Sidepunkt: Årsaker, forebygging og mer

Cos’er et sidepunkt?

Et sidepunkt, også kjent som forbigående magesmerter relatert til øvelsen (Etap), er en smerte følelse på begge sider av # 8217; Abdomen. Det er mer vanlig rapportert på høyre side. Symptomene kan variere fra døve kramper eller smerte til en følelse av trekkraft eller akutt og lakende smerte.

Et sidepunkt oppstår vanligvis under langvarige atletiske aktiviteter, som for eksempel løp, basketball eller sykling. Forskere i en 2014-studie har oppdaget det rundt 70 prosent Løpere rapporterte et sidepunkt i # 8217; i fjor.

Forblir hydrert, avbryter aktiviteten eller ta en pause for å gå og strekke kan hjelpe med symptomene på sidepunktene.

Fortsett å lese for å lære mer om sidepunktene og hva du kan gjøre for å administrere dem eller forhindre dem.

Hva forårsaker sidepunktene?

Den eksakte årsaken til et sidepunkt er ukjent. Noen studier viser at en membran blodbevegelse eller muskler under fysisk aktivitet kan føre til en lateral søm.

Men annen forskning viser at en’irritasjon av buk- og bekkenhulebelegget kan være årsaken. Denne irritasjonen kan forekomme under den fysiske aktiviteten når C’Det er veldig bevegelse og friksjon i bysten.

Idrettsutøvere rapporterer ofte smerte til spissen av skulderen sammen med et sidepunkt. Dette kan skyldes det faktum at når abdominalbelegget er irritert, kan det forårsake smerte i forskjellige områder, inkludert skulderspissen. Men videre forskning er nødvendig for å identifisere årsaken til denne ekstra smerten.

Å spise et rikelig måltid eller drikke Sugary sportsdrikker kan også forårsake et sidepunkt. Yngre idrettsutøvere kan være mer sannsynlig å få et sidepunkt enn ekspert idrettsutøvere. Men sidepunktene kan påvirke noen tog i lengre tid.

Hvordan behandle et sidepunkt

Du kan prøve følgende trinn for å redusere smerte og løse sidepunktet:

 • Hvis du kjører, ta en pause eller bremser for å ta en tur.
 • Puste dypt og pust ut sakte.
 • Strekker bukemuskulaturene når en hånd over hodet. Prøv forsiktig bøy siden der du føler poenget.
 • Slutte å flytte og prøv forsiktig å trykke på fingrene i # 8217; interessert område mens du bøyer bysten fremover fremover.
 • Hold deg hydrert under treningen, men unngår sukkersportdrikker hvis de irriterer magen.

Et sidepunkt løser vanligvis alene med bare noen få minutter eller etter å forstyrre øvelsen. Men hvis sidepunktet ikke forsvinner etter flere timer, selv etter å ha forstyrret øvelsen, må du kanskje konsultere en lege. Det kan være et resultat av en mer alvorlig underliggende medisinsk tilstand.

Kontakt lege umiddelbart hvis du føler en skarp og lakende smerte ledsaget av feber eller hevelse på siden av # 8217; Abdomen.

Hvordan unngå sidepunkter

For å unngå et sidepunkt, unngå å spise tunge måltider eller drikke mange væsker fra en til tre timer før’trening. Ta også følgende forholdsregler:

 • Øv en god holdning. Idrettsutøvere med avrundet vertebral kolonne kan oppleve laterale poeng oftere.
 • Unngå mat rik på fett og fibre før du trener.
 • I stedet reduseres varigheten av treningen din og øker intensiteten.
 • Unngå sukkerholdige drikker eller alle drinker umiddelbart før’trening.
 • Gradvis øker treningsnivået ditt.
 • Øk kjørelengde på noen få miles per uke hvis du er en løper.

Hvis du er utsatt for side suturpoeng, kan du søke etter hjelp av en fysioterapeut. Kan gjennomgå teknikken din og stillingen din hvis de tror det er den som forårsaker sidepunktene.

L & # 8217;

De fleste idrettsutøvere, spesielt løpere, eksperimenter fra tid til annen et sidepunkt. Jeg er en vanlig hendelse i motstandsarrangementer.

Et sidested bør forsvinne innen få minutter etter å ha forstyrret øvelsen. Hvis du er tilbøyelig til å gjøre dem, prøv å redusere varigheten av treningsøktene dine. Legen din informerer deg og spør legen din om du føler smerte ved siden av eller alle ikke-relaterte underlivet; trening eller hvis du har et sidestykke som varer i flere timer. Det kan være et resultat av en mer alvorlig tilstand.