13 ting du kjenner for godt hvis du bor med cerebral tåken

Cerebral tåken er ikke en medisinsk begrep, men det er noe som mange mennesker med kroniske sykdommer kjenner godt. & # 8220; Chemo Brain & # 8221; og & # 8220; Fiber Fog & # 8221; De er bare to av de mange vilkårene som brukes til å snakke om hjernens tåke. I mer tekniske termer kan tåken i hjernen bety mangel på mental klarhet, dårlig konsentrasjon og mer.

Tro meg, leve med tåken i hjernen er ikke en Easy Business. Påvirker alt du gjør i løpet av dagen, for ikke å nevne noen interaksjon du har. Hvis du har å gjøre med Tåken i hjernen, er disse 13 ting som bare du kan forstå.

1. Dover forklarer det & # 8211; i midten & # 8211; Det er en utfordring

Del på Pinterest

Det er vanskelig å forklare SO’er tåken i hjernen, spesielt i midten av en episode. Selv når folk rundt oss kjenner våre kognitive vanskeligheter, ikke C’Det er alltid en enkel måte å fortelle dem at det skjer. Å ha en ordkode er ute av diskusjon når du ikke kan huske enkle ting!

Når jeg må gjøre med tåke, går mine forklaringer fra & # 8220; Jeg har en tåke dag i hjernen & # 8221; En hjernen, hjernen virker ikke & # 8221;. Måten jeg forklarer, har å gjøre med hvor jeg er, med de som er og hvor sterke det blir rammet av tåken.

2. Det er nivåer & # 8211; Og de er veldig forskjellige

Del på Pinterest

Tåkenes tyngdekraften kan raskt skifte fra et minutt til 8217; andre. Et par dager er utrolig veltalende. Andre dager, jeg kan knapt danne komplette setninger. Ikke alle øyeblikk av cerebral tåke er det samme.

3. Noen ganger blir du redusert for å se på

Del på Pinterest

Det kan virke som om jeg var fanget i de bevegelige sandene, snu sakte inn i stein eller gå gjennom jello. Verden beveger seg rundt deg i et tempo som du ikke kan fortsette. Det er også vanskelig å forstå og forstå konseptene.

4. Glem det

Del på Pinterest

Tåken i hjernen er alt et spørsmål om glemsomhet: Glem ord, avtaler, ting i listen over ting å gjøre eller hvorfor du kom inn i kjøkkenet.

Bekjempelse Dette krever mye engasjement og mange redundante systemer. For eksempel har jeg flere kalendere hjemme pluss A’agenda og # 8217; telefonens agenda. Hvis jeg ikke kontrollerer dem alle, kan jeg miste noe.

5. Fordi jeg husker det?

Del på Pinterest

Jeg er glad for å huske tiden jeg fant fjernkontrollen etter å ha gjort en drøm L’Jeg mistet alt & # 8217;. Jeg kunne huske å trekke min reseptbelagte topp-ups før de blir satt på plass?

6. Du er alltid i gjetning

Del på Pinterest

Hvis du ikke bor med tåkenes tåke, tenk det punktet du nesten sover, men du spør deg selv om du slår av ovnen eller låst døren D & # 8217;. Nå, tenk det er din stat d’Soul hele dagen, hver dag.

Er ikke det fantastisk.

Bare spørsmål som & # 8220; Jeg tok medisinene mine i morges?& # 8221; forfølge oss selv. Ofte betyr dette at vi setter rutinen hvordan vi skal ta våre stoffer under vårt første besøk på badet. Dette hindrer imidlertid ikke at spørsmålet oppstår.

7. Hva er ordet igjen?

Del på Pinterest

Glem ordene eller velg feil ord er et av de viktigste symptomene på hjernenes tåke.

8. Du er full?

Del på Pinterest

Fordi folk ikke forstår tåken i hjernen veldig bra, prøv å forstå hva C’er at det ikke går til deg. L’innboks eller # 8217; være under L’påvirkning av narkotika er veldig populær.

9. Og ja, det er pinlig

Del på Pinterest

Det er pinlig å vite hvordan å kunne innse så mye, bare for å bli tatt bort fra tåken. Dette gjelder spesielt hvis arbeidet ditt er basert på # 8217; ved hjelp av denne kapasiteten eller på # 8217; samspillet med publikum på noen måte. Legg til autokritikkene som vi ofte viser når vi er frustrert av oss selv.

10. Det er en ond sirkel av frustrasjon

Del på Pinterest

Vendt mot tåken er utrolig frustrerende. Men tapping det ser ut til at vi bare forverrer symptomene. Det blir enda vanskeligere å uttrykke deg selv.

11. Forstyrrelser springer våre tanker

Del på Pinterest

Folk kan ha gode hensikter når de forstyrrer en historie for å bygge bro over et gap eller stille et spørsmål. Dette betyr imidlertid ofte at vi mister vårt sted. Vår tankegang er sporet, og det har ikke vært noen overlevende.

12. Alle ønsker å tilby deg deres råd

Del på Pinterest

Folk har en tendens til å ønske å fikse ting. I stedet for å lytte og gå inn i empati med kampen eller tilby støtte, gi råd. Det er søtt å hjelpe, men Tåken i hjernen er noe som fortsatt er studert og forstått. Urter og yoga vil ikke løse det.

Uansett dette, kan et ikke-forespurt medisinsk rådgivning være nedlatende og smertefulle.

1. 3. Self-Care er et must

Del på Pinterest

Tåken i hjernen føles utrolig. En av de viktigste tingene å gjøre & # 8211; når du husker det! & # 8211; Ta vare på deg selv. Det kan bare hjelpe med tåken til hjernen eller i det minste, med måten de står overfor.

Ta bort

Å leve med tåken til hjernen er en unik utfordring. Gå hånd i hånd med mange kroniske sykdommer, men det er ikke alltid så tydelig for de rundt deg. Dette, i seg selv, kan gjøre det vanskeligere å leve og forklare. Men ofte blir hjernens tåke rett og slett misforstått. Med kommunikasjon og L’empati, kan du hjelpe deg med å fjerne mytene rundt hjernenes tåke og bidra til å kaste lys på sine daglige implikasjoner.

Kirsten Schultz er en forfatter av Wisconsin som utfordrer seksuelle og kjønnsstandarder. Takket være hans arbeid som aktivist for kroniske sykdommer og funksjonshemninger, har han rykte om å bryte ned barrierer mens de bevisst forårsaker konstruktive problemer. Kirsten har nylig grunnlagt kronisk sex, som åpenbart diskuterer hvordan sykdommen og funksjonshemmingen påvirker våre relasjoner med oss ​​selv og andre, inkludert & # 8211; Du gjettet & # 8211; kjønn! Du kan lære mer om Kirsten og kronisk sex opp Kronicsex.org og følg den @Chronicsex.