Medicare tannlege deksler? | Healthline

Del på Pinterest

De opprinnelige delene (sykehuspleie) og B (medisinsk hjelp) av Medicare inkluderer vanligvis ikke dental dekning. Dette betyr at originale Medicare (eller & # 8220; klassisk & # 8221;) ikke betaler for rutinemessige tjenester som tannlege eksamener, rengjøring, tenner-ekstraksjoner, rotkanaler, systemer, kroner og broer.

Deler A og B av Medicare dekker også dentalforsyninger som plater, tannproteser, ortodontisk utstyr eller inneslutningsenheter.

Men noen Medicare Advantage Tops, Også kjent som Medicare Pops Del C, inkluderer dekning for Tannhelse. Hver etasje har Ulike kostnader og detaljer om hvordan du bruker fordelene.

Fortsett å lese for å lære mer om dental dekning alternativer gjennom Medicare.

Når tannlegen er dekket av original Medicare?

Selv om den opprinnelige Medicare generelt ikke dekker tannpleie, er det noen unntak som er verdig. Hvis du trenger tannlegen omsorg på grunn av en sykdom eller en skade som krever et sykehusopphold, kan tannpleie dekkes.

For eksempel, hvis du faller og får kjeven, Medicare kan betale for intervensjonen Å gjenoppbygge kjevebenene.

Noen kompliserte tannprosedyrer dekkes selv om de utføres på et sykehus, men hvis de er dekket av side A eller fra side B, vil det bli bestemt av de som gir tjenesten.

Medicare kan også betale din omsorg hvis du trenger tanntjenester på grunn av oral kreft eller A’annen teppe sykdom.

Også, Medicare kan betale en tannutvinning hvis leger mener at det er nødvendig å fjerne tannen før en hjerteoperasjon, radioterapi eller en annen dekket prosedyre.

Medicare fordel (del c) og tanndekning

Medicare Advantage-planer tilbys av private forsikringsselskaper godkjent av Medicare. Disse planene er A’alternativ til den opprinnelige Medicare. De betaler ofte for tjenester som ikke er dekket av de originale delene Medicare A og B.

Med denne typen plan må du kanskje betale en månedlig premie eller en samforsikringsbetaling. Du må også sjekke om tannlegen din er i flyetettet, slik at tjenesten er dekket.

Det er flere måter å finne ut om en bestemt Medicare Advantage-plan dekker tannpleie. Medicare har A Finn en Medicare-plan Verktøy som viser alle planene som er tilgjengelige i ditt område og hva de dekker, selv om de dekker dental. Mange fordeler planer inkluderer tannhelse fordeler.

For å avgjøre om din nåværende Medicare Plan-del C inneholder et tanndeksel, kan du snakke med en representant for forsikringsselskapet eller lese detaljene i Testdekselet (EOC) Dokument mottatt på tidspunktet for påleggingen.

Medigap-dekning vil bidra til å betale dental tjenester?

Generelt hjelper Medigap-dekning deg til å betale copays og deductibles relatert til tjenestene som er dekket av Original Medicare. Meste parten av tiden, Medigap Det gir ikke dekning for ekstra tjenester som tannpleie.

Hvor mye er en middels tannlege undersøkelse?

Avhengig av hvor du bor, kan en årlig dental rengjøring og en eksamen koste deg 75 $ til $ 200. Denne kostnaden kan være høyere hvis du trenger en dyp eller røntgenrengjøring.

Hvilke Medicare-planer kan være det beste for deg Hvis du vet at du trenger dental Services?

Siden de fleste dental tjenester og forsyninger ikke er dekket av Medicare del A og del B, hvis du vet at du trenger tannpleie neste år, kan en Medicare Advantage (del C) være et godt alternativ.

Når du tar denne avgjørelsen, sørg for at du vurderer dine fremtidige behov og din familie tannhistorie. Hvis du tror det er muligheten for å trenge systemer eller proteser i fremtiden, må du ta hensyn til det i din beslutningsprosess.

Sammenligning mellom Medicare planer for tanndekning

Medicare plan dekket dental tjenester? Medicare Parts A og B (Original Medicare) Nei (med mindre du har en alvorlig skade som treffer munnen din, kjeve, ansikt) Medicare Advantage (del C) Ja (men ikke alle planene må inkludere dental, så sjekk detaljene i planen Før registrering) MediTAP (Medicare Supplementary Insurance) Nei

Andre dental deksel alternativer

Du kan også vurdere tanndeksel utenfor Medicare. Du kan ha alternativer, for eksempel:

 • Autonom tannforsikring. Disse planene krever betaling av en egen pris for dekning.
 • Forsikringsplan sponset av ektefellen eller partnerpartneren. Hvis du kan abonnere på et deksel i dentalplanet til en ektefelle, kan det være en billig alternativ.
 • Grupper av dental rabatter. Disse gir ikke forsikringsdekning, men tillater medlemmer å få dental tjenester til en lavere kostnad.
 • Medisinsk hjelp. Avhengig av staten der du bor og din økonomiske situasjon, kan du ha rett til tannpleie Medicaid.
 • RYTME. Dette er et program som kan hjelpe deg med å få koordinerte behandlinger på interiøret i ditt lokalsamfunn, inkludert dental tjenester.

Fordi det er viktig å finne god tanndeksel når du blir eldre

God tannpleie er grunnleggende for å opprettholde helse og generelt velvære. Den dårlige tannhygiene har vært knyttet til kronisk betennelse, diabetes, hjertesykdom og andre alvorlige helseproblemer.

Og studier har også vist at folk noen ganger forsømmer deres tannlege omsorg når de blir eldre, ofte fordi tannpleie kan være dyrt.

De National Dental Research og Skull-Facial Research Institute Anslår at 23% av de eldre ikke har gjennomgått en tannlegeeksamen de siste 5 årene. Denne figuren er høyere blant afroamerikanere og Hispanics, og blant de som har lavere inntekter.

En representant på nasjonalt nivå avstemming gjennomført i 2017 viste at kostnaden var den vanligste grunnen til at folk ikke lette etter profesjonell hjelp til å ta vare på tennene sine. Men god forebyggende omsorg kan hjelpe deg med å unngå mer alvorlige tannproblemer i fremtiden.

Av denne grunn er det en god ide å vurdere en økonomisk plan som dekker dental tjenester du trenger så gammel.

Tips for å hjelpe en elsket å registrere seg for Medicare

 • Trinn 1: Bestem treningen. Hvis du har en elsket som ble 3 måneder innen 65 måneder fra alderen på Xnumx år eller som har en terminal scene nyrefunksjon eller sykdom, er det sannsynlig å ha rett til Medicare dekning.
 • Trinn 2: Snakk om deres behov. Nedenfor er noen aspekter å vurdere når du bestemmer deg hvis du vil velge original Medicare eller en Medicare Advantage-plan:
  • Hvor viktig er å beholde sine nåværende leger?
  • Hvilke reseptbelagte legemidler ansetter?
  • Hvor mange dental og øyeomsorg vil trolig trenge?
  • Hvor mye de har råd til å bruke på månedlige premier og andre kostnader?
 • Trinn 3: Forstå kostnadene knyttet til forsinkelsen av forsinkelsen;. Hvis du bestemmer deg for ikke å registrere den kjære til å dekke delen B eller del D, må du kanskje betale høyere sanksjoner eller kostnader senere.
 • Trinn 4: Besøk SSA.gov å melde seg på. Vanligvis dokumentasjon og # 8217 er ikke nødvendig; hele prosessen tar ca 10 minutter.

Bunnlinjen

Hold sunne tenner og tannkjøtt med alderen er viktig for å opprettholde generell fysisk helse.

A og B-deler av originale Medicare betaler ikke tanntjenester, inkludert rutinemessige eksamener, tenner trekker, rotkanaler og andre grunnleggende dental tjenester. De dekker ikke dental forsyninger som protese og ortodontiske apparater.

Det er noen unntak, men: Hvis du trenger kompliserte tannlegeintervensjoner, eller hvis du trenger tannlege tjenester på grunn av en sykdom eller dekket skade, kan Medicare betale for din behandling.

Mange Medicare Advantage (del C) planer tilbyr tanndekning, men du må kanskje betale en månedlig premie eller bruke tannleger på nettet for å dra nytte av dekningen.