Herpes Gladiatorum (Mat): Årsaker og behandling

Beskrivelse

L’Herpes Gladiatorum, også kjent som ugjennomsiktig herpes, er en betingelse for vanlig hud forårsaket av viruset Dell’Type 1 Simplex Herpes (HSV-1). Er det samme viruset som forårsaker labial herpes rundt munnen. Når smittet er smittet, forblir viruset med deg for livet. Du kan ha perioder der viruset er inaktivt og ikke smittsomt, men du kan også ha rehabilitering når som helst.

L’Herpes Gladiatorum er spesielt forbundet med bryting og andre kontaktsporter. I 1989, Dusinvis av overordnede brytere De har blitt smittet av viruset i et brytingsfelt i Minnesota. Viruset kan også overføres via andre typer hudkontakt.

Symptomer

L’Herpes Gladiatorum kan slå noen del av kroppen din. Hvis øynene dine er smittet, bør det behandles som en, medisinsk nødsituasjon.

Symptomene vises vanligvis omtrent en uke etter HSV-1 eksponering. Feber og hevelse i kjertlene kan føre til utseendet på sår eller blærer på huden. Du kan føle en prikkende følelse i # 8217; området rammet av viruset. En samling av skader eller blærer vil vises på huden din i maksimalt 10 dager før helbredelse. De kan eller kan ikke være smertefulle.

Du vil nok ha perioder der du ikke har noen åpenbare symptomer. Når det ikke er noen åpne eller blåsede sår, er du fortsatt smittsom. Du bør snakke med legen din hvordan du sjekker symptomene og hvilke forholdsregler du bør ta med andre i perioder der du har et utbrudd og når du synes å være uten symptomer.

Et utbrudd kan forekomme en gang på # 8217; år, en gang i måneden eller et sted i midten.

Våre initiativer

L’herpes gladiatorum sprer seg gjennom hud hudkontakt. Hvis du kysser noen med lepper, kan du bli smittet. Selv om det i teorien deler en kopp eller en annen drikkevarebeholder, kan en mobiltelefon eller bestikk med en infisert person tillate spredningen av viruset, det er mindre sannsynlig.

Du kan også kontrakt L’HSV-1 Øvrede sport som involverer hud hudkontakt, så vel som gjennom seksuell aktivitet. Dette er en svært smittsom sykdom.

Lær mer: smittsomme hudutslett »

Risikofaktorer

Det er beregnet 30 prosent 90 Voksne i USA har blitt utsatt for HSV-1. Mange av disse menneskene utvikler aldri symptomer. Hvis du kjemper, rugby spill eller praktiserer en lignende kontakt sport, er du i fare. Du har ekstremt høy risiko for tilstanden hvis du er seksuelt involvert i en person som har HSV-1.

Hvis du har L’HSV-1, er risikoen for å ha en e-epidemi-epidemi større i perioder med stress eller når immunforsvaret ditt er svekket under en sykdom.

Diagnose

Hvis du utvikler en kald sår, eller du har andre symptomer på herpes gladiatorum, bør du unngå fysisk kontakt med andre mennesker og se etter en medisinsk vurdering. Dette vil bidra til å minimere L’påvirkning på deg og vil bidra til å redusere risikoen for å spre infeksjonen.

En lege kan undersøke sårene dine og diagnostisere ofte tilstanden din uten tester. Imidlertid vil legen trolig ta en liten prøve av stoff fra en av sårene som skal analyseres i laboratoriet. Legen din kan teste stoffprøven for å bekrefte en diagnose.

Det kan bli rådet til å ta en blodprøve i tilfeller der det er vanskelig å skille L’HSV-1 fra A’annen hudtilstand. Testen vil søke noen antistoffer som vises i blodet av mennesker med herpes. En blodprøve kan være nyttig selv om det ikke er noen åpenbare symptomer, men det er fryktet å ha blitt utsatt for viruset.

Behandling

De milde tilfellene av herpes gladiatorer kan ikke kreve noen behandling. Du bør imidlertid unngå irriterende sår hvis de fortsatt er synlige. Selv om skader er tørre og bleknet, må du kanskje unngå bryting eller en kontakt som kan få dem til å dele.

For mer alvorlige tilfeller kan reseptbelagte antivirale stoffer bidra til å akselerere utvinningstider. Blant stoffene som ofte er foreskrevet for HSV-1, er det Aciclovir (Zovirax), Valaciclovir (Valtrex) og Famciclovir (Famvir). Narkotika kan foreskrives som et forebyggende tiltak. Selv når du ikke har en rehabilitering, ta et oralt antiviralt stoff, kan bidra til å forhindre epidemier.

Forebygging

Hvis du er seksuelt involvert i noen som har blitt diagnostisert med HSV-1, snakk med legen din hvordan du kan forebygge infeksjon. Du vil sannsynligvis bli bedt om å unngå kontakt i perioder hvor sårene er synlige. Du bør imidlertid vite at noen mennesker kunne få viruset, men de symptomer aldri. Disse menneskene kan fortsatt spre viruset til andre.

L’herpes simplex er en av de seksuelt overførbare sykdommene som du bør testes før du starter et seksuelt forhold.

Hvis du er en fighter eller en annen høyrisiko-idrettsutøver av HSV-1, bør du øve god hygiene. Sikker praksis inkluderer:

  • Ta en dusj rett etter treningen eller et spill
  • Bruker håndkleet ditt og sørg for at det vaskes regelmessig med varmt vann og blekemiddel
  • Bruk din barberhøvel, deodorant og andre personlige ting og aldri dele dine personlige pleieartikler med andre mennesker
  • forlater sårene alene, selv unngår å samle dem eller klemme dem
  • Bruke rene uniformer, matter og annet utstyr

I situasjoner hvor du kan være i høy risiko for viruseksponering, som i et brytingsfelt, kan du kanskje få resept for et antiviralt stoff. Hvis du begynner å ta det flere dager før du kan eksponere viruset, kan du være i stand til å redusere risikoen for infeksjon betydelig.

Finn ut mer om forebygging av # 8217; HSV-1, snakk med legen din eller noen med ditt lokale helsekontor.

Outlook

Det er ingen kur for L’herpes gladiatorum, men noen behandlinger kan redusere epidemier på huden og redusere oddsen for å infisere andre. Videre kan du ta forebyggende tiltak for å unngå å bli smittet av seg selv.

Hvis du har L’HSV-1, kan du fortsette i lange perioder uten tydelige symptomer. Men du må huske at viruset alltid vil være med deg. Arbeide med legen din og din kjære, så vel som dine lagkamerater og lagkamerater Hvis du er en idrettsutøver i fare for å spre viruset, kan du kanskje klare tilstanden din med hell og trygt i lang tid.