7 bruker for akacia

Så’er acacia?

Acacia ble brukt i århundrer i medisiner, ovnsredienser, verktøy og treverk. Den har en lang historie i gamle sivilisasjoner som egypterne og de aboriginale stammene på # 8217; Australia. Disse kongedømmene og stammene benyttet Acacia på overraskende forskjellige måter, fra forberedelsen av søtsaker til behandling av hemorroider. De første artene oppdaget aldri ble kalt nylotisk akacia fra den svenske forskeren Carl Linnaeus i 1700, og siden da ble nesten 1000 arter lagt til acacia-sjangeren.

Acacia er fortsatt på hyllene av dagligvarebutikker i knust, bakken og hele form. Navnet Acacia refererer til en slags plante som inneholder mange forskjellige typer planter, som trær og busker. Kan brukes i en rekke applikasjoner. L’Acacia som du kan kjøpe i dag, kan komme fra en eller flere av disse artene. Mesteparten av tiden, # 8217; Acacia i mat eller medisin er Acacia Senegal (L.) Willd. Denne typen akacia er vanligvis i form av gummi og på etikettene og pakkene vil bli indikert acacia gummi.

Lindrer smerte og # 8217; irritasjon

Acacia gummi har en naturlig klebrig konsistens. Materialene med denne egenskapen brukes ofte til å redusere irritasjonen og betennelsen og # 8217;. Gummien har blitt vist å være spesielt effektiv i # 8217; lindre magesmerter eller hals.

Hjelpe helbredelsen av sår

Acacia brukes ofte i aktuelle behandlinger for å hjelpe helbredende sår. Leger, forskere og forskere mener at denne effekten kan skyldes noen av sine kjemikalier, som alkaloider, glykosider og flavonoider. I en studie, En slags akacia kjent som Acacia Caesia har blitt testet på rotter som en del av en aktuell behandling av sår. Førte til en raskere sårheling enn standardbehandling.

Et annet dyr studere foreslo at Acacia også kan bidra til å helbrede sår.

Fremmer oral helse

Utdraget av en slags acacia kjent som acacia catechu, noen ganger kalt khair svart, kan brukes i dental produkter som munnvannet for å hindre gingivitt. L’Pulver Acacia kan også brukes i en type urte tannkrem som ble vist Å rense tennene uten å være for slitende på overflaten av tennene. En gammel studere Siden 1999 har han vist at dette urte dentalpulveret rengjort og eliminert langt utover to tredjedeler av dental plakk og nesten 100 prosent i noen tilfeller.

God fiberkilde

Acacia gummi inneholder vannoppløselige diettfibre (WSDF) som ikke bare er god fiber for kostholdet ditt, men også nyttig for å holde kolesterolet under kontroll. En studie Viste at den daglige ansatt på 15 gram gummi D’acacia i flytende form bidrar til å håndtere konsentrasjonen av plasmakolesteroler i blodet. Selv om det er publisert i 1992, er dette den mest komplette studien til dags dato på effekten av gummi D’Acacia på blod. WSDF kan også hjelpe deg med å holde en sunn vekt og er god for generell kardiovaskulær helse. Selv mat og drugadministrasjon (FDA) Produserte endringer i forskrifter Gjenkjenne den gunstige bruken av akacia som en god kilde til fibre i mange populære matvarer, inkludert frokostblandinger, juice og yoghurt.

Reduserer kroppsfett

Acacia gummi har potensial til å holde vekten din i et sunt utvalg selv redusere total kroppsfett. I en studie som involverte 120 kvinner, 60 kvinner tok 30 gram en dag med gummi d’Acacia i seks uker, mens de andre 60 ansatt en placebo som bare inneholder 1 gram pektin. Resultatene viste at kvinner som har tatt Gummi D’Acacia har redusert sin kroppsmasseindeks. Deres kroppsfettprosent har også blitt redusert med over 2%.

Beroliger hoste og ondt i halsen

Fordi det er kjent å lindre irritasjon og betennelse, kan Gummi D & # 8217 Acacia gjøre det Det bidrar også til å kontrollere hosten. Egenskapene til gummi D’Acacia tillater det å bruke løsningene for å belegge halsen og beskytte slimet fra halsen fra # 8217; irritasjon. L’bruk av hosteakakia kan forhindre at halsen blir vondt og lindrer eller forhindrer symptomer, inkludert tapet av stemmen.

Begrenser blodtap

Den skarpe akacia-anlegget, som finnes i USA og Mexico, kan brukes Hjelp til å stoppe blodet i kutt, sår og andre overflateslag. Hell en urtete til kuttene på kuttene er et spesielt effektivt middel. Dette kan være nyttig for å stoppe sterk blødning og vaske bakteriene fra kuttet.

Potensielle risikoer

Spør legen din før du bruker noen form for akacia for å sikre at du ikke har en allergisk reaksjon eller farmakologisk interaksjon. Det ble oppdaget at Senegal Acacia samhandler med effektiviteten av noen rusmidler. For eksempel kan det forhindre absorpsjon av noen antibiotika.

Noen former for akacia inneholder giftige kjemikalier som kan forårsake hårtap, påvirke fordøyelseskanalens evne til å anta næringsstoffer og arrestere vekst. Ikke konsum en form for akacia du ikke vet. Pass på at du også konsulterer legen din eller en ekspert før du tar noen form for akacia som ikke er forvandlet for matbruk.

Acacia er ofte allerede forvandlet til maten, men den er også tilgjengelig i pulver, jord eller helhet i din matbutikk. Studiene over viser at overalt fra 15 til 30 gram akacia om dagen er en trygg dose, men snakk med legen din før du administrerer den til yngre barn eller eldre voksne. De kan foreslå å justere doseringen for å unngå potensielle fordøyelses- eller absorpsjonsproblemer.

En studie LED på rotter har vist at den arabiske acacia kunne potensielt behandle diabetes i fremtiden. Men søket er i de første fasene, og effekten er ikke helt forstått.

Ta bort

Acacia gummi er allerede brukt i mange typer matvarer og kan vanligvis brukes trygt på kjøkkenet,

Drikkevarer og andre stoffer. Men snakk med legen din før du bruker det som et supplement hvis du tar medikamenter.