Teething hoste: Årsaker, symptomer, behandling, andre hoster

Teething hoste

Barn begynner vanligvis å tenke når de har fra 4 til 7 måneder. Når de er 3 år, vil de mest sannsynlig ha en komplett serie med 20 melk tenner.

Teething kan gjøre dryppende en overdreven mengde bukt langs baksiden av barnets hals. Dette kan noen ganger gjøre barnet ditt hoste. Hvis det ikke er tegn på nasalbelastning som kan være et resultat av en forkjølelse eller en «8217, allergi, kan dette være tilfelle.

Typiske teething symptomer inkluderer:

 • henge
 • Pigoleria
 • tygge eller bite ting
 • Gnidding av tannkjøtt
 • Avviser maten eller maten
 • hovent, rød og smertefull tannkjøtt

Men barnets hoste er vanligvis forårsaket av noe annet enn tannlegen, som allergi, bihulebetennelse, astma eller i noen tilfeller A’bakteriell infeksjon.

Andre hoste skudd

Den karakteristiske lyden av barnets hoste & # 8211; bark, konvulsiv eller hiss & # 8211; kan hjelpe deg med å bestemme årsaken.

Hoste

Rumpenes hoste er en hoste som bjeffer som ofte oppstår når barnet prøver å sove. GROPPA er vanligvis forårsaket av A’viral infeksjon og løser ofte om noen dager. Ellers ring barnelege.

Du bør også se din barnelege hvis hosten synes å påvirke barnets pust eller hvis barnet ditt ser veldig syk eller irritabelt ut.

Pertussis

Pertussis (pertussis) er en alvorlig hoste karakterisert ved en lyd av & # 8220; Scream & # 8221; som oppstår blant hosteangrep. Det er ofte ledsaget av respiratoriske vanskeligheter. Det kan foregå av feber eller symptomer på forkjølelse, men disse løser ofte eller forsvinner når hoste begynner.

Pertussis kan være veldig alvorlig og i noen tilfeller dødelig for nyfødte og små barn. Hvis du tror at barnet ditt kan ha pertussis, se straks etter akuttmedisinsk hjelp.

Ofte er et barn med pertussis innlagt på sykehus, slik at oksygenet kan leveres under hosteangrep. Noen ganger er et antibiotika foreskrevet som erytromycin.

Når det gjelder pertussis, er forebygging den beste handlingslinjen. Den barnslige vaksinen for denne hosten er DTAP. De største barna og voksne mottar TDAP-tilbakekallingsvaccinen.

Hissing hoste

En hissende hoste kan indikere bronkiolitt eller astma.

Bronkiolitten starter noen ganger med det som ser ut til å være en grunnleggende forkjølelse, som ridning nesen og hoste. Det er vanligvis ledsaget av et tap av appetitt og en lett feber. Du møter oftere i høst og vinter.

L’astma er ikke vanlig hos barn under 2 år. Et barn er i den høyeste risikoen for astma hvis det er en familiehistorie eller astma og allergi, og hvis barnet har eksemet.

Når du ringer til barnelege

Hvis barnet ditt har mindre enn 4 måneder, bør det hende at noen hoste styres av en lege.

Selv om ikke alle hoster for et barn over 4 måneder er en grunn til lege besøk, ring barnets lege dersom hoste er ledsaget av symptomer som:

 • noen feber (hvis barnet har 2 måneder eller yngre)
 • feber i mer enn 3 dager i noen barn i alderen
 • Blad pust (raskt åndedrag, hissing pust, kortpustethet)
 • blå lepper
 • Ikke drikk eller spis (dehydrering)
 • Overdreven døsighet eller irritabilitet

Hvis du tror at barnet ditt kan ha pertussis, ser du etter akuttmedisinsk hjelp.

L’

Selv om Teething Bay noen ganger kan føre til sporadisk hosting, er det mer sannsynlig at barnets hoste er forårsaket av litt’andre.

Hvis hosten har en meget karakteristisk lyd, som konvulsjoner, hissing eller bjeffer, kan gi deg en anelse om årsaken. Og det kan være en «8217 indikasjon på behovet for umiddelbar medisinsk behandling.

Hvis barnet ditt har mindre enn 4 måneder og har noen form for hoste, la han undersøke fra barnelege.