Fungina kultur | Definisjon og pasientutdanning

Cos’er en soppkultur?

En soppkultur er en prosedyre som brukes til å avgjøre om soppene er tilstede i et organisasjon i A & # 8217. Sopp er mikroorganismer som trives i fuktige og blinde steder, for eksempel sko, våte skiftende rom eller hudfolder. Noen typer sopp er ufarlige, mens andre kan forårsake infeksjoner.

En soppkultur kan også defineres & # 8220; sopp flekk & # 8221;. Det kan brukes til å teste ulike områder av kroppen, inkludert:

  • blod
  • hud
  • Slimete overflater, for eksempel sår eller kjønnsområde
  • negler

Når du vil anbefale legen din denne testen?

Hvis legen mistenker at du har en infeksjon på 8217, vil utføre en soppkultur i # 8217; mistenkt område. De vanlige typene soppinfeksjoner inkluderer:

  • Orminfeksjoner, inkludert ormenes kropp (ringorm), tinea pedis (fot D & # 8217, idrettsutøver), tinea eller den nedre delen av benet (ringwalk)
  • Vaginale infeksjoner fra & # 8220; gjær & # 8221; (gjær refererer til en sopp som forårsaker infeksjonen)
  • Onychomycosis (nagelinfeksjon fra en sopp)
  • Lily av dalen (oral slimhinneinfeksjon fra en bestemt type sopp)

Noen ganger symptomene på A’Svampinfeksjon etterligner symptomene på en bakteriell eller virusinfeksjon. Fordi narkotika som brukes til å behandle bakterielle og virusinfeksjoner, ikke er effektive på soppinfeksjoner, kan leger kanskje utføre en soppkultur for å være sikker på at en infeksjon er forårsaket av en sopp.

Noen typiske tegn og symptomer på A’sopp infeksjon i huden er kløe, rødmet hud og skalaer. Symptomene på en soppinfeksjon i neglene inkluderer tykke negler som er skjøre og gule. Tegnene på en soppinfeksjon i munnen inkluderer hvite flekker på tungen, på de indre kinnene og på tannkjøttet. Under en «vaginal gjærinfeksjon, kan vaginale og kløende tap forekomme.

De fleste soppinfeksjoner skjer på huden, munnen eller kjønnsorganene. Noen infeksjoner kan være mer alvorlige og forekommende ALLE’kropps interiør, som i lungene eller blodet. Det er imidlertid lite sannsynlig at disse mer invasive infeksjonene oppstår i et sunt individ med et normalt fungerende immunsystem. En soppkultur kan bidra til å identifisere hvilken type sopp som er tilstede, slik at du kan gjøre det beste valget av behandling.

Hva skjer i løpet av denne prosedyren?

Under denne testen gnider en helsepersonell en stor bomullspute på # 8217; område hvor infeksjonen er tilstede. Ikke c’det er smerte med en soppkultur og ingen forberedelse er nødvendig.

For en kultur i halsen blir en pasient bedt om å åpne munnen slik at # 8217; helsevesenet kan booth på baksiden av halsen. Hvis en sanitæroperatør mistenker en nagelinfeksjon, kan utklipp bli plukket opp og sendt til laboratoriet. Hvis de mistenker A’blodinfeksjon forårsaket av en sopp, vil A & # 8217 bli tatt; Hemokultur, også kalt blodprøve.

Swaben sendes deretter til laboratoriet for analysen.

Hva skjer etter resultatene?

Noen ganger kan noen uker være nødvendig for å få resultatene av en soppkultur. I mellomtiden anbefales noen ganger stoffbehandling. Det er en god ide å holde et område med en mulig soppinfeksjon. Fordi soppinfeksjoner kan spre seg, anbefales det også å vaske hendene regelmessig.

Hvis resultatene av kulturen er negativ eller normal, betyr det at det ikke er sopp. Hvis resultatene er positive, betyr det at det er sopp. En helsepersonell kan bestille en test for å identifisere typen sopp tilstede. Denne informasjonen kan hjelpe legen din å bestemme det mest effektive behandlingskurset.

Ta bort

En soppkultur vil hjelpe legen din til å bestemme om det er sopp i et bestemt område av kroppen din, og i dette tilfellet, hva slags de er. Ikke alle sopp på kroppen din er av skadelig variasjon og forårsaker infeksjoner. Hvis du har en infeksjon i & # 8217, vil soppkultur hjelpe legen din å bestemme det beste behandlingskurset for deg.