12 raser av vanlige hunder og deres helseproblemer

Vanlige helseproblemer hos hunder

Menneskets formuer og mennesker har vært sammenflettet hverandre i årtusener. I dag er det mange forskjellige raser av Canis Lupus Familiaris, takket være den bemerkelsesverdige tilpasningsevnen og genetisk fluiditet av hunder. Hunder er tilgjengelige i alle former, dimensjoner, farger og temperament, og dette mangfoldet er nådd gjennom den selektive avl.

Dessverre produserer denne praksisen noen ganger uønskede resultater, inkludert en større forekomst av noen arvelige feil, deformitet eller svakhet alle «8217; internt av en gitt rase. Her er 12 raser av vanlige hunder og deres potensielle helseproblemer.

1. Labrador Retriever

Del på Pinterest

Rasen av favoritt hunder D’Amerika er verdsatt for sin høye intelligens og dens kjærlige natur. På mange måter er laboratoriene perfekte familiehunder: lojal, snill og leketøy. Helseproblemer med denne energiske rasen er relativt få, forutsatt at dyret er mye daglig treningsdyr. Små trente dyr er utsatt for vektøkningen og økt risiko for felles sykdommer på grunn av fedme. Laboratorier er ofte genetisk utsatt for dysplasi Dell’hofte og albue. Andre arvelige sykdommer kan inkludere øyesykdommer som L’Progressive Retina Atrofi, som kan forårsake blindhet.

2. Tysk Shepherd

Del på Pinterest

En annen konkurrent for rasen av favoritthunder D’America, tyske hyrder er eksepsjonelt intelligent og lett trent. Unntatt i vakt service, men de krever mange stimuli og trening for å opprettholde optimal helse. Tyske hyrder er utsatt for Arvelig dysplasi dell’hip, en deformasjon av hulen i hoften som kan føre til leddgikt eller limping. Degenerativ myelopathi er også en vanlig tilstand blant tyske hyrder. Dette er en ikke-herdbar sykdom som oversetter til en progressiv lammelse.

3. Basset hund

Del på Pinterest

Med sine fallende ører og triste øyne, er disse søte hundene rammet av problemer knyttet til deres mest tiltalende egenskaper. Deres fallende hud kan forstyrre utsikten. Deres store ører og flosser er underlagt infeksjoner og krever regelmessig inspeksjon og rengjøring. Og de har en svakhet for L’luktende konstant og entusiastisk (gjort enda enklere av sine korte ben). Bassethundene kan lide av intervertebral disk sykdom, som er en ryggsykdom. Denne tilstanden kan gjøre bevegelse vanskelig og smertefull hvis ikke behandlet.

4. Jack (og Parson) Russell Terrier

Del på Pinterest

Disse svært energi- og intelligente terrier er velkjente for deres relativt God generell helse og betydelig levetid. Mens noen større løp kan leve i gjennomsnitt fra 10 til 12 år, kan Jack Russells (og Parson Russell Terrier strengt relatert) leve fra 14 til 16 år, forutsatt at de får tilstrekkelig og regelmessig trening. Arvelige sykdommer inkluderer krystallklar dislokasjon, noe som kan forårsake synstap.

5. Lhasa apso

Del på Pinterest

Eksperter beskriver disse elegante hundene som & # 8220; Robusti & # 8221;, men Lhasa krever regelmessig øyeomsorg for å opprettholde optimal helse. Du kan forvente en konstant tåre i denne rasen. Væsken som Cola må rengjøres forsiktig fra øynene med en isotonisk løsning (delikat saltet vann). LHASAs langstrømmende belegg krever en bred børste og kammering for å unngå intupci og tangles. Denne rasen er også gjenstand for en form for arvelig nyresykdom.

6. Irsk setter

Del på Pinterest

Selv om deres popularitet for tiden er avtagende, er irske settere fortsatt klassifisert blant de 10 beste løpene for lekenhet og hengivenhet. Disse søte røde anses som resistente, men noen arvelige sykdommer oppstår. Irske settere kan oppleve en rekke forhold, inkludert dysplasi av hofte, progressiv retinalatrofi, hevelse, epilepsi og bein kreft.

7. Yorkshire Terrier

Del på Pinterest

Kjent for å eie ut-av måle personlighet i en sub-simsionate pakke, & # 8220; Yorkies & # 8221; Jeg hoppet i amerikanske hjerter. Jeg er den tredje mest populære rasen i Amerika. Med lyseblå / brune silkejakker og terrier holdninger, setter de pris på deres miniatyr dykk roller. Yorkies er tilbøyelige til å fordøye problemer. Deres diett bør overvåkes nøye. Som med andre leketøy raser, er tracheal kollaps mulig. Kliniske tegn inkluderer en hoste og kan forverres av en krage. En arvelig defekt, portosystemet shunt, kan redusere leverfunksjonen og forårsake blodtoksiner akkumulering. Dette kan føre til atferdsmessige og nevrologiske problemer.

8. Dalmatian

Del på Pinterest

Pasienter, snill og motstandsdyktig, Dalmatians er kjent for deres forening med brannmenn og som fantasyhelter i en rekke berømte Disney-filmer. Den vanligste arvelige defekten i denne rasen er døvhet, Selv om respektable oppdrettere jobber for å utrydde dette problemet. Dalmatians har også en tendens til å utvikle nyre- eller blæreberegninger, en tilstand som kalles urolithiasis. Dette vanlige problemet kan be om et spesielt kosthold eller kirurgi for å korrigere.

9. Cocker Spaniel

Del på Pinterest

Disse favorittene er kjent for deres flytende strøk, men har fletninger av en toppmodell har en pris. Cockers Spaniel krever hyppige bad og børsting for å holde sitt lange hår fri for tangles. Cockers Spaniel er utsatt for øyesykdommer, inkludert grå stær og glaukom, samt hjertesykdom, epilepsi og leversykdom. Selv deres ører må rengjøres regelmessig for å hindre øreinfeksjoner.

10. Pug

Del på Pinterest

Familiemedlemmer for deres flate og presset ansikt, Carlines er generelt et sunt løp som lever et langt liv. Selv om det flate ansiktet er en del av sin sjarm, kan det føre til åndedrettsproblemer, noe som kan bli snorking om natten eller pusteproblemer når det er varmt og fukt. Carlino foretrekker å leve sine dager som en hjemmekammerat, unngår ekstremt varme eller kalde temperaturer. Men L’Moderat trening er fortsatt viktig, siden denne rasen er kjent for å bli overvektig.

11. Chihuahua

Del på Pinterest

Returnert berømt av Taco Bell-flekkene, denne lille rasen veier ca 6 pund eller mindre. En snill rase som vil kompisere seg godt med en like snill eier, kan Chihuahua leve et relativt langt liv for hunder, fra 12 til 15 år gammel. Chihuahua er imidlertid ikke fritatt for helseproblemer. Den vanligste er Rotulea dislokasjon, som kan bringe til leddgikt. Andre medisinske bekymringer inkluderer hjertesykdommer og okular.

12. Bokser

Del på Pinterest

Meget atletisk, det sies at bokseren har kjøpt navnet sitt fra måten han bruker foran ben for nesten alle aktiviteter, ser for å slå mot gjenstander som om det var i kamp. Imidlertid er denne kompakte og muskulære rasen utsatt for en rekke forhold. Boksere er tilbøyelig til hjerte og skjoldbruskkjertelproblemer, samt hudallergi. Andre medisinske bekymringer inkluderer kreft, hevelse og albue dysplasi.

Ta bort

Når du tror du vil ta med deg en ny valp eller en voksen hund, sørg for at du jobber med en respektabel oppdretter som er ærlig og åpen om helsetjenestene til hundene sine. Ikke kjøp en valp uten dokumentasjonen at foreldrene har blitt løst av helseproblemer. Hvis du vedtar et tilfluktssted, må du sørge for at du tar med deg den nye hunden fra veterinæren umiddelbart etter adopsjonen.

At de blir reist for deres beskyttelse og tilsyn eller for deres kvalifisering for bortskjemt liv, er det en rase av hund som passer for praktisk talt alle miljøer og eier type. Finn ut mer om å velge riktig hunderavl for din livsstil og få forslag til å holde hunden din lykkelig og sunn.