5 måter å redusere kronisk smerte akkurat nå

«Livet er smerte, høyde. Alle som sier noe annet selger noe.& # 8221; & # 8211; Prinsessen brud

Hvis du leser dette, lider du sikkert. Beklager, smerten suger & # 8211; Og jeg vet, fordi livet mitt dreier seg om det.

L’i fjor, All’alder av 32, ble jeg endelig diagnostisert med Hypermobile Ehlers-Danlos Syndrome. Er en genetisk sykdom i bindevevet karakterisert ved hypermobil ledd, skjøre lær og autonom dysfunksjon.

I 2016 har smerten min gått fra irriterende, men håndterlig å svekke. Han vondt, vandre, vondt for å sitte, vondt for å ligge ned & # 8230; Det var dårlig å være i live. Jeg tilbrakte mesteparten av 2018 fanget i et fengsel av smerte: Jeg forlot sjelden sengen min og jeg stole på en pinne for min wobbbling glidelås.

Livet som jeg kjente henne og # 8211; Og jeg elsket det & # 8211; Det virket over.

Heldigvis tok jeg feil: livet mitt var ikke over. Jeg var i stand til å finne mye lettelse i de 16 månedene etter min diagnose.

Som l’det gjorde jeg? Obsessiv forskning på internett (som de fleste av oss som lider av sjeldne eller usynlige sykdommer, blir analyserte nettkilder en slags andre jobb). Samtaler med andre med kronisk smerte. Facebook-grupper.

Jeg prøvde hver aktuell medisinskrem både iset og varm, jeg kvalt dusinvis av tvilsomme kosttilskudd, gitt minst et dusin leger. Jeg prøvde å ønske, røverkjøp, ber og gjør at mine EDs forsvinner.

Smertelindring kommer fra forsøk og feil gjennom uopphørlig eksperimentering på deg selv for å se hvilke verktøy for å håndtere har gjort en forskjell.

Men før du begynner å gi deg råd om helsen din, vil du sannsynligvis ønske å liste meg (absolutt imponerende) sertifiseringer og kvalifikasjoner.

Vel, jeg har en BFA i teatret og en livredder sertifisering utløpt for 16 år siden, så jeg er praktisk talt en lege.

En lege av Gotcha! Seriøst, jeg er absolutt ikke en lege. Det jeg er, er noen som sameksisterer med den kroniske daglige smerten av en uhelbredelig lidelse som er lite forstått og lite studert.

Mange leger som møter aldri behandlet noen med EDs og tilbyr ofte motstridende, foreldet eller bare unødvendige tips. Når du alltid føler deg en dritt, og du ikke kan stole på legene, er du tvunget til å stole på # 8217; erfaring levd kombinert med en PO & # 8216; av forskningskunnskap.

Nå som jeg forklarte hvor jeg tok doktorgrad av forskning (en post-det står og # 8220; Smerten gjør vondt, DUH & # 8221;), Vi gir litt & # 8216; av lettelse.

Slik reduserer du smerten akkurat nå

For å starte, vil jeg fokusere på hvordan å lindre smerte uten å bruke penger eller forlate hjemmet.

Når jeg har en dårlig utskillelse av smerten, kommer jeg ofte rundt, og jeg avgir meg selv til en dag i sengen, og glemmer alle alternativene jeg må føle meg bedre. Det er vanskelig å tenke klart eller logisk når hoften er ute av grepet, eller din fibromyaliske muskelsmerter er rasende eller din [Sett inn smerte / kronisk sykdom her].

Her er en enkel ressurs som gjør brainstorming (smertestillende?) For deg. Fortsett å lese for å føle deg bedre nå.

Gå tilbake til innsjekkingsbaser:

Du er hydrert? To forskjellige studier Han fant at dehydrering kan øke oppfatningen av smerte og begrense blodstrømmen gjennom hjernen. Så hold deg hydrert!

Du har spist nylig? Når vi spiser mat, gjør kroppene våre det til energi gjennom prosessen med cellulær pust (jeg er ikke sarkastisk, jeg er bokstavelig!). Ikke verre smerte ved å legge til tretthet, irritabilitet og andre symptomer for å spise for lite. Spis noe!

Du sitter / ligger komfortabelt? Du sitter så absorbert av denne smertestillingen som du ikke skjønner at du sitter merkelig på foten din og ble ufølsom? C’er en ordspråklig ert under madrassen din som ødelegger justeringen og forverrer smerten med 10%?

Begynner å bygge bevisstheten om hvilke stillinger (og hvor mange puter) er mer komfortable og bærekraftige for deg.

Når du er innbydende, matet og hydrert, kan du gå til neste avsnitt.

Forslag til å lindre smerte uten frills:

Merk: Dette er en generell guide. Jeg streber etter å være inkluderende for alle ferdigheter, med bevisstheten om at ikke alle teknikker vil fungere for deg (eller for meg!). Du er velkommen til å prøve hva som er relevant for deg, ignorere hva som ikke er og tilpasse tilsvarende.

MioFascial Release

Bandet er et band eller en folie av bindevev, hovedsakelig kollagen, under huden som fester, stabiliserer, omslutter seg og skiller musklene og andre indre organer & # 8221;.

Miofascial smerte er forårsaket av & # 8220; Trigger Points & # 8221;, som er smertefulle poeng alle’innsiden av musklene. Trigger poeng skadet i berøring og kan forårsake smerte som rapportert gjennom hele kroppen. Legene gjenkjenner nå syndromet av myofascial smerte som en egenforstyrrelse.

MioFascial Release Techniques gjelder direkte eller indirekte trykk på utløserpunkter, oppløses dem og lindrer muskelsmerter over tid. Selv om det ofte brukes i massoterapi, kan det også være en bil gitt hjemme ved hjelp av lacrosse baller, skum og THERAC-ruller.

I tilfelle av behov, bruk hendene eller en venn (undertøy). For nå er det utmerket Demonstrasjonsvideoer på YouTube. Jeg lærte også mye fra & # 8220; Trigger Point Therapy Workbook & # 8221;.

bevege seg

Flere studier har vist at 8217; trening kan Redusere kronisk smerte betydelig, Øke nervøsiteten og redusere symptomene på nevropati, Til og med Reduser depresjon og # 8217; angst Det er så vanlig hos mennesker som lider av kronisk smerte.

L’Øvelse er kanskje det viktigste verktøyet for å redusere min daglige smerte. Det var også det vanskeligste å starte.

Når du har en sterk smerte, virker «8217-øvelsen umulig. Men det er ikke! Nøkkelen er langsomt startet, gradvis øke og observere (og godta) grensene for kroppen din.

Jeg startet i januar og tok en tur på # 8217; isolert. I mai reiste jeg i gjennomsnitt over tre miles om dagen. Noen dager gjorde jeg fem miles, noen ganger kan jeg ikke engang gjøre en.

Hvis du er ambulatorisk, start med korte turer. Du kan gå fra sengen din til din hjemme dør? Du vil kunne gå rundt på & # 8217;? Hvis du er på rullestol, kan du komme til hoveddøren? Rundt blokken?

Jeg vet at det kan virke som en fornærmelse å føle seg som å trene når du har en lancing smerte. Jeg sier ikke at det er en magisk omsorg, men det har potensial til å virkelig hjelpe. Hvorfor ikke finne ut for deg selv?

Varme og is

Badene er ikke bare for nyfødte og fisk, men de er også gode å lindre smerte.

Varme hjelper smerter ved å utvide blodkarene, noe som øker blodstrømmen i # 8217; området, som hjelper muskler og ledd for å slappe av.

Ingen bad? Ta en dusj! For lokalisert varme, bruk en elektrisk temperatur termoform. Ingen termoform? Fyll en sokk med rå ris og varm den i mikrobølgeovn med 30 sekunders intervaller til den når den perfekte varme temperaturen, men ikke for varmt.

Varmen er generelt indikert for muskelsmerter, mens is anbefales for å redusere hevelse eller midlertidig nedsatt smerte forårsaket av akutte lesjoner. Jeg liker denne praktiske Varm / kald kjøring Fra Cleveland Clinic. Erfaring med begge og se hva som hjelper kroppen din.

Meditasjon

Fullstendig åpenbaring: Jeg er en hykler som ikke prøver å meditere i flere måneder. Men jeg glemte ikke hvor mye det beroliger når jeg gjør det.

Stress og pågikk og angst kan ha en effekt på immunsystemet, på binyrene og blodtrykket. Dette har en tendens til å forsterke og øke smerte, skape en ond sirkel av stress og økende smerte.

Lukk øynene og fokus på å puste i 10 minutter mirakler for å roe nervesystemet og justere blodtrykket, som kan oversette til en reduksjon i smerte.

Nå, hvis du er som meg, vil du dø glad hvis du ikke følte deg en’annet ord på meditasjon. Så la oss kalle det noen qualcos’Annet: Slapp av, slapp av, trekk ut støpselet, uansett hva du vil!

De fleste av oss bruker mesteparten av tiden foran skjermene. Du fortjener ikke en 10-minutters pause bare for & # 8230; å være? Jeg liker Rolig app fordi grensesnittet er lett å forstå og dets avslappende, avslappende funksjoner, som løsner støpselet eller hva annet er avslappende, enkelt og fremfor alt kort.

Distraksjon

Så du prøvde alt over (eller du kan ikke prøve noen av de forrige), og smerten din er fortsatt sterk nok til å distrahere deg. Så la oss prøve å distrahere deg fra din smerte!

Hvis du er et analogt humør, kan du prøve en bok eller et puslespill. Men det kan være for smertefullt. Heldigvis har vi Internett.

Jeg opprettholder en tumblr bare for å følge bilder av søte dyr og morsomme meme. Binge Dårlig fjernsynsprogram eller strålende, Coo over de små hundene a R / rarepuppers, eller fra en’se på dette Hilarious Nancy tegneserie.

Internett er din østers. At du kan finne din perle for å lindre smerte.

Da jeg ble diagnostisert med # 8217; EDS, gikk hele livet mitt i stykker. Alt jeg leste på’EDs har vært skremmende og skremmende.

Andre internett, jeg ville aldri ha jobbet, jeg vil snart trenge en rullestol og jeg hadde ikke noe håp om å føle meg bedre. Med tårer som banket ansiktet og smerten i leddene, prøvde jeg svakt på Google & # 8220; Håper EDS & # 8221; og & # 8220; Suksesshistorier EDS & # 8221;. Resultatene var pessimistiske.

Men nå tror jeg fast at det er håp og hjelp: de er levende bevis.

Hvis legene ignorerer smerten din, vil jeg validere den. Hvor dine kjære hevder øynene dine til himmelen til din manglende klage, kommer jeg inn i empati. I de kommende månedene håper jeg at «Life & # 8217 S til smerte» tilbyr en kilde til håp hvor de ser ut til å eksistere så få.

La oss kjempe sammen, fordi vi & # 8211; bokstavelig talt & # 8211; Vi må ikke tåle vår smerte som ligger ned.

Ash Fisher er en forfatter og tegneserie som bor med Hypermobile Ehlers-Danlos Syndrome. Når det ikke har en rystende dag fra hjort, gjør han en’utflukt med sin Corgi Vincent. Bor i Oakland. Finn ut mer om henne opp Ashfishherhaha.com.