7 gifs som beskriver PSA

L’Psoriasika leddgikt (AP) er en autoimmun sykdom hvor kroppens immunsystem angriper hudceller og sunne ledd.

Psoriasis og l’leddgikt er to separate forhold, men noen ganger forekommer de sammen. Hvis du er diagnostisert med psoriasis, kan du utvikle fellesproblemer senere. Faktisk utvikler opptil 30% av de som bor med psoriasis, sier det National Psoriasis Foundation (NPF).

Noen mennesker utvikler psoriasis og derfor leddgikt. Andre mennesker viser første leddsmerter og deretter røde flekker på huden. Det er ingen kur mot AP, men du kan kontrollere symptomene og nyte remisjonsperioder.

Her er hva du kan forvente når du bor sammen med PSA.

1. Articolar smerter

Siden AP angriper leddene, kan kronisk smerte bli din nye standard. Smerten i ledd kan være utbredt, som påvirker begge sider av kroppen, eller kan bare påvirke leddene på den ene siden av kroppen. Noen ganger påvirker tilstanden også neglene.

Du kan føle smerte og ømhet på fingrene i hendene, føttene, knærne, på nedre rygg, til den øvre delen av ryggen og nakken. L’betennelse og leddsmerter kan også begrense mobiliteten din, som kan gjøre aktivitet og # 8217; utøve en utfordring.

PSA smerte kan være mild, moderat eller alvorlig. Når smerte er alvorlig, kan denne tilstanden være deaktivert og påvirke livskvaliteten.

2. Urough huden

Ptil forårsaker et tydelig rødt utslett med sølvskalaer kalt plakett. Disse lesjonene er generelt hevet og kan noen ganger tørke og bryte, noe som fører til hudblødning.

Som om det ikke var nok til å møte hudpunktene, kan du også utvikle Psorioidory kløe sammen med ledsmerter. Dette kan bli en konstant kløe og flere riper, verre vil være huden din. Skrape kan forårsake sprekker og blødninger, som også kan utløse en inflammatorisk respons og forverres psoriasis.

Påfør en aktuell anti-kløe krem ​​og hold huden hydrert for å lindre symptomene.

3. Sove tid

Ptil påvirker ikke bare huden og leddene; Det kan også påvirke energinivået ditt. Noen dager kan du føle deg energisk og klar til å møte verden, mens andre dager kan være vanskelig å dra deg ut av sengen.

Denne typen generell tretthet skyldes den inflammatoriske responsen av sykdommen. Når kroppen din er betent, løser proteiner kalt cytokiner. Disse er cellulære signalmolekyler som bidrar til å regulere kroppsrespons på sykdommer og infeksjoner. Disse proteinene kan også forårsake mangel på energi og tretthet, selv om årsaken ikke er klar.

Lag en «vanlig fysisk aktivitet (minst 30 minutter nesten hver dag i uken) for å redusere tretthet og styrke leddene. Det bør ikke være slitsomt: Ta en tur i nabolaget er vakkert. Også rytme deg selv og sov mye for å unngå å bli for trøtt.

4. Hevelse som ligner på en pølse

Hvis du har PSA, kan du ikke forvente fingrene i hendene, føttene, hender eller føttene til nesten dobbelt så stor som den opprinnelige størrelsen.

Overdreven hevelse kan føre til deformitet og påvirke utseendet til forskjellige deler av kroppen. Hevelsen kan være smertefull og kan bli vanskelig å bruke hender, ha på seg sko eller stå i lange perioder.

L’betennelse induserer kroppen for å frigjøre hvite blodlegemer, som beskytter vevet mot skader. Dette svaret kan forårsake væske lekkasje i vev, noe som resulterer i overflødig hevelse.

5. Arv

PSA er plaket, ikke pesten. Selv om du ikke er smittsom, og du ikke kan formidle pliktutbruddet til andre, kan de som ikke vet mye om tilstanden antar at det er en infeksjon og unngå fysisk kontakt med deg. Du kan bruke mye tid på å forklare tilstanden din til slektninger og venner.

Det er ikke klart hvorfor noen mennesker utvikler denne form for leddgikt, men genetikk og # 8217; miljøet kan være faktorer som bidrar. Mange Personer med PSA-diagnose har en forelder eller en bror med sykdommen.

6. Øyebetennelse

Hvis du bor sammen med PSA, kan du kontrakt en øye tilstand som heter uveitt.

Symptomer kan manifestere seg til plutselig, så snakk med legen din dersom det er kjent øyeendringer, for eksempel smerte, rødhet, kløe eller tap av visning. Behandlingen inkluderer vanligvis steroide øyedråper. Hvis ikke behandlet, kan denne tilstanden forårsake permanent øyeskader, inkludert synstap eller blindhet.

7. Kan gå bedre

Ptil er uforutsigbar, men remisjonen er mulig. Lettelse kommer når du er i stand til å stoppe din hyperaktive immunrespons og redusere kroppens betennelse. Ulike stoffer er tilgjengelige for å hjelpe kontrollsymptomene. Disse inkluderer antireumatiske legemidler for å hindre permanent fellesskader, immunosuppressorer for å redusere stoffets styrke, biologiske stoffer som retter seg mot bestemte celler i immunsystemet og steroider for å redusere kronisk betennelse. Det er ingen kur for denne typen leddgikt. Symptomene kan gjentas senere.

Ta bort

Å være diagnostisert med psoriasis betyr ikke at du vil utvikle Ptil og omvendt. Også som dette, en prosentandel av mennesker med psoriasis fortsetter å ha PSA symptomer.

Snakk med legen din hvis du begynner å ha ledsmerter, hevelse eller stivhet.

Smerteopplevelsen indikerer ikke automatisk at tilstanden din har utviklet seg i PSA, men du bør undersøkes av en lege for å utelukke muligheten.

Diagnosen av tilstanden kan føre til en røntgen, en magnetisk resonans eller en glidende ultralyd, så vel som blodprøver. En forgjengelig diagnose og behandling kan bidra til å lindre symptomene og forhindre permanent felles skade og funksjonshemning.