gravid hyperemese

Denne tilstanden er den som påvirker et estimat 1 prosent av gravide kvinner. Med pregothic hyperemesis, vil du ha en alvorlig kvalme. Krever ofte sykehusinnleggelse for intravenøse væsker for å hindre dehydrering. Tilstanden forekommer mer vanlig innen de første ni ukene av graviditeten, men kan fortsette hele tiden.

Spise mindre måltider og ta medisiner for å redusere kvalme kan hjelpe. Du bør imidlertid alltid snakke med legen din før du starter medisiner for å sikre at de ikke påvirker graviditeten din.

Kronisk kvalme oppkast syndrom

Med syndromet til kronisk kvalme oppkast, har du kronisk oppkast i tre måneder med samtidige symptomer som inkluderer:

 • Kvalme manifestert en gang om dagen
 • oppkast minst en gang i uken

En lege vil trolig utelukke andre potensielle årsaker gjennom en øvre endoskopi. Dette innebærer innføring av et syn i halsen for å evaluere spiserøret. Hvis det ikke er andre potensielle årsaker, kan feilen være kvalme syndrom og kronisk oppkast.

Syklisk oppkastsyndrom

Syklisk oppkastsyndrom er en medisinsk tilstand der oppkast episoder forekommer fra tre til seks dager, så symptomene forbedres. Denne tilstanden forekommer mer vanlig hos barn, men kan også forekomme hos voksne.

Legene vet ikke hva som forårsaker syklisk oppkast syndrom, men noen teorier inkluderer matallergi eller hormonelle svingninger (spesielt relatert til en kvinnes menstruasjonssyklus). Kronisk høydose cannabisforbruk er en «8217; annen mistenkt årsak til syklisk oppkast syndrom.

Hva er perspektivet?

Intractable oppkast kan ha mange mulige årsaker. Det er viktig å se etter en behandling før du opplever de mest alvorlige effektene, inkludert dehydrering og underernæring.

Ideelt sett kan en lege identifisere den underliggende årsaken og foreskrive behandlinger for å redusere disse effektene. Kontakt lege så snart som mulig for å starte diagnostisk prosess.