10 spørsmål som din reumatolog vil at du skal møte som

Selv om du har fullstendig forberedt på din neste avtale for ankyloserende spondylitt (som) som gjør en liste over stoffene dine, merker nye symptomer og til og med forskning på behandling, er det sannsynlig at det er ting du savner. Her er 10 spørsmål som din revmatolog vil at du skal heve.

1. Du har erfaring i behandlingen av # 8217;?

Dette kan være det viktigste spørsmålet du spør og en god lege vil ikke bli fornærmet.

Rematologer er opplært til å behandle leddgikt, men det er mange typer leddgikt.

Som har en tendens til å bli diagnostisert hos unge og krever et liv for sykdomsstyring. Dette betyr at du vil danne et partnerskap med en lege som inkluderer spesifikasjonene til «8217, som og dets potensielle komplikasjoner og oppdateres på de nyeste behandlingene.

Selv om du allerede har sett denne reumatologen, er det alltid en god ide å spørre om deres erfaring knyttet til # 8217; som.

2. Det er øvelser jeg burde gjøre?

L’Øvelse er en viktig del av behandlingen for som. L’Fysisk aktivitet kan bidra til å lindre smerte, øke fleksibiliteten og forbedre generell helse. Selvfølgelig vil du sørge for at du gjør den riktige typen trening på riktig måte.

Din reumatologen kjenner symptomene dine og vil kunne gi deg råd til de beste øvelsene. Ditt regime vil trolig inkludere muskelforsterkning og mobilitetsøvelser.

Du kan også be om henvisning til en fysioterapeut som kan tilpasse et program basert på dine behov. Det har blitt funnet at overvåkede programmer er mer effektiv går alene.

3. Hvilke stoffer vil hjelpe?

Narkotika er et viktig verktøy i behandlingen av # 8217;. Det er narkotika designet for å redusere utviklingen, redusere smerte og lindre betennelsen. Blant dem er:

 • Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD)
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)
 • kortikosteroider
 • Organiske agenter

Din reumatolog vil hjelpe deg med å bestemme stoffer basert på dine symptomer, sykdomsprogresjon og personlige preferanser.

Du vil diskutere de potensielle fordelene med hvert stoff, samt potensielle bivirkninger. Ikke glem å spørre hvordan hvert stoff samhandler med alkohol, så vel som med andre medisiner du tar. Fra den laveste mulige dosen må stoffet tilpasses dine behov.

Legen din vil overvåke ditt svar på medisiner i fremtidige besøk. Men ikke nøl med å ringe mellom et besøk og den andre hvis det ikke virker.

4. Jeg må følge en spesiell diett?

Det er ingen bestemt kosthold for som, men det er verdt å stille spørsmålet. Legen din vil kjenne noe annet medisinsk problem, matmangel og din tilstand av generell helse.

Ta med en ekstra vekt legger stress på leddene, slik at de kan gi deg råd om hvordan du skal miste vekt trygt eller opprettholde en sunn vekt.

Hvis diettbalansen ser ut til å være et problem, spør om en retur til en dietiker eller ernæringsfyser for å hjelpe deg med å komme i gang.

5. Hvilken frekvens jeg må gå tilbake for en sjekk? Hvilke tester du vil gjøre?

Det er ingen stive regler for overvåking av’som fordi det ikke er det samme for alle. Din reumatolog vil evaluere dine symptomer og progresjon av sykdommen for å behandle en plan D & # 8217;.

Spør når du skal være din neste avtale og med hvilke forhåndsavtaler må bestilles. Hvis legen din planlegger å utføre tester på den tiden, spør:

 • Hva er formålet med denne testen?
 • Krever forberedelse fra meg?
 • Når og hvordan jeg må forvente resultatene (telefon, e-post, oppfølging, direkte fra laboratoriet, gjennom et system med online kliniske mapper)?

Ditt sykdomsovervåkingsprogram vil trolig svinge som dine forhold.

6. C’er noe jeg kan gjøre på stillingen min?

Siden vertebral kolonnen hovedsakelig påvirker ryggraden, er dette et godt spørsmål. Noen mennesker med som endelig har problemer med å rette ryggraden. Noen utvikler også sikrere.

Dette skjer ikke med alle. Den gode nyheten er at det er måter å forbedre stillingen og opprettholde ryggraden så fleksibel som mulig så lenge som mulig.

Etter at legen vil undersøke ryggraden, vil det være i stand til å tilby forslag som kan inkludere:

 • Bevissthet om holdning mens du sitter og står
 • Muskelforsterkende øvelser
 • Fleksibilitetsøvelser
 • Forslag til posisjonering før sengetid
 • Gode ​​walking vaner

7. Massasje, L’akupunktur eller kiropraktorbehandling er trygge?

Noen komplementære terapier kan bidra til å lindre symptomene og forbedre ditt generelle trivsel. Fordi’som utvikler seg annerledes for alle, kan terapier som massasje hjelpe noen mennesker, men forverre symptomene i andre.

Spør legen din om disse terapiene kan være skadelige for deg. Ellers, be om henvisning til kvalifiserte og autoriserte fagfolk.

8. Hva er mitt perspektiv?

Det er vanskelig å si hvordan å utvikle seg som. Noen mennesker opplever en liten sykdomsskurs. Noen liker selv lange remisjoner mellom aktive betennelsesangrep. For andre er utviklingen av sykdommen rask og fører til funksjonshemming.

Ingen er i en bedre posisjon for å gi deg en’ide om hva du kan forvente av din reumatolog.

Mye vil avhenge av behandlingene du velger, fra hvor godt du blir med dem og fra det de viser seg å være effektive. Du kan forbedre ditt perspektiv:

 • gjenstår så fysisk aktiv som mulig
 • Etter et balansert kosthold
 • Hold en sunn vekt
 • slutt å røyke

9. C’er noe jeg ikke burde gjøre?

Selv om øvelsen er en del av behandlingen, kan legen kanskje ha deg til å unngå visse bevegelser eller løfteobjekter over en viss vekt. Dette kan være et spesielt viktig spørsmål hvis du har en fysisk utfordrende jobb.

Også, du bør ikke røyke fordi det var tilkoblet I dårlig funksjonelt utfall hos mennesker med som. Hvis du er en røyker, og du ikke kunne stoppe, snakk med programdoktoret ditt for å slutte å røyke.

10. Det er andre spesialister som jeg burde se?

Din reumatolog vil ta initiativet i behandlingen av din som. Men det kan påvirke nesten alle deler av kroppen din, så det kan være øyeblikk når du må se en annen spesialist som:

 • en fysioterapeut for å hjelpe deg med dine øvelser
 • En oftalmolog for å behandle problemer som kan oppstå med øynene dine
 • En gastroenterolog til å behandle symptomer knyttet til tarmene (kolitt)
 • En terapeut som hjelper deg med dine følelsesmessige behov
 • En dietiker eller ernæringsfysiolog for å fremme sunne matvaner

Mye vil avhenge av dine spesielle symptomer. Din revmatolog vil gi deg råd tilsvarende.

Legen kan også gi informasjon om støttegrupper og tilleggsinformasjonskilder.