5 måter å vise noen med psoriasis med plaketter du holder oss

Plate psoriasis er mye mer enn en hudtilstand. Det er en kronisk sykdom som krever konstant ledelse og kan påvirke folk som bor med sine symptomer på daglig basis. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Personer med psoriasis har høyere depresjonsfrekvenser og ansiktsutfordringer på jobb på grunn av spenningen som legger seg på deres liv.

Venner og familie står ofte overfor mange av disse samme utfordringene sammen med den kjære. En studie publisert i Journal of the American Academy of Dermatology fant det 88 prosent av folk som bor sammen med noen som lider av psoriasis, har hatt en redusert livskvalitet. Dette viser at C’det er et behov for venner og familie å hjelpe alle mennesker med psoriasis.

Hvis du kjenner en person som det, kan du tilby dem støtte. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hva du skal si eller hva du skal gjøre. Her er noen forslag til hvordan du bryter barrieren og gir dem den støtten de trenger.

1. Lytte

I din hast å tilby hjelp, kan du bli forsøkt å gi råd til vennen din eller foreslå ressurser. Du kan også prøve å minimere tilstanden for å få dem til å føle seg bedre. Dette kan imidlertid sende en melding om at du ikke tror at symptomene deres er et stort problem. Det kan virke scornful og indusere dem å trekke seg fra deg.

I stedet forblir det til stede når vennen din åpner frivillig på hvordan det føles. Hvis du får dem til å føle seg trygge og trygge med deg, kan de fortelle deg nøyaktig hva de trenger. Det kan være så enkelt som å ikke tiltrekke seg # 8217, oppmerksomhet til en Psoriasis-epidemi før de bestemmer seg for å diskutere det.

2. Inkludere i aktiviteter

Psoriasis er bedre kjent for å forårsake kløe, røde flekker på huden, men den er også koblet til Hjertesykdommer, fedme og depresjon. Folk med psoriasis har ca 1.5 ganger mer sannsynlig å rapportere en mild-til-alvorlig depresjon enn de uten sykdommen.

For å støtte vennens velvære, kan han ødelegge følelsen av isolasjon. Invitere dem til sosiale arrangementer eller be dem om å bli med deg for en tur eller kaffe. Hvis de ønsker å bli, bli med dem for en film eller natt som snakker hjemme.

3. Lindrer familiemedlemmer

Fordi psoriasis setter til å teste familiemedlemmer, kan støtte til vennens supportnettverk forbedre alles helse og velvære. Hvis familien har små barn, tilbyr deg barnevakt, gå hunden eller provisjonene. Før mellomliggende for å hjelpe, spør vennen din med hva aktivitetene kan bruke en hånd.

4. Oppfordre sunne vaner

Stress er en utløsende faktor for psoriasis utbrudd. Din venn må kanskje opprettholde et sunt kosthold og hvile nok til å håndtere tilstanden. Støt deres valg og ikke tvinge dem til overdreven stressaktiviteter. Selv om du tror du hjelper dem med å ha det gøy, kan det retort mot når symptomene blir verre.

5. Still spørsmål vennlig

Når du vil gi støtte, kan det være vanskelig å vente på at en venn skal komme til deg for å få hjelp. Så i stedet for å vente, kan du gjerne spørre hvordan de føler seg generelt. Det er ikke nødvendig å stille direkte spørsmål, for eksempel hvis de opplever en psoriasis eller tar et nytt stoff.

Som en venn kan du gi generell følelsesmessig støtte. Åpne døren slik at de kunne snakke om det, kan være alt de trenger for å føle seg rolig. Spesielt hvis vennskapet ditt nærmer seg, vil du utvikle en bedre måte å gjøre hvordan du kan hjelpe.

L & # 8217;

Plate Psoriasis er knyttet til mange problemer som utfordrer livskvaliteten. Mange mennesker med psoriasis stole på venner og familie for å motta støtte. Ved å tilby denne støtten, kan du hjelpe din venn til å leve et lykkeligere og sunnere liv. Pass på at du bare forlater at du tar Perlication, Power.