5 grunner til at anoreksi nervosa kan påvirke ditt seksuelle ønske

I # 8217; høsten 2017, da jeg bestemte meg for å gjennomføre intervjuer om seksualitet hos kvinner med anoreksi-nervosa for min avhandlingsforskning, visste jeg at kvinner ville uttrykke erfaringer med lavt seksuelt ønske. Etter, Søket viser at denne befolkningen har en tendens til å unngå, umodne og motsatte følelser til 8217; seksuell aktivitet.

Det jeg ikke hadde forventet, var imidlertid hvor ofte kvinner var bekymret for at denne erfaringen var unik.

Fortsatt og igjen vil følelser av unormalitet dukke opp i disse samtalene. En kvinne har definert henne, virkelig vanskelig og atypisk & # 8221; Og han hevdet selv hans mangel på interesse for sexfremstilling & # 8220; en gal person & # 8221;. En annen, etter å ha forklart sin erfaring, kom han tilbake, sier: «Jeg vet ikke engang hvordan det gir mening eller som funksjoner» 8221;.

Merkelig var ordet som kvinner brukte oftere for å beskrive om de var.

Men her er poenget: Hvis du har L’anoreksi og prøv et lavt seksuell lyst, er du ikke rart. Du er ikke unormal, atypisk eller gal. Hvis ingenting annet, er du faktisk gjennomsnittlig.

TIL 2016 Gjennomgang av litteraturen Han bemerket at selv om forskningen å utforske seksualitet hos kvinner med anoreksi er minimal, har nesten alle studier oppdaget at de kvinnene hadde lavere seksuell drift.

Kort sagt: for kvinner med anoreksi, er et lavt seksuelt ønske veldig, veldig vanlig.

Så hvis du har blitt diagnostisert med Nervosa Anoreksi og oppdag at ditt seksuelle ønske er lavt, er det fem grunner til at det kan være slik og hva du kan gjøre med det.

Underernæring påvirker hjernens funksjon

La oss starte med en fysiologisk forklaring. Hva gjør anoreksi spesielt farlig er at sult fører til underernæring og en underernæret hjerne mister funksjonen. Når du ikke bruker nok kalorier for å holde tilstrekkelige energinivåer, begynner kroppen å slå av systemene for å holde.

L’Effekt av sult på fysiologisk helse inkluderer hypogonadismeo l’manglende evne til eggstokkene å fungere skikkelig. Reduserte nivåer av hormoner relatert til seksuell drift, inkludert østrogen og progesteron, produkter fra eggstokkene, kan påvirke seksuell lyst. Vi tenker ofte på dette i forhold til aldrings- og overgangsalderen, men også anoreksien kan skape denne effekten.

Noen ganger er det en depresjon, i stedet for selvforstyrrelser selv

Årsakene til en reduksjon i seksuell lyst trenger ikke nødvendigvis å gjøre med matforstyrrelsen selv, men heller med andre faktorer som følger med matforstyrrelsen. Depresjon, for eksempel i seg selv, kan ha en negativ påvirkning Seksuell funksjon.

Og hvorfor ca 33 prosent 50 av mennesker med anoreksi nervosa lider av forstyrrelser i Dell’som depresjon, på et tidspunkt i deres liv, kan også være en faktor på grunn av hvorfor ditt seksuelle ønske kan være lavt.

Behandling for depresjon kan også spille en rolle. Det er kjent at selektive serotonin-reuptasjonsinhibitorer (SSRI) & # 8211; En klasse med narkotika brukes ofte som antidepressiva og behandling av spiseforstyrrelser bivirkninger På seksuell funksjon. Faktisk, Vanlige bivirkninger Kan inkludere et redusert seksuell lyst og vanskeligheter når orgasmen.

Hva du kan gjøre Heldigvis, mentale og medisinske helsepersonell er godt klar over SSRIs seksuelle bivirkninger. De burde være villige til å jobbe med deg for å finne behandlingsalternativer, inkludert narkotika & # 8211; en alternativ SSRI eller en akkompagnement medisinering & # 8211; hvem kan hjelpe deg med å forbedre din livskvalitet. Og husk, hvis legen din ikke tar din seksuelle tilfredsstillelse på alvor, er du perfekt i din rett til å finne en annen helsepersonell.

En historie om misbruk kan være traumatisk

Ved å gjennomføre min avhandlingsforskning, nevnte mer enn halvparten av deltakerne med anoreksi-nervosa erfaringer med misbruk i deres liv, både seksuelt, fysisk eller emosjonelt, og i # 8217; barndommen som i # 8217; voksen alder. (Og dette hørtes sant for meg også, siden jeg har utviklet en matforstyrrelse som svar på et forhold til en voldelig partner.)

Videre ble deltakerne snakket om hvordan disse erfaringene hadde en betydelig innvirkning på seksualiteten deres.

Og dette er ikke overraskende.

Mange kvinner med spiseforstyrrelser har hatt bestått erfaringer med traumer, spesielt sex traumer. Faktisk kan voldtektsoverlevende være mer sannsynlig å tilfredsstille de diagnostiske kriteriene i matforstyrrelsen. En liten studie av 2004 har oppdaget at 53% av de 32 kvinnene som overlevde seksuelle traumer har opplevd spiseforstyrrelser, sammenlignet med bare 6% av de 32 kvinnene uten historie om seksuelt traumer.

L’Negativt bilde av kroppen gjør sexet hardt

For mange anoreksiske kvinner er deres sexaversjon mindre en fysiologisk barriere og mye mer en psykologisk barriere. Det er vanskelig å ha sex når du ikke er rolig med kroppen din! Dette gjelder også for kvinner som ikke har noen spiseforstyrrelser.

Det tilbyr sine kunder, enten det er naturlige eller juridiske personer, et lag som er spesialisert på baneområdet uaktsomhet, i stand til å gi konkret råd og bistand i saker, i saker som: En studie fra 2001 Han oppdaget at, sammenlignet med kvinner med positive oppfatninger av hans kropp, rapporterer de som opplever kroppens misnøye, mindre hyppige sex og orgasmer. Kvinner med A’Negativt kroppsbilde rapporterer også en lavere komfort i:

  • Start den seksuelle aktiviteten
  • kle seg foran partneren din
  • Å ha sex med lys på
  • Utforsk nye seksuelle aktiviteter

Også til Kosmopolitisk undersøkelse Bemerket at om en tredjedel av kvinnene rapporterer manglende evne til å nå orgasme fordi de er for konsentrert om hvordan de ser ut.

Men det er også sant det motsatte: Kvinner med A’positiv kroppsbilde rapport større seksuell tillit, Mer selvsikkerhet Og Større seksuell lyst.

Det kan bare være hvem du er

Personligheten er et kontroversielt tema: det er naturen? Det er næring? Hvordan blir vi hva vi er og # 8211; og det betyr virkelig? I denne samtalen gjør det det. Fordi de samme delene av personligheten som vanligvis er forbundet med diagnosen anoreksi, kan også være koblet til en disinterest for sex.

I En studie fra 2004, Forskere har bedt om et utvalg av leger å beskrive sine pasienter med spiseforstyrrelser. Kvinner med anoreksi ble beskrevet som «8220; primitiv / passende & # 8221; og & # 8220; Tvunget / HyperController & # 8221; & # 8211; og denne personligheten spådde L’seksuell umodenhet. Obsessionalitet (bekymring for tanker og atferd), moderering og perfeksjonisme er tre deler av personligheten ofte assosiert med anoreksi og kan hindre interessen for sex. Sex kan virke for rotete. Det kan virke ute av kontroll. Det kan virke overbærende. Og dette kan føre til en følelse av lite innbydende sex.

Når det er sagt, er tingen å huske på seksuelt lyst at det varierer naturlig av person til person. Noen mennesker har en «8217; høy kapasitet til seksuell interesse, og noen mennesker har lav kapasitet. Men vi er overbevist om i vår hypersessuelle kultur som er fra bunnenden, er feil eller unormal & # 8211; Det er imidlertid viktig å huske at det ikke er.

L’Asexualitet er en legitim opplevelse for noen, lavt seksuell lyst kan skyldes å falle i spekteret av # 8217; aseksualitet, som kan inkludere noe, nylig til NO ALL’spesifikk interesse for sexet. Det er viktig å huske at dette er en legitime erfaring med seksualitet. Ikke c’det er egentlig noe galt med deg fordi du er uinteressert til sex. Det kan bare være din preferanse. L & # 8217, viktig er å formidle den til dine partnere, forvente å respektere dine behov og utvikle komfort med slutten av forholdene som ikke er seksuelt kompatible.

«8220; seksuell dysfunksjon & # 8221; Det er et problem bare hvis det er et problem for deg

Det viktigste å huske på Seksuell dysfunksjon & # 8221; & # 8211; et bekymringsfullt begrep i seg selv og for seg selv & # 8211; er at det er et problem bare hvis det er et problem for deg. Uansett hvordan selskapet ser seksualitet & # 8220; normal & # 8221;. Uansett hva partnerne dine vil ha. Uansett hva vennene dine gjør. Det som betyr noe for deg. Hvis du er bekymret for ditt nivå av interesse for sex, fortjener du å undersøke og finne løsninger. Og forhåpentligvis gir denne artikkelen deg et utgangspunkt.

Melissa A. Fabello, PhD, er en feministisk lærer hvis arbeid fokuserer på kroppspolitikk, skjønnhetskultur og spiseforstyrrelser. Følg den opp Twitter Og Instagram.