3 ubalanser som rapporterer til din vagabund: "Ta en pause fra & # 039; å ha s

Disse infeksjonene oppstår og er ganske vanlige

Når vi kaller ut av arbeid for forkjølelse, la oss si nøyaktig til våre venner og kollegaer hva som skjer. Men stigma forhindrer ofte oss i å fortelle våre intime venner, og til og med partnere, når vi har en vaginal ubalanse eller en infeksjon på 8217.

Jeg hadde ganske stille samtaler med venner for å vite at noen ganger hadde en ubalanse som du ikke kunne ta en pause. Og når du er på bergbanen for å eksperimentere alt, fra brennende tisse til kløe, kan det virke som at ting aldri vil ende.

Du vil sannsynligvis ikke passere foran folk på gaten Screaming: & # 8220; bakteriell vaginose, igjen!& # 8221; Men du kan satse på at du ikke er alene.

Vi er her for å se på de tre mest vanlige ubalansene & # 8211; Urinveisinfeksjoner (UTI), gjær og bakterielle vaginose infeksjoner (BV) & # 8211; Og fordi det kan være en god ide å pause sexlivet ditt når de oppstår.

Jeg satt med Lily og Maeve *, venner som var villige til å fortelle sine egne erfaringer for det vanlige gode. Jeg vendte meg også til Kara Earthman, en helsepersonell på 8217, basert i Nashville, Tennessee, for alle kliniske detaljer.

Hvordan sex påvirker urinveisinfeksjoner og omvendt

Del på Pinterest

La oss starte med Utis, som ofte er karakterisert av:

 • bekken smerte
 • en brennende følelse når du tisse
 • Turbid urin

Ivus slo urinrøret, så de er ikke teknisk en vaginal ubalanse. Men de oppstår ofte fordi bakteriene rundt vagina kommer inn i # 8217; urinrøret fordi de er svært nært, sier Earthman.

For Maeve har urinveisinfeksjoner en tendens til å forekomme etter å ha gjort mange påfølgende seksuelle relasjoner, og venter på litt «8216; å tisse etter sex, ikke drikke nok vann eller etter å ha drukket alkohol eller koffein.

«En ting jeg forstår,» sier han, «er at hvis jeg advarer om at symptomene manifesterer seg, må jeg ta vare på det umiddelbart. Jeg hadde en’erfaring der [en UTI] har intensivert veldig raskt, og jeg måtte gå til beredskapsrommet etter å ha blod i urinen & # 8220;.

Fordi disse kroniske urinveisinfeksjonene satte det i en tilstand av varsel, vet du nøyaktig hva du skal gjøre for kroppen din. «Nå er jeg praktisk talt jeg løper på badet Peeing etter kjønn. Egentlig tar jeg en UT-biotisk profylakse hver dag for å redusere sjansene mine for å inngå en UTI & # 8220;.

Maeve har også sang rosene i urinpersonen medisiner som tar for å redusere smerte til antibiotika kommer inn i handling (ikke bekymre deg hvis du merker at tisse har blitt en «8217; ganske livlig oransje & # 8230; er normal når du ta smertestillende stoffer uti. )

Ifølge Earthman kan gjentakende urinveisinfeksjoner også forekomme selv om du ikke trener A & # 8217, tilstrekkelig hygiene. Men så’det er fortsatt riktig hygiene & # 8221;? Earthman beskriver det som:

 • drikk mye vann
 • Advarsel fra forsiden til baksiden
 • Urd før og etter rapporten
 • Ta en dusj etter rapporten, hvis mulig

Pass på at du selv rengjør sexleketøy før og etter bruk, spesielt hvis de deles. Og til og med i øyeblikket # 8217; øyeblikket er det en god ide å ta et minutt for å vaske hendene hvis en liten & # 8216 har gått.

Så når du er sikker på å prøve naturlige rettsmidler og når du skal gå til legen din?

Earthman sier at hvis du føler symptomene på en Ivu kommer, kan du begynne å drikke mer vann og eliminere koffein og syre matvarer.

Hvis symptomene dine vedvarer for A’hele dagen eller begynner å bli verre om dagen, anbefaler du deg å konsultere en lege. Urinveisinfeksjoner, i motsetning til BV eller gjær infeksjoner, kan raskt bli til nyre infeksjoner, som noen ganger kan være farlig for livet.

Hvis du også har feber, kuldegysninger eller influensalignende symptomer med en UTI, forteller Earthman deg å gå direkte til leverandøren din eller din nærmere førstehjelp (eller til og med i beredskapsrommet, om nødvendig).

Du og din partner du kan overføre gjærinfeksjoner frem og tilbake

Del på Pinterest

Deretter, gjærinfeksjoner. Vanlige symptomer inkluderer:

 • klø
 • Ricotta lignende utslipp
 • smerte under sex

Selv om ubehandlede gjærinfeksjoner ikke er farlige på samme måte som urinveisinfeksjoner, er de sikkert ubehagelige.

Siden bakteriene kan være Passert frem og tilbake Under rapporten, [8217; bruk av kondom eller avholdenhetsmetoden, som reduserer mengden sæd i skjeden, kan bidra til å redusere risikoen.

Men som vår venn Lily har lært på sin bekostning, sørg for at du bruker en enkel kondom. Hun deler: [en gang] Det var en kondom, så min partner og min partner på den tiden brukte vi den. Jeg prøvde å forbedre kondombruken med ham, fordi hans sæd syntes å forverre gjærinfeksjonene. Men jeg forstår etter sexet vi hadde brukt en flavored kondom alle & # 8217;. I praksis ble jeg bare sittende venter på å kontrakt en «8217; gjærinfeksjon. En eller to dager senere, her er han & # 8230; & # 8220;

Ifølge Earthman er gjentakende gjærinfeksjoner ofte knyttet til et svekket immunforsvar. For eksempel bekjemper personer med diabetes ofte kroniske gjærinfeksjoner. L’Hyppig bruk av antibiotika kan også hindre kroppens evne til å kontrollere vaginal flora under kontroll, slik at overdreven vekst av gjær.

Hvordan kan du forhindre dem?

C’Det er en lang liste over ting å unngå, men de er alle ganske enkle. Earthman anbefaler:

 • unngå duftende såper og vaskemidler (som inkluderer boblebad og badbomber!)
 • Endre svettede undertøy eller våt badetøy så raskt som mulig
 • Rengjør vagina bare en gang om dagen med en delikat såpe eller varmt vann
 • Ha på seg bomullsundertøy
 • Tar en daglig probiotisk

Blod og sæd kan også endre pH i skjeden, så Earthman anbefaler å sørge for at når du har syklusen, endrer du absorbenter og pads nok regelmessig.

Hvis du opplever gjentatte gjærinfeksjoner, har du alternativer

Du kan ta en benk antifungal som en monistat. Earthman anbefaler å bruke tre eller syv dager ordninger i stedet for en dag. Det er mer en plage, men har en tendens til å fungere bedre.

For mer komplekse og langsiktige gjærinfeksjoner kan leverandøren foreskrive fluconazol (diflucan).

Hvis du vil opprettholde naturlige ting, er det vaginale supponjoner som L’borsyre som noen ganger kan gi lettelse.

Lily Jura Gjær arrestasjon. Jeg vil sette et stikkpille som en arrestasjon på det første kløeskiltet, og jeg vil bruke en tre-dagers benkantifungal hvis den blir verre. Jeg tar det med meg på ferie, for noen tilfeller. Og hvis jeg egentlig ikke kan bli sparket, er det da jeg ringer til legen min for Diflucan. Diflucan synes alltid å fungere, men først liker jeg å prøve andre ting & # 8220;.

Den vanligste ubalansen og hvordan du kan hindre det

Del på Pinterest

Som Earthman sier, «Recurring BV er ødeleggelsen av min eksistens! Han holder sikkert vårt kontor i virksomheten [fordi] er for vanlig & # 8220;.

Symptomene på BV er ganske åpenbare. Drenken er tynn hvit, grå eller grønn og har ofte en lukt av fisk.

Din partner kan ha noe å gjøre med dette? Earthman sier, ja, noen ganger er det bakterielle stammer som du og din partner kan overføres frem og tilbake.

L’Unik måte å virkelig vite om du har disse spesifikke stammene, er å ha en dyrking av vaginal flora, slik at begge partnere kan behandles. Det anbefaler ikke å ta kulturer for BV umiddelbart siden de kan være ganske dyre, og de fleste av stammene vil svare på en eller to typer antibiotika.

Ellers, siden BV er en annen type vaginal ubalanse, er det standard forebyggende tiltak du kan adoptere. Earthman anbefaler mange av de samme forebyggende tiltakene som han gjør for gjærinfeksjoner, for eksempel:

 • Unngå duftende produkter
 • Ha på seg bomullsundertøy
 • Daglig probiotisk
 • Bruke kondomer eller tilbaketrekkingsmetode

Når det gjelder å behandle BV, er det noen naturlige alternativer

Først av alt er det mulig at BV er løst av seg selv. Earthman aksjer som mindre gjør, bedre er: skjeden er selvrensende og trenger egentlig ikke mye.

Anbefaler å ta probiotika, understreke at selv om de kan være dyre, vil de til slutt betale seg selv hvis de holder deg ut av legenes studio. Earthman foreslår også rengjøring av sexleketøy før neste bruk.

Du kan også eksperimentere hjem rettsmidler for BV, alt fra yoghurt til borsyren.

Noen råd d’farvel

Vaginale ubalanser er normale og ikke C’det er ingenting å skamme seg. Og mens det er sant at de kan pause sex, bør ingen føle seg utsatt for å ha smertefulle seksuelle relasjoner, ubehagelig eller litt strålende. Det er så viktig å kunne snakke med partneren din for det og ikke-penetrativt sex eller sex til du føler deg bedre.

Det er alltid OK å pause og fokusere på å komme tilbake for å føle seg så frisk og sunnere som seg selv.

Hold styr på skjeden Endringene i løpet av måneden er normale, og hold deretter oversikt over ting som endringer i sekreter og i # 8217; lukt kan hjelpe deg når noe har gått galt. Vi liker verktøy og apps som Clue, Den vakre Og Månedlig informasjon.

Kanskje disse endringene i livsstilen og alle «8217 hygiene vil være tilstrekkelig til å sende deg på den rette veien. Eller kanskje leverandøren din kan anbefale en strengere behandlingssyklus for å eliminere A’stædig infeksjon. I alle fall, lær mer om kroppen din, kan hjelpe deg med å forsvare det du trenger.

La oss innse det: Vagina har en super delikat balanse mellom flora og pH. Det er helt normalt for noe som et rør eller en spermuin alt ditt system. Men jo mer snakker vi om det, jo mer skjønner vi hvor vanlig det egentlig er.

* Navnene er endret på forespørsel fra respondentene.

Ryann Summers er en yoga forfatter og lærer basert i Oakland, hvis skriving ble beskrevet i moderne fruktbarhet, lola og kroppene våre selv. Du kan følge arbeidet ditt Medium.