15 årsaker til / tørt øye og hvordan å behandle det

Hvis du har det tørre øye, kan du prøve rødhet, brennende eller følelse av pulver.

L’tørt øye kan være midlertidig eller kronisk. Oppstår når tårkjertlene ikke produserer nok tårer eller når tårer fordamper for fort.

L’ubehandlet kronisk tørr øye kan føre til en rekke komplikasjoner som spenner fra dobbeltsyn til infeksjoner, men lettelse er tilgjengelig.

Noen ser en reduksjon i symptomene med hjemmemedisiner og motbenk eller reseptbelagte øyedråper. Redusere symptomer innebærer også å forstå de underliggende årsakene, slik at du kan forhindre dem eller unngå dem.

Her er 15 vanlige årsaker til tørrhet på kronisk okular.

1. Aldring

Selv om noen kan ha det tørre øye, blir denne tilstanden mer vanlig med alderen i alderen;. L’tørt øye har en tendens til å slå folk Utover 50 år Fordi produksjonen av tårer reduseres med alderen.

Denne typen tørt øye er ukontrollert, men L’vanlig bruk av kunstige tårer kan gi ekstra smøring for å frakke øynene og lindre tørrhet.

2. dressing

Tårene består av olje, vann og slim. Noen stoffer kan imidlertid redusere slimproduksjonen og bidra til kronisk okular tørrhet. Disse inkluderer antihistaminer, antidepressiva, diuretika og beta-blokkere som brukes til å behandle hypertensjon.

Hvis du tar en medisinering og føler deg tørre øyenvipper, snakk med legen din. Be om en alternativ medisinering eller en laveste dose for å redusere det tørre øyet. Du kan også bruke kunstige tårer sammen med legemidler for å holde øynene smurt.

3. Bruker datamaskinen din

Noen som jobber på et datamaskineksperiment med øyebelastning og spenningshodepine. I tillegg til disse problemene kan ofte fikse en datamaskin også påvirke tårer og bringe til det tørre øyet.

Dette skyldes at folk som jobber på en dataskjerm, har en tendens til å slå øyelokkene sjeldnere. Som et resultat fordampes deres tårer raskere.

Hvis du bruker en datamaskin for arbeid, reduser du tørrheten ved å smelte øyelokkene oftere. Slå øyelokkene vil hjelpe smøre øynene dine. Dette kan forhindre tørrhet og irritasjon.

Hvis du fortsatt føler deg tørr, bruk kunstige tårer mens du arbeider på datamaskinen. Dessuten, gi øynene dine en pause nå og da. Se på ham hvert 20. minutt og visst øyelokkene gjentatte ganger for å fukte øynene igjen.

4. Laser kirurgi

Noen begynner å eksperimentere med det tørre øye etter en laserkorrigeringsoperasjon. Denne prosedyren kutter noen av hornhinnenes nerver, noe som gjør øynene med å produsere mindre tårer.

Denne typen øyenbrød er generelt midlertidig og løser etter noen dager eller uker. Til øynene dine ikke helbreder, bruk et smøremiddedråper for å holde øynene våte.

5. Overgangsalder

Hormoner kan spille en rolle i # 8217; tørt øye. Noen kvinner viser symptomer på øyetørrhet under graviditet, overgangsalder eller mens de bruker prevensjonspillen. Hormoner stimulerer tåreproduksjonen, så en ubalanse kan redusere tåreproduksjonen.

Erstatningshormonbehandling ser ikke ut til å forbedre tørre øyne. Men du kan snakke med cellens smøringsdoktor for å redusere tørrhet og # 8217; irritasjon.

6. Vitamin A-mangel

Vitamin A fremmer øyehelse. Vitamin A Rich Foods inkluderer egg, gulrøtter, fisk, spinat, brokkoli og paprika. En dårlig mat diett som inneholder dette vitaminet kan føre til tørt øye og andre synsforstyrrelser som nattblindhet.

En blodprøve kan diagnostisere et vitamin A-mangel. Du kan også spørre legen din om å bruke øyedråper som inneholder vitamin A, selv om disse ikke er vanlig brukt til behandling av Tørrøye.

7. Vindeksponering

Kaldt klima og den sterke tjue eksponeringen kan fordampe tårer for fort, og bringe kronisk tørrhet. For å beskytte øynene dine, bruk smøre øyedråper og iført solbriller som omgir hodet ditt for å beskytte øynene dine mot kald og vind.

8. Sjögren syndrom

Sjögrens syndrom er en autoimmun sykdom som forårsaker hvite blodlegemer å angripe spyttkjertler og lakrimale kjertler, noe som reduserer tårerproduksjonen. Behandlingen inkluderer benk og foreskrevet smøre øyedråper. Legen kan også foreskrive et steroid øyedråpe.

Når tørre øyne ikke reagerer på øyedråpene, kan legen anbefale kirurgi som inkluderer innsetting av silikonkapsler i tårkanaler for å bevare noen av tårene dine.

9. Andre autoimmune sykdommer

Andre autoimmune sykdommer som L’leddgikt, lupus og diabetes kan også forårsake lav eller utilstrekkelig lakrimalproduksjon. I så fall vil du også ha andre symptomer på disse forholdene.

Andre symptomer på leddgikt inkluderer leddsmerter, tretthet og feber. De første symptomene på diabetes inkluderer hyppig vannlating og ekstrem silke. Diagnostisere og behandle den underliggende tilstanden kan bidra til å forbedre symptomene på det tørre øyet.

Behandling for en autoimmun sykdom kan føre til et immunosuppressor medikament eller et kortikosteroid. Diabetes innebærer blodsukkerstyring med spisevaner, kosthold og sunnere stoffer.

10. Blefaritt

Blefarite utvikler seg når små sebaceous kjertler på de indre øyelokkene er blokkert og betent. Sammen med tørre øyne, kan du ha fet flager rundt øyevippene.

Det er ingen kur for denne tilstanden. Men du kan redusere betennelsen ved å bruke en varm pakke på øynene lukket for et par minutter og rengjør øyelokkene med sjampo for barn. Til betennelsen ikke forbedrer, bruk kunstige tårer for å redusere øyetørrhet og rødhet.

Hvis symptomene ikke forbedrer, kontakt legen din og be om informasjon om behandling med antibiotiske øyedråper.

11. Allergier

Allergier kan også utløse L’kronisk tørt øye. Øynene dine kan virke pruriginøse, røde og vannet. Et oralt antihistamin kan redusere allergier, selv om disse legemidlene kan forverre symptomene på det tørre øyet.

Hvis du bare oppstår symptomer i allergi øynene, spør legen din om antihistamin øyedråper.

12. Mild dehydrering

Noen ganger er det tørre øye resultatet av dehydrering eller ikke å drikke nok væsker. Andre dehydrering symptomer inkluderer mørk urin, mangel på energi, svimmelhet, akselerert hjerterytme og ikke urinering.

Øk væsker og drikke mer vann kan forbedre mild dehydrering og lindre det kroniske tørre øyet.

1. 3. Lav luftfuktighet

L’tørr luft bidrar også til det tørre øyet. Dette kan skje hvis det er liten fuktighet hjemme, eller hvis du sover eller jobber i nærheten av en tar D & # 8217;.

Flytt sengen eller skrivebordet slik at luften ikke blåses direkte på øynene, kan forbedre symptomene. Du kan også bruke en luftfukter for å fukte luften og forhindre tårefordampning.

14. Røyk

Selv røyk eller l’eksponering for passiv røyking kan tørke øyne.

Unngå røykfylte omgivelser, og hvis du røyker, ta skritt for å slutte å røyke. Bruk nikotinutskiftningsbehandling eller spør legen din til en reseptbelagte legemidler for å bremse dine ønsker.

15. Kontaktlinser

L’langsiktig bruk av kontaktlinser er en annen risikofaktor for kronisk tørr øye. Dette skyldes at noen linser hindrer det kåte oksygen.

Hvis øynene dine ikke mottar tilstrekkelig smøring, gå til briller og spør din oftalmologistontaktinformasjon spesifikk for tørre øyne. Disse linsene er designet for å hjelpe øynene med å holde fuktighet.

Ta bort

En av de første trinnene for å avlaste det kroniske tørre øye er å forstå hva som forårsaker symptomene. Med medisinske hul og noen enkle livsstilsjusteringer, kan du sørge for at øynene dine forblir smurt. Dette kan bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner av det tørre øyet.