4 illustrasjoner som ser ut som angst har

For folk som bor med kronisk angst, kan det være vanskelig å beskrive for andre som du føler deg faktisk.

Mange mennesker med hvem jeg snakket om, tror at # 8217; angst er en tilstand av bekymring eller stress for noe, som en skoleundersøkelse, et forholdsproblem eller en viktig forandring i livet hvordan man kan endre karriere eller flytte til en ny by.

De tror det er en følelse av bekymring med en direkte hovedårsak, og hvis du løser hovedårsaken, vil du ikke føle deg mer engstelig.

Dette er ikke det jeg føler for meg l’kronisk angst. Jeg skulle ønske det var så enkelt og rent.

L’Kronisk angst er uorden og uforutsigbar, undertrykkende og lumsk, fysisk og mental, og noen ganger så uventet svekkende at jeg ikke kan snakke eller tenke klart eller til og med flytte.

Men selv disse ordene beskriver ikke nøyaktig hva jeg prøver å si. Jeg snudde seg til det visuelle språket for å illustrere hva jeg mener, når ordene ikke er nok.

Her er 4 illustrasjoner som viser hvordan det virkelig føles # 8217; angst.

Som en kniv som treffer deg med brystet ditt hvert åndedrag du gjør

Del på Pinterest

Det kan virke som en overdrivelse, men angst, men angsten kan manifestere seg med intense fysiske symptomer, for eksempel akutt ømme bryst.

Det er den mest intense brystsmerter jeg noensinne har hørt. Ved hvert pust gjør jeg det, det virker for meg at den skarpe spissen av et blad presses mot innsiden av brystet mitt. Noen ganger varer noen få minutter, noen ganger siste timer eller til og med dager.

Andre fysiske symptomer jeg har opplevd inkluderer et hjerte som slår sterke, svette palmer og en vedvarende spenning bak.

Alle’Jeg tenker at spenningen var korrelert for å sitte på et skrivebord og skrive hele dagen. Men til slutt skjønte jeg at spenningen ville gå og returnere, avhengig av hvor mye jeg følte meg engstelig.

Jeg hadde også et passende panikkanfall indusert av # 8217; angst som hadde fullstendig overbevist meg om å ha et hjerteinfarkt. Er kulminert på en ambulanse tur til beredskapsrommet og i en spenning til underarmene som forårsaket en’intens følelse av pinner og nåler, som varte i 2 timer til jeg endelig har roet seg ned.

Ingen av dette høres ut som en enkel bekymring for noe, sant?

Som en regnfull sky med negative ord som følger alle dine trekk

Del på Pinterest

En av funksjonene som definerer # 8217; angst for meg er selvverdien. En ASPRA, sterk og obstinert stemme som kaster opp en uendelig strøm av negativitet. Når tankene mine er fanget i denne onde sirkelen, er det vanskelig å komme seg ut av det. Veldig vanskelig.

Han kan slå meg så sterk og uventet at jeg føler meg fanget under sin vekt.

Jeg vet hva du tenker: Gjør tankene dine til noe positivt, og det blir bra. Jeg prøvde, tro meg. Det virker bare ikke for meg.

Men det er noen ting som, etter mye praksis og tålmodighet, hjalp meg med å komme seg ut av denne syklusen.

Det første trinnet er å gjenkjenne at den negative talen til og med skjer. Fordi når du holder deg fanget i disse løkkene i dager og dager, kan du til og med glemme at det er der.

Så legger jeg på tide å fokusere på mine tanker og følelser uten forstyrrelser. Dype pusteteknikker & # 8211; Som 4-7-8 & # 8211; Hjelp til å rolige negative tanker til det punktet hvor jeg kan trekke opp for å puste og tenke på hva som egentlig skjer.

A’annen teknikk som hjelper, er innsetting i dagboken. Ta med mine tanker & # 8211; negativ eller mindre & # 8211; På siden er en form for utgivelse, som kan hjelpe deg med å forstyrre syklusen.

Mens positiv tenkning ikke fungerte for meg, gjorde den positive tenkningen basert på virkeligheten det.

Tenk på forskjellen på denne måten: Positiv tenkning kan forvandle mine tanker til abstrakte ideer som å være lykkelige og føle seg glad og ha en imaginær ting som å bli forelsket i å skje med meg; Den positive tanken basert på virkeligheten forvandler mine tanker til konkrete ting jeg har opplevd nylig, som den omtenkte bursdagsgaven som broren min gjorde meg, følelsen av tilfredshet jeg føler meg fra karrieren min og sangen jeg skrev i slutten av uken.

Som en impostor har avledet din normale jeg

Del på Pinterest

Når jeg føler meg engstelig, føler jeg ofte at min normale jeg ble erstattet av en smart impostor. Noen som ser bare deg, men oppfører seg som noen andre helt & # 8211; For det meste, mange tomme og rastløse og ikke veldig interessante øyne å si.

Hvor jeg dro? Jeg lurer på i disse øyeblikkene.

Den har en kvalitet ut av kroppen. Jeg ser på # 8217; ytre fra utsiden, ikke i stand til å avvise det og vise alle de virkelige meg.

C’er en frustrerende impotens i øyeblikk, hvor uansett hvor mye du prøver, kan jeg ikke fremkalle meg.

Jeg vet at når dette skjer, har angstet mitt blitt en angrepsmodus i full regel, og jeg må gi meg plass og tid til å samle mine tanker og fordype meg i min verktøypose: dyp pusting, jordingsteknikker, dagbok, terapi, trening, sove hygiene og spise godt.

Hvis jeg har energien, streber jeg også å snakke med folk jeg stoler på, eller jeg går ut med en intim venn, og jeg lar sine historier og problemer opptar meg for et øyeblikk.

Til slutt, min normale selv vises alltid, fjerne # 8217; impostor fra utsikten. I hvert fall for litt & # 8216;, men.

Som en eksplosjon i hjernen din, og sender tankene dine ut av kontroll

Del på Pinterest

Jeg ble fristet til å beskrive # 8217; angst som en hjernens tåke som blomstrer mine tanker, men A’eksplosjon i hjernen virket mer presis.

L’Angst kan slå hjernen min med slik styrke for å knuse tankene mine i spredte fragmenter av splinter som flyr bort i alle retninger. Hvilke rester er et tomrom, en vakuumkrater.

Du har aldri interaksjon med noen som trodde kunne være midt i et angst angrep, og du har lagt merke til et tomt utseende i øynene eller en generell mangel på reaktivitet? Jeg er klar til å satse på at det vil gi deg et tilstrekkelig svar på spørsmålet ditt, men i det øyeblikket er deres sinn et krater uten noe å gi.

Tanker kan virke så ut av rekkevidde jeg fullt ut å unngå sosiale interaksjoner, for å hindre at andre samhandler med tomheten til min engstelige hjerne. Noen ganger føler jeg meg veldig frustrert av dette. Men mer batch mot det, jo mer blir mine tanker frosne.

Så hvordan jeg utsetter meg? Ikke C’er et enkelt svar, dessverre. Det er et spørsmål om tid, tålmodighet og gi meg selv plass til å slappe av og reflektere og gå tilbake til et grunnleggende nivå av kontroll over mitt sinn og min kropp.

Ha min verktøypose for hånden for hånden, en terapeut som kan gi meg et perspektiv på mine tanker og noen klarerte folk å snakke for å hjelpe meg med å gjenvinne den kontrollen.

Avsluttende refleksjon

Jeg håper disse illustrasjonene har gitt deg mer informasjon om hvordan du virkelig føler deg liv med kronisk angst. Det er veldig forskjellig fra # 8217; å være litt & # 8216; bekymret for noe. Noen ganger er det lammende.

Mitt håp er at med en større forståelse av hva som egentlig skjer, kan folk begynne å ha en liten og # 8216; mer enn empati for andre som bor med kronisk angst. Selv om det er ubeleilig å samhandle med dem.

Husk at folk som bor med kronisk angst, ikke nødvendigvis har noen dødelige feil som ignorerer eller et skjult ønske om å gjøre ubehagelige alle de som omgir dem. De kan være vanlige mennesker som deg og meg som går gjennom noe de ikke forstår, noe som fanget dem overrasket, noe dypt i deres underbevisste, de trenger hjelp til å pakke ut bagasjen.

En bit & # 8216; av empati og støtte kan gjøre mye.

Steve Barry er en forfatter, utgiver og musiker basert i Portland, Oregon. Han er lidenskapelig om destating mental helse og utdanner andre om virkeligheten av å leve med kronisk angst og depresjon. På fritiden er et trestum og produsent aspirerende. Han jobber for tiden som en seniorkopieredigering på Healthline. Følg det Instagram.