Ulcerativ kolitt Nødsituasjoner: Komplikasjoner og hva de skal gjøre

Beskrivelse

Som noen som bor sammen med ulcerøs kolitt (UC), er du ikke fremmed for de forverringene som kan forårsake symptomer som diaré, abdominalkramper, tretthet og blodige avføringer. Over tid kan du lære å håndtere dine raketter og føle deg bedre. Men dette betyr ikke at du bør ta hvert symptom rolig.

Selv om du bare kan manifestere milde eller moderate symptomer, kan potensielt dødelige komplikasjoner fortsatt forekomme. Det er viktig at du kan gjenkjenne nødsituasjoner og få umiddelbar hjelp. Her er noen CD-komplikasjoner som krever et øyeblikkelig besøk fra legen din eller i beredskapsrommet.

1. Perforert Colon

Anti-inflammatoriske og immunosuppressormedikamenter er ofte de første behandlingene som legen vil foreskrive. Disse arbeidet for å stoppe betennelsen og kurere sårene som er knyttet til UC. Men noen ganger virker disse stoffene ikke.

Dette kan føre til en ukontrollert betennelse som erstatter eller svekker belegget av tykktarmen. Dette setter deg i fare for intestinal boring, som er når et hull utvikler seg i kolonveggen.

Intestinal boring er en nødsituasjon. Et hull i tarmveggen gjør det mulig for bakterier å helle i magen. Dette kan forårsake farlige infeksjoner for livet som sepsis eller peritonitt.

Abdominal smerte og rektal blødning er vanlige UC-symptomer. Men tegn på tarmboring inkluderer sterke magesmerter, høy feber og sterk rektal blødning. Andre tilhørende symptomer kan inkludere kroppsstrømmer, oppkast og kvalme.

Hvis du mistenker en boring, ring 911 eller gå til beredskapsrommet. Dette er en medisinsk nødsituasjon som krever kirurgi for å reparere hullet i kolonveggen.

2. Fulminerende kolitt

Denne komplikasjonen treffer hele tykktarmen og oppstår også på grunn av en ukontrollert betennelse. L’betennelse børster tykktarmen opp til distensjonspunktet og symptomene på cu blir verre over tid.

Tegnene på fulminant kolitt inkluderer sterk magesmerter, med mer enn 10 tarmbevegelser om dagen, sterk rektal blødning og høy feber.

Noen mennesker opplever anemi og rask vekttap. Hvis ikke behandlet, kan fulminant kolitt utvikles og bli farlig for livet, og kontakt lege dersom symptomene på cu blir verre.

Behandlingen inkluderer sykehusinnleggelse og kortikosteroider ved høye doser. Basert på alvorlighetsgraden av sin tilstand, kan det være nødvendig å motta dem gjennom intravenøs terapi (IV).

3. Giftig Megacolon

Ubehandlet fulminerende kolitt kan utvikle seg i giftig Megacolon, A’andre alvorlige komplikasjoner av cu. I dette tilfellet fortsetter tykktarmen å svulme eller ekspandere, noe som forårsaker en alvorlig abdominal distensjon.

Gass og avføring kan akkumulere i tykktarmen. Hvis ikke behandlet, kan tykktarmen bryte. Dette er en’nødsituasjon farlig for livet.

Den giftige Megacolon krever en sykehusbehandling. Legene kan forsøke å fjerne gassen eller overflødig avføring fra tykktarmen. Hvis dette ikke virker, kan kirurgi forhindre kolonavbrudd.

Symptomene på giftig Megacolon inkluderer sterk smerte i mage og hevelse, magesmerter, mindre tarmbevegelser og høy feber.

4. Alvorlig dehydrering

Alvorlig dehydrering er en nødsituasjon som kan oppstå på grunn av vedvarende diaré, spesielt hvis de ikke drikker nok væske.

Dehydrering er en av de viktigste bekymringene for mennesker med UC fordi kroppen din kan miste mange væsker i hver tarmbevegelse. Du kan behandle små tilfeller av dehydrering hjemme ved å drikke vann eller en rehydreringsløsning.

Grave dehydrering er en medisinsk nødsituasjon & # 8217. Det kan være nødvendig å sykehusopptak for å motta næringsstoffer og væsker EV.

Symptomene på alvorlig dehydrering inkluderer farlig lavt blodtrykk, svimmelhet, akselerert håndledd, svimmelhet, alvorlige muskelkramper og nedsunket øyne.

5. Leversykdom

Leversykdom kan også forekomme med UC. Den primitive sclerosant colangitis (PSC) er en leversykdom som noen ganger er forbundet med UC.

Hvis ikke behandlet, kan dette føre til lever arr (cirrhosis) eller permanent skade på leveren.

Videre kan steroidmedisiner som brukes til å behandle betennelse forårsake fettlagring i leveren. Dette er kjent som fett leversykdom. Fat Lever krever ikke behandling eller forårsaker noen symptomer, men å miste vekt kan potensielt reversere det.

Hvis du har UC, kan legen din regelmessig fullføre en leverfunksjonstest for å verifisere leverens helse. Tegn på leverkomplikasjoner kan inkludere kløe og gulsott, som er gulingen av huden eller hvite øyne. Du kan også utvikle smerte eller følelse av fylde i øverst til høyre på # 8217; Abdomen.

Løs en avtale med legen din hvis du mistenker leverkomplikasjoner.

6. Tykktarmskreft

Risikoen for tykktarmskreft øker basert på alvorlighetsgraden av CU. Ifølge L’American Cancer Society (ACS), kolon-rektro kreft er Tredje vanligste kreft Diagnostisert hos menn og kvinner i USA.

En koloskopi kan oppdage tilstedeværelsen av svulster i tykktarmen. Denne prosedyren inkluderer innføring av en fleksibel slange i endetarmen for å undersøke tykktarmen.

Symptomene på tykktarmskreft ligner på symptomene på UC. Av denne grunn kan det være vanskelig å skille en tilstand fra den andre.

Kontakt lege hvis kjent svart, tjære og en endring i # 8217; intestinal aktivitet. Kontakt også en lege hvis du har en sterk magesmerter, uforklarlig vekttap eller alvorlig tretthet. Kolon kreft kan forårsake mer subtile avføring og med mer blod enn vanlig.

Ta bort

L’UC er en kronisk tilstand og noen ganger svekkende. Endringer i narkotika og livsstil kan hjelpe deg med å håndtere sykdommen.

Snakk med legen din hvis du tror at din nåværende behandling for CU ikke virker. Justeringen av dosering eller narkotika kan føre til et bedre resultat og hjelpe deg med å få remisjon.

Farlige situasjoner for livet kan utvikle seg når du ikke er i stand til å kontrollere betennelsen og sårene i tykktarmen. Kontakt lege umiddelbart hvis du opplever et forverrende symptomer. Noen av disse symptomene inkluderer sterk magesmerter, høy feber, alvorlig diaré eller sterk rektal blødning.