Diabetes og insulin-lignende vekstfaktor (IGF): Det er en lenke?

Hva cos’er vekstfaktoren som ligner insulin (IGF)?

IGF er et hormon som kroppen din naturlig produserer. Det var kjent som somatomedin. L’IGF, som hovedsakelig kommer fra leveren, virker veldig på samme måte som # 8217; insulin.

L’IGF hjelper til med å kontrollere utskillelsen av Growthormone i hypofysen. IGF jobber med veksthormoner for å fremme vekst og utvikling av bein og vev. Disse hormonene påvirker også måten kroppen din metaboliserer sukker eller glukose. IGF og insulin kan fungere sammen for å redusere blodsukkernivået raskt.

Hva er sammenhengen mellom diabetes og IGF?

Hvis du har diabetes, produserer kroppen din ikke nok insulin eller kan ikke bruke den riktig. Du trenger insulin for å behandle glukose for å produsere energi. Insulinet bidrar til å distribuere glukose til celler i hele kroppen ved å redusere glukose i blodet.

For å lære mer: de beste appene til iPhone og Android for 2015 diabetes »

I en 2010 studere, Nivåer av lavere IGFS var assosiert med diabetes. Disse resultatene var for personer under 65 som ikke hadde kardiovaskulær sykdom. Forskere har tilpasset en rekke andre faktorer, inkludert serumkolesterol, livsstil og # 8217; kroppsmasseindeks. Forskere klarte ikke å skape L’IGF-Diabetes Association hos mennesker over 65 år.

Lav IGF-nivå kan kobles til økt hormonsekresjon hos personer med type 1 diabetes. Konsentrasjonene på’veksthormon hos personer med diabetes er Fra 2 til 3 ganger høyere Sammenlignet med folk som ikke har diabetes.

Selv anormale nivåer av IGFS og veksthormoner kan spille en rolle i diabetes komplikasjoner.

Det ser ut til å eksistere mellom fedme, type 2 diabetes og kreftrisiko. Noen utdanning Angi en sammenheng mellom disse høyeste sykdommene og nivåene av IGF, insulinresistens og inflammatoriske markører.

Hvilke tester er tilgjengelige for IGF?

En enkel blodprøve kan bestemme mengden av IGF du har i blodet ditt.

Legene kan også bestille denne testen når et barn ikke vokser eller ikke utvikler seg som forventet for hans alder.

Hos voksne er denne testen mer sannsynlig å verifisere tilstedeværelsen av drammer eller kreft av hypofysen. Det er ikke administrert rutiner til personer med diabetes.

L’IGF måles i nanogrammer per milliliter (ng / ml). De normale intervaller er:

 • 182-780 ng / ml for personer i alderen 16 og 24 år
 • 114-492 ng / ml for personer i alderen 25 og 39 år
 • 90-360 ng / ml for personer i alderen 40 og 54
 • 71-290 ng / ml for personer i alderen 55

Hvis testresultatene viser høyere eller lavere nivåer enn det normale intervallet, kan det være flere forklaringer, inkludert:

 • lave nivåer av skjoldbruskhormon eller hypothyroidisme
 • Hepatiske sykdommer
 • Diabetes som ikke er godt kontrollert

Hvis IGF-nivåene dine ikke er i # 8217; normal rekkevidde, betyr det ikke nødvendigvis at det er noe galt. Legen din vil kunne tilby en forklaring basert på et bredere spekter av informasjon.

Høye nivåer av IGF kan Fare for kolon-rektum kreft, bryst og prostata, selv om ingen nylig studie har undersøkt denne forbindelsen. L’insulin som folk bruker til å behandle type 2 diabetes, kan også øke risikoen for noen svulster.

Du kan bruke IGF til å behandle diabetes?

MecasMin (INCREALEX) er en kunstig versjon av IGF. Det er et reseptbelagte legemiddel som leger bruker til å behandle vekstfeil hos barn. En av de potensielle bivirkningene av mecaDermine er hypoglykemi. Hvis du har L’hypoglykemi, betyr det at du har et lavt nivå av glukose i blodet.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at IGF er i stand til å undertrykke type 1 diabetes i mus. I type 1 diabetes aktiveres kroppens immunsystem på seg selv, angriper beta-cellene i bukspyttkjertelen som produserer insulin. IGF kan være i stand til å forsvare seg fra kroppens angrep selv.

Noen utdanning De viste at IGF-behandling kan bidra til å kontrollere diabetes. Det ble ikke utviklet for diabetesbehandling på grunn av alvorlige bivirkninger, inkludert:

 • Optisk nerve hevelse
 • retinopati
 • muskelsmerter
 • Articolar smerter

Selv om de eksisterer lovende forskning, er forholdet mellom IGF og diabetes komplisert. Mer forskning er nødvendig før legene kan bruke L’IGF for å behandle denne komplekse sykdommen.

Og l’IGF i kosttilskudd?

En rekke kosttilskudd inneholder veksthormoner, inkludert IGF. Bedrifter fremmer dem ved anti-aging, energi og forbedring av immunforsvaret, blant annet uttalelser.

De US-antidoping byrå advarer om at produktene som sier at de inneholder IGF-1, kan ikke være. Det kan også fortynnes eller produktet kan inneholde andre potensielt skadelige stoffer. Folk kan også misbruke eller misbruke IGF-1.

Bivirkninger av’IGF-1 kan lignes på andre veksthormoner. Disse inkluderer overdreven vekst av kroppslige vev, kjent som akromegali, og leddskader, lever og hjerte.

IGF-1 kan redusere blodsukkernivået. Hvis du har diabetes, eller selv om du ikke gjør det, er det viktig å konsultere legen din før du ansetter kosttilskudd som inneholder veksthormoner.

Hva er perspektivet?

Forskning tyder på at IGF kan være koblet til diabetes, men folk konkurrerer ikke fullt ut. Du kan være i stand til å behandle din diabetes med IGF, men dette er fortsatt eksperimentelt.

Snakk med legen din før du tar IGF eller før du prøver andre kosttilskudd og ikke endre behandlingsplanen din uten å snakke med legen din. Diabetes er en komplisert sykdom og kan forårsake mange komplikasjoner hvis du ikke mottar en behandling.