6 tips for å øke levetiden med type 2 diabetes

Hvis du har type 2 diabetes, er risikoen for å utvikle potensielt dødelige helseproblemer som hjerte- og nyresykdom betydelig større enn mennesker uten diabetes. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er noe du kan gjøre med det.

Her er seks ting du kan gjøre for å minimere risikofaktorer, øke levetiden din og forbedre helsen din og din generelle trivsel.

1. Endre dietten din

Et sunt kosthold er det første skrittet mot reduksjonen i risikofaktorer for hjertesykdom som hypertensjon, høyt kolesterol og ubalansert blodsukker.

Prøv å planlegge alle dine tidlige måltider. Pass på at alle har en sunn vegetabilsk balanse, frukt, fett, stivelser og proteiner.

Gjør ditt beste for å eliminere overskudd av natrium, fett og sukker fra kostholdet ditt. En enkel måte å gjøre dette på er å velge full og fettfattig alternativer når det er mulig. Velge skinny kjøtt og uten hud som fjærfe og fisk i stedet for rødt kjøtt eller bacon. Og sørg for at du unngår sukkerholdige drikker som brus og fruktjuice, med mindre du bruker dem til å øke blodsukkernivået.

2. Ta mer trening

En annen flott måte å øke din levetid på og beskytte deg mot hjertesykdom, gjør Dell’Tren en del av din daglige rutine. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefaler å gjøre minst to og en halv time med aerobic drift av moderat intensitet hver uke. L’Moderat intensitet Aerobic inkluderer rask tur, sykling og hagearbeid. CDC anbefaler også å kjøre L’styrketrening i to dager ikke påfølgende hver uke. Pass på at du inkorporerer alle store muskelgrupper, inkludert armer, ben, hofter, bryst, skuldre, buk og rygg.

Hvis du foretrekker treningsøktene dine til å være litt og mer utfordrende fra et fysisk synspunkt, kan du i stedet sikt på en’nå og 15 minutter med høy intensitet aerobic trening. L’høy intensitet aerobic inkluderer racing, sykling på kupert terreng eller en’oppoverbakke utflukt. Som hovedregel er et minutt av aerobic med kraftig intensitet tilsvarende de to minuttene av aerob drift med moderat intensitet.

3. Se på nivåene dine

Type 2 diabetes er vanligvis forbundet med høye nivåer eller ubalansert blodtrykk, blodsukker og kolesterol. Så det er en god ide å overvåke nivåene på alle tre så tett som mulig.

Legen din bør sjekke dem regelmessig, men du kan også kontrollere blodtrykk og blodsukkernivåer hjemme med selvtilleggsverktøy. Du kan kjøpe blodtrykksmonitorer og blodsukker på stedet i ditt lokale apotek. Din helseforsikringsleverandør kan til og med hjelpe deg med å dekke kostnadene.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en innenlands skjerm, ta den med deg til neste sjekk slik at legen din kan inspisere den for å bekrefte kvaliteten og sørge for at du bruker den riktig. Du må også etablere en vanlig selvkontrollrutine.

Kontakt legen din om anbefalte tider og frekvens i ditt tilfelle for glykemi. Så begynn å spille inn alle dataene dine i en dagbok eller regneark og ta med registeret med deg for å se det igjen med legen din ved enhver kontroll.

4. Administrer stresset ditt

Høye stressnivåer kan ofte føre til hypertensjon. Dette øker risikoen for å utvikle hjertesykdom betydelig hvis du lider av diabetes.

Hvis du føler deg konstant stresset eller engstelig, er det en rekke enkle teknikker som du kan lære deg å redusere stress. Den dype pusten, meditasjon og progressiv muskelavslapping er alle enkle å lære og kan utføres på 10 minutter eller mindre. Søk etter online guider, opplæringsprogrammer og apper for smarttelefoner.

Snakk med legen din hva slags stressreduksjonsøvelser kan være mer effektive for deg.

5. Slutt å røyke

Alle vet at røyking er farlig for helse, men for folk med type 2 diabetes kan de skadelige effektene være enda mer alvorlige. Sigarettrøyk kan betydelig skade hjertet og blodkarene. Det kan også øke risikoen for en rekke alvorlige problemer som nyresykdom, synproblemer og nerveskade.

Uansett hvor lenge du er en røyker, er du alltid en «8217;. Ta en forpliktelse med deg selv og med dine kjære og snakk med legen din Hvilke metoder for å slutte å røyke kan være mer effektiv for deg.

6. Sjekk legen din regelmessig

Selv om du ikke føler at du trenger en sjekk, er det en utmerket måte å hjelpe deg med å håndtere din diabetes og øke din levetid. Legen kan kontrollere blodtrykk, blodsukker og kolesterolnivå for å holde deg oppdatert på disse tingene. Disse kontrollene er også den ideelle tiden for å diskutere eventuelle spørsmål eller tvil om din type 2 diabetes som kunne ha dukket opp fra # 8217; sist gang du og legen din du snakket med.

Husk at legen din ikke vil dømme deg og ikke være redd for å diskutere spørsmål du kan være flau for å snakke med venner eller familie. Vær åpen på eventuelle helseproblemer som du kan finne er den beste måten å hjelpe legen med å evaluere dem og behandle dem.