5 Vitenskapelige grunner (og løsninger) for irritabiliteten din

Selv om det kan virke som dette, er «8220 irritabilitet; det skjer bare» 8221; spesielt hvis ikke C’er et bestemt scenario som fører til irritabel humør. Disse følelsene av irritabilitet og irritasjon er vanligvis resultatet av noe som skjer med innsiden av kroppen din. Faktisk har vi oppført de vitenskapelige årsakene til irritasjonen din sammen med måter å rette opp humøret ditt. Her er fem vanlige forklaringer for å bli blokkert i dårlig humør.

1. Brenn midnattsolje

Kildebilde: Gify.Com / Gifs / Veephbo-HBO-Veep-Julia-Louis-Dreyfus-3o85xqw4ns44yty6i

Noen mennesker skryter av deres evne til å kjøre med fire eller fem timers søvn. Men de skjønner ikke at det kan være en sammenheng mellom søvnmangel og irritabilitet. Søvnmangel kan også føre til depresjon og angst. Disse forholdene kan gjøre det vanskelig å sovne eller sovne om natten, eller de kan få fra det faktum at det ikke sover nok.

Søvn er måten kroppen er oppladet og reparert. En modell for å sove bare noen få timer om natten akkumuleres for søvnmangel. Ikke bare kan du utvikle depresjon på grunn av søvnmangel, men du kan også bli mer irritabel og aggressiv mot andre.

Gjør dette

 • Prøv å sove fra syv til ni timer per natt.
 • Hold rommet ditt på en behagelig temperatur, slå av lysene og lindre lyden for å forbedre kvaliteten på søvn.
 • Valuta for å bruke ansiktsmaske og ørepropper.

Hvis du ikke kan sove etter at du har gjort disse tilpasningene, kontakt legen din. Et grunnleggende problem kan forstyrre søvnen din.

2. Seks & # 8220; sint & # 8221;

Kildebilde: Gify.COM / GIFS / 90S-FALLONTNOWIGHT-NICK-6HFOT3XG6MJSA

Du glemmer å spise når du er opptatt eller bekymret? Du kan ikke tenke på mat, men hjernen din trenger det. Lengre opphold uten mat, mer irritabel du kan bli.

Hopping måltider kan redusere blodsukkernivået, som stimulerer hjernen for å frigjøre noen hormoner, som adrenalin og kortisol. Disse er også stresshormoner. Og når disse hormonene flom blodstrømmen, kan du prøve nervøsitet, agitasjon, dårlig konsentrasjon og lav energi. Du har også mer sannsynlig å lufte dine frustrasjoner på andre.

Heldigvis er denne typen irritabilitet lett å løse. Siden det er det direkte resultatet av sult, er alt du trenger å gjøre, å spise mer.

Sørge for at

 • Lag fem eller seks måltider eller balansert snacks om dagen for å opprettholde et sunt blodsukkernivå.
 • Spis sunnere og ubehandlede matvarer, for eksempel frukt, grønnsaker, magert kjøtt og integrert frokostblandinger.
 • Unngå junk food og hurtigmat, som også kan bidra til irritabiliteten. Disse matvarene kan tilfredsstille deg, men har få ernæringsmessige fordeler.

For å forbedre humøret ditt, sørg for hva du spiser er ernæringsmessig. En studere Han koblet forbruket av transfett med aggressivitet og irritabilitet. Transfett finnes i mange bearbeidede og pre-pakkede matvarer som bakevarer, popcorn brukbar i mikrobølgeovn og margarin. Å spise for mye av denne typen fett kan forklare irritabiliteten din.

3. Koffein som drivstoff

Kildebilde: Gify.com / gifs / blackgirlmagic-queen-hall-3o6gef9kfrwvzecbq

Ikke c’det er ikke noe galt med en kopp kaffe for å starte dagen, men du kan stole på koffein litt & # 8216; for mye. Selv i små doser, kan koffein forårsake angst, noe som kan ha en negativ innvirkning på humøret ditt. Hvis du drikker regelmessig koffein, kan selv mangel på koffein forårsake irritabilitet.

Du trenger ikke å gi opp koffein, men redusere ansettelsen kan lindre irritabiliteten.

Koffein kan forårsake

 • nervøsitet
 • hodepine
 • irritabilitet
 • rastløshet
 • Et akselerert hjerterytme

Sekund Mayo Clinic, Opptil 400 mg koffein om dagen er trygt for de fleste voksne. Dette er omtrent mengden koffein i fire kopper tilberedt kaffe. Husk at noen mennesker er mer følsomme for andre koffein, så du må kanskje redusere rekrutteringen for mindre enn fire kopper om dagen.

4. Er & # 8220; den perioden i måneden & # 8221;

Kildebilde: Gify.COM / GIFS / A24-STOP-UGH-L4JZ87HTIDK270EIY

Det er normalt at kvinner har å gjøre med States D’Flytende sjel. Et øyeblikk er du glad og klar til å møte verden, og et øyeblikk etter alt irriterer du deg.

Enten du har menstruasjon eller overgangsalder, tror du at et skifte av hormonelle nivåer er ansvarlig for dette løp på rullebanen av følelser. Kvinner med menstruasjon opplever ofte en og # 8217; progesteronhormon et par dager før Dell ‘# 8217; Start av syklusen, som kan utløse angst, agitasjon og dårlig humør. På samme måte må menopausale kvinner gjøre med lavere nivåer av østrogen og progesteron.

Den gode nyheten er at du kan bremse den hormoninducerte irritabiliteten. En studere Han oppdaget at L’integrasjon med omega-3 fettsyrer bidrar til å redusere symptomene på premenstruelt syndrom (PMS) som nervøsitet, angst og depresjon. Hvis du er i overgangsalderen, ta en titt på din livsstil og se hvilke endringer du kan gjøre. L’Trening, søvn og meditasjon kan hjelpe. Du kan også snakke med legen din om hormonbehandling.

5. Dailer av’underliggende humør

Kildebilde: Gify.Com / gifs / animasjon-illustrasjon-rebecca-hendin-3o7tktvwlrxstdxpju

Å være irritabel og irritabel kan også indikere et humør som bipolar lidelse eller depresjon. Hvis du ikke finner grunnen til din dårlige mod eller finner en måte å fikse det, kan du ha en kjemisk ubalanse i hjernen din.

Lave nivåer av nevrotransmittere som serotonin og dopamin kan ha en negativ innvirkning på humøret ditt. I tillegg til å høre deg irritabel, kan du miste interessen for dine favorittaktiviteter, isolerer eller takle en knapp konsentrasjon.

Ikke utsette besøket til legen din. Ha en åpen og ærlig diskusjon med helsepersonellet ditt. Legen kan anbefale narkotika som antidepressiva eller anti-angst narkotika. Du kan også dra nytte av ordet terapi.

Ta bort

Alle vet hvordan det føles å være irritabel en gang nå og da. Du kan gå fra bekymringsløs til vinkel og agitated uten mange forklaringer. L’irritabilitet kan sløre dagen som en irritabel og irriterende smerte. Ikke ignorere det! Tross alt er irritabiliteten ikke bare om deg. Det treffer også folket rundt deg. Den gode nyheten er at nå er du bevæpnet med bevisstheten om hvorfor du kan føle deg irritabel og hva du kan gjøre for å føle deg bedre. Finn ut mer om stressreduksjon, besøk vår stresshåndteringsside.

Les videre: Lavendelolje mot stress »