14 Vanlige kreft i bukspyttkjertelen

COS’er kreft i bukspyttkjertelen?

Bukspyttkjertelen er et organ som ligger bak magen. Frigjør enzymer som hjelper fordøyelsen, så vel som hormoner som bidrar til å regulere blodsukkernivået.

Hvis du har en kreft i bukspyttkjertelen, vil du ikke kunne høre en knutepunkt eller en masse når du trykker på utsiden av # 8217;. Du kan ikke ha noen symptomer til kreften allerede har utbredt.

I motsetning til brysttumorer, kolon og prostata, er bukspyttkjertelen ikke rutinemessig med screeningstester. Folk er vanligvis ikke testet fordi ingen screening tester for bukspyttkjertelen kreft har vist seg å redde menneskene.

Bukspyttkjertelen kreft kalles noen ganger en stille sykdom fordi det er vanskelig å identifisere på forhånd, scenen der den er mer behandlingsbar. I tillegg til å kjenne symptomene, vet risikofaktorene for kreft i bukspyttkjertelen, er din beste beskyttelse mot denne sykdommen. For eksempel er sjansene dine for å utvikle bukspyttkjertelen kreft betydelig høyere hvis:

  • Du har en familiehistorie av kreft
  • Du er en røyker
  • Du er overvektig
  • Du blir jevnlig utsatt for visse plantevernmidler og kjemikalier

Hva er symptomene?

Pankrease Cancer ligger i de eksakte kjertlene, som produserer enzymer som bidrar til å fordøye mat. Eller det finnes i de endokrine kjertlene, som produserer insulinhormoner og glukagon som regulerer blodsukkernivået.

Ofte er det ingen symptomer i den første fasen av denne kreften. Noen potensielle symptomer kan oppstå når svulsten forstørres.

Smerte

Når kreft sprer seg, kan du trykke på nerver eller andre organer, forårsaker smerte. Selv en blokk i fordøyelseskanalen kan forårsake smerte. De fleste med bukspyttkjertelen kreft smerte eksperimenter smerte i # 8217; magen eller i de bakre områdene.

Vekttap

Bukspyttkjertelen kreft kan senke appetitten, og bringe til en’mulig vekttap. Noen bukspyttkjertelveiledninger produserer hormoner som gjør matvarer vanskeligere for kroppen din. Så selv om du følger en vanlig diett, kan du gå ned i vekt eller bli underernæret.

Overdreven sult eller tørst

Disse symptomene er diabetes tegn, en tilstand der kroppen din ikke produserer nok insulin for å kontrollere blodsukkeret. Diabetes oppstår når kreft ødelegger celler som produserer insulin i bukspyttkjertelen.

Mørk urin

Galle er en brun gulaktig væske utgitt av leveren for å hjelpe kroppen fordøye mat. Gallen lagres normalt i galleblæren. Derfra, reiser gjennom den vanlige gallekanalen til # 8217; tarmen som skal fjernes fra kroppen din gjennom avføringen. Men når den vanlige gallekanalen er blokkert av en svulst, kan bilirubinen ikke fjernes og en overdreven mengde akkumuleres i kroppen.

Når du har for mye bilirubin i kroppen din, # 8217; Overflødig kan komme inn i urinen og flekke dem med brun.

Forstørret galleblærer

Hvis den vanlige gallekanalen er blokkert, kan gallen forbli fanget i galleblæren. Dette fører til at galleblæren blir større enn normalt. Legen din kan være i stand til å høre galleblæren svelges opp under en eksamen. Du kan også ha øvre abdominal achability.

Hevelse, rødhet og ben smerte

Dette er tegn på blodpropp i en dyp vene av benet. Det kalles dyp venøs trombose (TVP). Noen ganger er en blodpropp det første tegn på kreft på bukspyttkjertelen. Hvis blodproppen bryter og reiser til lungen, kan det føre til en legembolisme på 8217;. Du vil nok oppleve kortpustethet.

Svakhet, forvirring, svette og akselerert hjerterytme

Dette er symptomer på insulinomer eller svulster som produserer insulin. For mye insulin senker blodsukkernivået. Du kan svimme eller til og med gå til en koma hvis blodsukkernivået faller for mye.

Hva er symptomene som påvirker fordøyelsessystemet?

Bukspyttkjertelen spiller en viktig rolle i fordøyelsen. Hvis det utvikler en svulst til bukspyttkjertelen, kan fordøyelsessystemet bli påvirket, noe som kan føre til et generelt vekttap og / eller en kombinasjon av symptomene som er beskrevet nedenfor.

Kvalme og oppkast

Hvis svulsten treffer hormonene og enzymer som er involvert i fordøyelsen, kan du føle deg syk i magen min. Noen bukspyttkjertelveiledninger øker mengden syre i magen. Andre delvis eller helt blokkere magen og # 8217; tarmen, som hindrer passasjen av mat.

Diaré

Diaré kan forekomme med mange typer bukspyttkjertelvinnene. Det kan også være et tegn på en svulst som kalles VPoma. Denne sjeldne bukspyttkjertelen løser et stoff som kalles vasoaktivt intestinalpeptid (VIP), som sender mer vann i fordøyelsessystemet ditt. L’overflødig vann i # 8217; tarmen kan føre til en alvorlig vandig diaré.

Kreft i bukspyttkjertelen kan også hindre deg i å absorbere næringsstoffer på riktig måte, som også kan utløse diaréen.

Klare eller fettete avkaster

Avføringen de inneholder lite eller ingen bilirubin tar en klarere farge. Kreft kan også hindre bukspyttkjertelen i å frigjøre sine fordøyelsesenzymer, noe som gjør det vanskeligere for kroppen din bryte ned fett. Som usignerte fett kan ende opp i avføringen, slik at de flyter eller virker fettete.

Det er symptomer som påvirker huden?

Som svulsten er forstørret, kan det også forekomme noen hudsymptomer. Disse kan inkludere følgende:

L’gulsott

Når du har l’gulsott, hud og øyne Hvit blir gul. Personer med kreft i bukspyttkjertelen kan få gulsott når svulsten er i hodet på bukspyttkjertelen og blokkerer den vanlige gallekanalen. Når denne blokken oppstår, kan bilirubin ikke passere, deretter akkumuleres en overskytende mengde i kroppen, noe som forårsaker det gulsott.

Kløe

Når overflødig bilirubin akkumuleres i huden, har den en tendens til å forårsake kløe og irritasjon.

Utslett

Folk med glukagonoma, en type bukspyttkjertel kreft, kan utvikle et rødt og vescing utslett i ulike deler av kroppen. L’utslett er forårsaket av en overproduksjon av glukagonhormonet.

Hva er takeaway maten?

Det er viktig å huske at mange forskjellige forhold kan forårsake disse eller lignende symptomene. Å ha en eller flere av disse symptomene betyr ikke at du har en kreft i bukspyttkjertelen. Det er imidlertid en god grunn til å se legen din.