6 årsaker til høyre nyresmerter: symptomer, diagnose og behandling

Nyrene er plassert på baksiden av det øvre bukområdet, like under thoraxburet. Du har en på begge sider av ryggraden. På grunn av størrelsene og posisjonen til leveren, har den høyre nyrene en tendens til å sitte ned litt og lavere enn venstre.

De fleste forholdene som forårsaker smerte i nyrene (Renal), har bare en innvirkning på en av nyrene. Smerte i # 8217; høyre nyreområde kan indikere et problem for nyrene eller kunne skyldes organer, muskler eller andre nærliggende kroppsvev.

Følgende er 6 potensielle årsaker til høyre nyresmerter:

Vanlige årsaker Mindre vanlige årsakerUrinveisinfeksjon (UTI)Renal TraumanyresteinPolycystisk nyresykdom (PKD)Renal venøs trombose (RVT)Nyrekreft

Les videre for å lære om disse mulige årsakene til nyresmerter, sammen med hvordan disse problemene generelt er diagnostisert og behandlet.

Urinveisinfeksjon (UTI)

Vanligvis forårsaket av bakterier, men noen ganger forårsaket av sopp eller virus, Uti Jeg er en «8217; vanlig infeksjon.

Selv om de vanligvis involverer den nedre urinveiene (urinrøret og blæren), kan de også involvere den øvre strekningen (ureteri og nyrer).

Hvis nyrene dine er berørt, kan tegnene og symptomene inkludere:

Behandling

Som en første behandlingslinje for UTI, vil en lege trolig foreskrive antibiotika.

Hvis nyrene dine er smittet (pyelonephritis), kan de foreskrive en fluorokinolonisk medisin. Hvis du har en seriøs Ivu, kan legen din anbefale opptak med intravenøse antibiotika.

Nyrestein

Dannet i nyrer & # 8211; Ofte fra # 8217; urin konsentrert & # 8211; nyrestein De er herdede forekomster av salter og mineraler.

Symptomene på nyrestein kan inkludere:

 • Smerte ved side og tilbake
 • et vedvarende behov for å urinere
 • smerte under urinering
 • urinere i små mengder
 • Blodig eller uklar urin
 • Kvalme og oppkast

Behandling

Hvis nyreberegningen er liten nok, kan det gå alene.

Legen kan foreslå en smertestillende og drikke opp til 2-3 liter vann om dagen. De kan også gi deg en alfa-blokkering, et stoff som slapper av ureteren for å hjelpe beregningen, passere lettere og mindre smertefullt.

Hvis steinen er større eller forårsaker skade, kan legen anbefale en mer invasiv prosedyre som:

 • Extracorporeal Lithotrissia med bølger D’påvirkning (ESWL). Denne prosedyren bruker lydbølgene for å bryte en nyreberegning i mindre og lettere stykker som skal passere.
 • Perkutan nephrolithotologi. I denne prosedyren fjerner en lege kirurgisk steinen ved hjelp av små teleskoper og verktøy.
 • Hensikt. Under denne prosedyren bruker en lege spesielle verktøy som gjør at de kan gå gjennom urinrøret og blæren for å felle eller ødelegge steinen.

Renal Trauma

Renaltrauma er en nyreskade fra en ekstern kilde.

Det konsesjonelle traumer er forårsaket av en innvirkning som ikke trenger inn i huden, mens penetrerende traumer er en skade forårsaket av et objekt som kommer inn i kroppen.

Symptomene på et konvensjonelt traumer er hematuri og blåmerker i # 8217; nyreområdet. Symptomene på et gjennomtrengende traumer er et sår.

Renaltrauma måles på en skala fra 1 til 5, med klasse 1 som representerer en mindre lesjon og klasse 5 en nyre som har blitt ødelagt og avbrutt av blodtilførselen.

Behandling

De fleste nyre traumer kan behandles uten kirurgi, behandle de mulige bivirkningene av traumer som ubehag og hypertensjon.

Legen kan også foreslå fysisk terapi og sjelden, kirurgi.

Polycystisk nyresykdom (PKD)

PKD er en genetisk sykdom preget av grupper av cyster full av væske som vokser på nyrer. En form for kronisk nyresykdom, reduserer PKD nyrefunksjonen og har potensial til å forårsake nyresvikt.

PKD-tegn og symptomer kan omfatte:

 • ryggsmerter og ved siden av
 • Hematuri (blod i urin)
 • nyrestein
 • Anomalier av hjerteventiler
 • Høyt blodtrykk

Behandling

Siden det ikke er noen kur for PKD, vil legen hjelpe deg med å håndtere tilstanden ved å behandle symptomene.

For eksempel, hvis en av symptomene er hypertensjonen, kan de foreskrive endringer i kostholdet, sammen med reseptorblokkere av # 8217; angiotensina II (ARB) eller inhibitorer av 9217; # 8217 konvertering enzymet; angiotensina (ess ).

For nyreinfeksjonen kan foreskrive antibiotika.

I 2018 godkjente FDA Tolvaptan, et stoff for behandling av dominerende autosomal polycystisk nyresykdom (ADPKD), formen på PKD som representerer omtrent 90 prosent av PKD-tilfeller.

Renal venøs trombose (RVT)

Dine to Nyreårer Bringe det fattige oksygenblodet fra nyrene til hjertet. Hvis en blodpropp utvikler seg i en eller begge, snakker vi om nyre venøs trombose (RVT).

Denne tilstanden er ganske sjelden. Symptomene inkluderer:

 • Lumbal ryggsmerter
 • hematuria
 • Reduksjon av urinproduksjon

Behandling

Ifølge en 2018 Studio, RVT anses generelt et symptom på en tilstand nedenfor, mer vanlig Neurotisk syndrom.

Nephrosic syndrom er en nyresykdom som er preget av det faktum at kroppen din utviser for mange proteiner. Hvis din RVT er resultatet av en behandling for nefrotisk syndrom, kan legen anbefale:

 • Narkotika for arteriell trykk
 • Piller for vann, vann, narkotika for å redusere kolesterol
 • Blodfluidisering
 • Medisiner undertrykker immunforsvaret

Nyrekreft

Nyrekreft har generelt ingen symptomer opp til de neste fasene. Symptomene på neste fase inkluderer:

Behandling

Kirurgi er den viktigste behandlingen for de fleste nyre tumorer:

 • Nefrektomi: Det er fjernet L’hele nyre
 • Delvis nephrectomy: Svulsten er fjernet fra nyrene

Kirurgen kan velge utendørs kirurgi (en enkelt gravering) eller laparoskopisk kirurgi (en serie små snitt).

Andre nyrekreftbehandlinger inkluderer:

 • Immunoterapi med narkotika som Aldesleuchina og Nivolumab
 • Målrettet terapi med rusmidler som Cabozantiniib, Sorafenib, Everolimus og TemperoLimus
 • Radioterapi med høye energistrømmer som røntgenstråler.

Når skal du se en lege

Hvis du prøver en konstant smerte i den sentrale delen av ryggen eller på sidene, kontakt legen din. Det kan være et problem med nyrene som, uten oppmerksomhet, kunne permanent skade nyrene dine.

I noen situasjoner, som en’nyreinfeksjon, kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner.

L & # 8217;

Hvis du har smerte i det rette nyreområdet, kan det være forårsaket av et relativt vanlig nyresykdom, som en infeksjon eller en nyreberegning eller en nyreberegning.

Smerten i # 8217; område av høyre nyre kan også være forårsaket av en mer sjelden tilstand som nyre venøs trombose (RVT) eller polycystisk nyresykdom (PKD).

Hvis du lider av vedvarende smerte i nyrene, eller hvis smerte blir stadig mer alvorlig eller forstyrrer dine daglige aktiviteter, kontakt legen din for en diagnose og behandlingsalternativer.