Choking spytt: hva forårsaker det og hvordan å hindre det

Beskrivelse

Saliva er en klar væske produsert av spyttkjertlene. Hjelpe fordøyelsen og bidra til oral helse ved å vaske bakterier og mat fra munnen. Kroppen produserer om Fra 1 til 2 liter av spytt hver dag, at de fleste svelger uten å innse det. Men noen ganger drives spytt ikke lett i halsen og kan forårsake kvelningen.

Selv om kvelningen av spytt skjer med alle fra tid til annen, kan gjentatt kvelning med spytt, indikere et problem med underliggende helse eller dårlig vane. Her er hva du trenger å vite om kvelning med spytt, inkludert årsaker og forebygging.

Hva er symptomene?

Kvelningen av spytt kan oppstå hvis musklene som er involvert i svelging svekkes eller slutte å fungere skikkelig på grunn av andre helseproblemer. Stifle og hoste når du ikke har full eller spist, er et symptom på kvelning med spytt. Du kan også finne følgende:

 • pustløs for luften;
 • L’Manglende evne til å puste eller snakke
 • Våkn opp når du er i gang

Vanlige årsaker

Av og til kvelning med spytt kan ikke være en årsak til bekymring. Men hvis det skjer ofte, identifiser årsaken, kan forhindre fremtidige hendelser. De mulige årsakene til kvelning med spytt inkluderer:

1. sure oppstøt

Syre refluks oppstår når magesyren reflekterer i # 8217; spiserøret og i munnen. Når innholdet i magen strømmer i munnen, kan produksjonen av spytt øker for å vaske syren bort.

Acid reflux kan også irritere belegget av esophagus;. Dette kan gjøre svelging vanskelig og la spytt å samle seg på baksiden av munnen, forårsaker kvelning.

Andre syre refluks symptomer inkluderer:

 • mageknip
 • brystsmerter
 • regurgitasjon
 • kvalme

Legen kan diagnostisere syre reflukssykdom ved hjelp av en’endoskopi eller en spesiell type røntgenstråler. Behandlingen kan omfatte motbenk eller reseptbelagte antacida for å redusere magesyren.

2. Unormal svelging korrelert for å sove

Det er en forstyrrelse der spyttetakkumulerer i munnen under søvn og deretter strømmer i lungene, noe som fører til suging og kvelning. Du kan vekke deg med panting og kvelende med spytt.

An Eldre studio Teoretiserer at det kan være en sammenheng mellom unormal svelging og obstruktiv søvnapné. L’obstruktiv søvnapné oppstår når pusten stopper under søvn på grunn av en luftrute for tett eller låst.

En søvnstudietest kan hjelpe legen din til å diagnostisere den obstruktivt søvnapné og unormal svelging. Behandling inkluderer L’bruk av en CPAP-maskin. Denne maskinen gir en flyt d’kontinuerlig luft under søvnen. A’andre behandlingsalternativet er en oral munnvakt. Vakten er slitt under søvn for å holde halsen åpen.

3. Lesjoner eller svulster i halsen

Godartede eller kreftfulle lesjoner eller hals tumorer kan begrense spiserøret og gjøre spytt som svelger vanskelig, forårsaker kvelning.

Legen kan bruke en bildebehandlingstest, for eksempel en magnetisk resonans eller en TC, for å verifisere tilstedeværelsen av lesjoner eller svulster i halsen. Behandling kan føre til kirurgisk fjerning av en tumor eller radioterapi eller kjemoterapi for å redusere kreftveksten. Andre symptomer på en svulst kan inkludere:

 • Knute synlig i halsen
 • heshet
 • sår hals

4. Beklager protese

Spyttkjertlene produserer mer spytt når nervene i munnen oppdager et fremmed objekt som mat. Hvis du bærer en protese, kan hjernen din utveksle den til mat og øke spyttproduksjonen. For mye spytt i munnen kan forårsake sporadisk tilstrekkelig.

Spyttproduksjonen kan senke mens kroppen din tilpasser seg protesen. Ellers, kontakt legen din. Dine proteser kan være for høyt for munnen din eller ikke passe til bitt.

5. Nevrologiske lidelser

Neurologiske lidelser, som Lou Gehrigs sykdom og Parkinsons sykdom, kan skade nerver i baksiden av halsen. Dette kan føre til vanskeligheter med å svelge og kvele med spytt. Andre symptomer på et nevrologisk problem kan omfatte:

 • muskel svakhet
 • Muskelspasmer i andre deler av kroppen
 • Vanskeligheter med å snakke
 • endret stemme

Legene bruker en rekke tester for å verifisere tilstedeværelsen av nevrologiske lidelser. Disse inkluderer bildebehandlingstester, for eksempel en TAC og en magnetisk resonans, samt nerves tester, som L’elektromikaografi. A’elektromyografi styrer muskelresponsen til nervøs stimulering.

Behandlingen avhenger av nevrologisk lidelse. Legen din kan foreskrive medisiner for å redusere spyttproduksjonen og lære teknikker for å forbedre svelging. Narkotika for å redusere spytt sekresjon inkluderer glykopyrrolat (robinul) og scopolamin, også kjent som et øye.

6. Intensiv bruk av alkohol

Kvelningen av spytt kan også forekomme etter en intens bruk av alkohol. L’Alkohol er en depressiv. Konsumere for mye alkohol kan redusere muskelresponsen. Vær bevisstløs eller ikke i stand til å konsumere for mye alkohol kan gjøre det akkumulere spytt på baksiden av munnen i stedet for å flyte i halsen. Sove med hevet hode kan forbedre spyttstrømmen og forhindre kvelning.

7. Snakke over

Produksjonen av spytt fortsetter mens du snakker. Hvis du snakker mye og ikke stopper for å svelge, kan spytt kan reise langs luftrøret i luftveiene og forårsake kvelning. For å unngå kvelning, snakker det sakte og svelger mellom setninger eller setninger.

8. Allergi eller respiratoriske problemer

Den tette slim eller spytt forårsaket av allergi eller respiratoriske problemer kan ikke lett strømme inn i halsen min. Under søvn kan slim og spytt samles i munnen og forårsake kvelningen.

Andre symptomer på allergi eller åndedrettsproblemer inkluderer:

 • sår hals
 • nysing
 • hoste
 • en rennende nese

Ta et antihistamin eller et kaldt stoff for å redusere produksjonen av slim og tynn og tett spytt. Kontakt legen din dersom du har feber eller hvis symptomene blir verre. A’respiratorisk infeksjon kan be om antibiotika.

Kjøp nå for allergi eller kaldt stoff.

9. Hypersalivation under graviditet

Hormonelle endringer under graviditet forårsaker ekstrem kvalme og morgen kvalme hos noen kvinner. L’Hypersalivation følger noen ganger kvalme og noen gravide svelger mindre når de har kvalme. Begge faktorene bidrar til overflødig spytt i munnen og kvelningen.

Dette problemet kan gradvis bli bedre. Det er ingen kur, men drikkevann kan hjelpe vaske overflødig spytt fra munnen.

10. Hypersalivation indusert av narkotika

Noen stoffer kan også utløse større spyttproduksjon. Disse inkluderer:

 • Clozapin (Clozaril)
 • Aripiprazol (abilify)
 • Ketamin (Ketalala)

Du kan også oppleve drooling, problemer med å svelge og behovet for å spytte.

Snakk med legen din dersom A’Overdreven spyttproduksjon gjør at du kveler. Legen kan forandre stoffet, endre doseringen eller foreskrive et stoff for å redusere spyttproduksjonen.

Klatring av spytt hos barn

Barn kan til og med kveles med deres spytt. Snakk med barnets lege hvis dette ofte skjer. Mulige årsaker kan inkludere hovne mandler som blokkerer strømmen av spytt eller spedbarnsflux. Prøv følgende for å redusere infantile reflux i barnet ditt:

 • Hold barnet i en vertikal stilling i 30 minutter etter å ha spist.
 • Hvis de drikker kunstig melk, kan du prøve å endre merkevare.
 • Gi mer populært, men hyppigere.

Om nødvendig kan barnets lege anbefale en tonsillektomi.

Også, en’allergi eller forkjølelse kan gjøre det vanskeligere for barnet ditt svelge den tette spytt og slim. Legen din kan anbefale rettsmidler for å fluidifisere slim, som saltdråper eller en fordamper.

Noen barn produserer også mer spytt under tennene. Dette kan føre til kvelning. Sporadisk hoste eller oppkast er vanligvis ikke noe å bekymre seg for, men konsulter legen din dersom kvelning ikke forbedres eller forverres.

Forslag til forebygging

Forebygging innebærer reduksjon av spyttproduksjon, og forbedrer spyttstrømmen i halsen og behandlingen av eventuelle underliggende helseproblemer. Nyttige tips inkluderer:

 • Senker og svelger når du snakker.
 • Sov med hodet ditt hevet slik at spyttet kan strømme ned i halsen.
 • Sov på den ene siden i stedet for på baksiden.
 • Løft hodegjerden på noen få centimeterbid for å holde magesyren i magen.
 • Drikk alkohol i moderasjon.
 • Spis mindre måltider.
 • Anta benk-top-stoffer til det første tegn på forkjølelse, allergier eller brystproblemer.
 • Siver vann i løpet av dagen for å eliminere spytt fra munnen.
 • Unngå å suge candies, som kan øke spyttproduksjonen.
 • Tygge en sukkerfri gummi for å hindre kvalme under graviditet.

Hvis barnet ditt kveler spytt mens du sover på ryggen, snakker han til legen sin for å se om han er sikker på at han skal sove på magen ned. Dette tillater spytt i overflødig å strømme fra munnen. Magen eller siden søvn kan øke Risikoen for plutselig dødsyndrom av spedbarnet (SIDS), så det er viktig å konsultere barnets lege.

Når skal du se en lege

Suffocation of Saliva kan ikke indikere et alvorlig problem. Skjer med alle på et tidspunkt. Likevel, ikke ignorere kontinuerlig kvelning. Dette kan indikere et helseproblem som ikke ble diagnostisert, for eksempel syre refluks eller en nevrologisk lidelse. Å få en diagnose og forgjengelig behandling kan forhindre utvikling av andre komplikasjoner.