Hårtransplantasjon arr: det er permanent eller kan fjernes?

Beskrivelse

Hårtransplantasjon kirurgiske teknikker har gjort langt fra de første dagene av hårtornene. Likevel er arr fortsatt et uunngåelig biprodukt av prosedyren.

Det er to typer kirurgiske teknikker som er mye brukt i dag. Alle produserer en annen form for arrdannelse. L’ferdigheter og # 8217; erfaring med kirurgen din kan i stor grad bestemme mengden arr som forblir der.

Uansett hva du vet, vet du at lukkeknikksteknikkene i såret har blitt bedre, sammen med prosedyrene selv.

Teknikken du velger, vil bli bestemt av flere faktorer, inkludert:

  • Typen arr kan du forvente
  • Din hårtap modell
  • Mengden og kvaliteten på donorhåret
  • Størrelsen på # 8217; området der håret ditt har blitt overrasket

Selv kostnaden kan være en faktor. Du og legen din kan bedre bestemme hvilken prosedyre som vil være mer effektiv for deg.

Transplantasjonsfjerningsprosedyrer

De to mest brukte kirurgiske prosedyrene for hårtransplantasjon er utvinning av follikulære enheter (FUE) og trillingen av follikulære enheter (FUT).

Begge operasjonene begynner å produsere synlig hårvekst innen tre eller seks måneder.

Fue

Denne prosedyren bruker pilifierfollikler ekstrahert fra baksiden og sidene av hodebunnen (donorområdene). Kirurgen vil individuelt fjerne hver Pilifer Follicle Graft med et Micro-Punch Tool. Hver ekstraksjon etterlater et lite rund arr, opptil 1 millimeter i diameter.

Basert på antallet som ekstraheres, kan dette legge opp til mange hundre eller til og med tusenvis av arr fra punkteringskilt. Disse arrene kan virke små hvite flekker etter helbredelse. Hver follikkel inneholder fra ett til fire hår.

Hårene blir deretter podet på mottakerområdene i hodebunnen, hvor små graveringer har blitt praktisert for hvert enkelt hår. Gitt den omhyggelig naturen i denne prosessen, kan den kirurgiske inngrepet trenge mange timer eller dager.

Prosedyren kan også gjentas flere ganger i løpet av to eller tre måneder for å få det beste resultatet.

FUE er utført i ambulatorisk regime, i lokalbedøvelse. Ingen poeng og gjenopprettingstid er generelt kort.

Fut

Denne prosedyren krever kirurgisk fjerning av en hodebunnstrimmel som inneholder hår fra donorområdet. Dette er vanligvis plassert på baksiden av hodebunnen.

Når hårstripen er fjernet, er området suturert sammen.

Dette etterlater et lineært arr med variable lengder, basert på størrelsen på den ekstraherte stripen. I noen tilfeller kan dette aret strekke seg fra et øre til 8217; andre.

De dårlige follikeltransplantatene fjernes fra scoop av hodebunnen og forberedt på mottakerområdene i hodebunnen, hvor små graveringer har blitt praktisert for hvert enkelt hår.

Denne prosedyren bruker også L’lokalbedøvelse og utføres på ambulant basis. Poengene fjernes ca. 10 dager senere.

Fremtidens prosedyre kan produsere mer smerte og hevelse enn FUE-prosedyren. Resultatene varierer fra person til person.

Fjerning av hårtransplantasjonen arr

Ulike prosedyrer kan brukes til å redusere eller redusere størrelsen på arret som er opprettet gjennom fremtidig prosedyre. Deres suksess er ikke alltid garantert, og noen arr vil nesten sikkert forbli.

Husk at med alderen vil hodebunnen begynne å forbanne naturlig. Dette kan gjøre aret i hodebunnen større eller mer synlig.

A’Et annet alternativ kan være å engasjere pilifier-follikler i fut arret ved hjelp av FUE-metoden. Effektiviteten av denne løsningen vil bli bestemt, delvis, fra tykkelsen på arret.

Arrvævet kan fortynnes ved hjelp av legemidler, noe som gjør det mer levedyktig i noen tilfeller.

Den ardre huden holder imidlertid ikke alltid transpendene, så vel som en sunn hud. Legen vil fortelle deg om denne prosedyren kan fungere for deg.

Hvordan å skjule arr

Skjul estetisk det armede området er et annet alternativ. Dette kan være mulig ved å vokse hår på donorområdet.

Noen typer arr, som choloid arr, kan være vanskeligere å skjule enn andre. Cheloidene er preget arr, som blir større enn det opprinnelige kirurgiske arret.

Cheloid arr kan fortsette å vokse i flere måneder eller til og med år. Noen mennesker er gjenstand for cheloid arr.

La legen din vite om du allerede har hatt et cheloid arr før du gjennomgår noen form for hårtransplantasjonsprosedyre.

Det er også prosedyrer som kan hjelpe deg med å maskere ditt arr:

Hodebunnsmikropigmentering (SMP)

Kalt også medisinsk tatovering av & tatovering på hodebunnen hår, denne permanente prosedyren introduserer pigmentet injisert direkte i hodebunnen, noe som gir tykkelsen på håret tykkere. Noen velger å bruke SMP i stedet for kirurgiske hårtransplantasjonsprosedyrer.

Denne prosedyren kan også brukes til å fargelegge områder som er igjen av FUE eller FUT.

Ulike økter kan være nødvendig for ferdigstillelse, avhengig av størrelsen på # 8217; området som skal injiseres. Fargen på’blekk er valgt for å matche fargen på det nåværende håret. Husk at håret ditt kan bli grått eller klart, men blekken endres ikke i samme hastighet.

Under denne prosedyren kan du føle litt ubehag.

TRICOPIGMENTASJON (TMP)

TMP er en midlertidig form for SMP. Denne prosedyren gir semi-permanent bleking, fordi den legger inn blekk i det øvre laget av dermis.

Varigheten på # 8217; blekk fra TMP kan variere fra klinikk til klinikk, i seks måneder til tre år.

Denne prosedyren kan også være fysisk ubehagelig for noen mennesker.

Laserbehandling

Denne behandlingen kan bidra til å redusere utseendet på arr og noen ganger brukes i kombinasjon med SMP eller TMP. Laseren tar sikte på og fjerner skadet hud på overflaten av arret.

Bidrar også til å stimulere kollagenproduksjonen i laget av huddermis, foryngende elastisiteten og # 8217; generelt hudutseende.

Denne prosedyren er ikke utformet spesielt for fjerning av hårtransplantasjon arr og resultater kan variere fra person til person.

Ta ut mat

For mange mennesker kan hårtransplantasjon kirurgi være en trygg og effektiv måte å gjenopprette L’aspektet av et rikt hår. Dette kan gjøre mye for å gjenopprette tillit og # 8217; selvtillit.

Men arr er et uunngåelig resultat av FUE og FUT prosedyrer. FUE-prosedyren kan gi en mindre åpenbar type arr og kan være mer egnet for noen mennesker.

Valget av en erfaren og erfaren kirurg før de gjennomgår begge typer prosedyrer er grunnleggende.

Du kan også være i stand til å fjerne noen arr. Dekk også det tetteste området estetisk eller med en permanent eller midlertidig tatovering, kan være en alternativet «8217.

Hvis helbredelse gjør denne ikke-første prosedyren for deg, snakk med legen din for å lære om en hårtransplantasjonsprosedyre på kroppen (BHT).