Blindtarmbetennelse eller gass: symptomer, behandling, når du søker medisinsk hjelp

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

En sterk smerte All’Abdomen kan ofte utløses av en akkumulering av gass. Men det kan også være et symptom på blindtarmbetennelse.

Vet hvordan man skiller mellom de to er viktige, siden A’betent vedlegg kan være en «8217; farlig medisinsk nødsituasjon for livet.

Ditt vedlegg er en liten avlang veske som går ned fra tykktarmen i # 8217; nedre høyre underliv. Utfører ikke enhver vitale funksjon.

Hvis vedlegget er blokkert, kan det forårsake betennelse og infeksjoner. Dette er det som kalles blindtarmbetennelse. Behandling involverer oftere kirurgisk fjerning av APPENDIKS.

Smerten forårsaket av gass har en tendens til å være kort og krever vanligvis ikke omsorg.

Smerte kan skyldes # 8217; luftinntak mens du spiser eller drikker. Gass kan også akkumulere i fordøyelseskanalen på grunn av bakterier i # 8217; tarmene som bryter ut mat, frigjør gass under prosessen. Gasspassasjet kan ofte hjelpe smerten til å forlate.

Fortsett å lese for å lære mer om forskjellene mellom gassformig smerte og blindtarmbetennelse.

Hva er symptomene på’appendisitt?

Det mest detektorsymptomet på blindtarmbetennelsen er en akutt og plutselig smerte som starter på høyre side av # 8217; underlivet.

Kan også starte i nærheten av navlen og deretter flytte til nederst til høyre. ALLE’Begynner smerte kan virke som en kramper, og det kan bli verre når du hoster, nyser eller beveger seg.

Smerte vanligvis ikke forsvinner til det betente tillegget ikke kirurgisk fjernet.

Andre symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer ofte:

 • Kvalme og oppkast
 • En feber med lav karakter
 • Diaré eller forstoppelse
 • abdominal hevelse
 • liten eller ingen appetitt

Hva er symptomene på A’vedlegg ødelagt?

Risikoen med blindtarmbetennelsen er at hvis ikke behandlet, kan vedlegget bryte.

Hvor lenge det vanligvis tar? Fra det øyeblikket du merker et symptom for første gang, kan du ønske oss mellom 36 og 72 timer Før vedlegget ditt brister.

I noen tilfeller kan den tidsrammen bli enda kortere. Derfor er det så viktig å ta de første symptomene på alvor.

Skiltene som vedlegget ditt brøt, kunne bli forsinket noen timer. Fordi trykket & # 8211; og kilden til smerte & # 8211; All’Interiør i vedlegget ditt er lettet når det brister, kan du i utgangspunktet føle deg bedre.

Men når vedlegget ditt bryter, kan bakteriene som var alle «3217 interiør i vedlegget ditt helle i bukhulen, forårsaker betennelse og infeksjon. Dette kalles peritonitt.

Peritonitt er en alvorlig tilstand som krever umiddelbar medisinsk behandling.

Symptomene på peritonitt kan inkludere:

 • smerte og ømhet i hele # 8217; Abdomen
 • Smerte forverres med bevegelse eller berøring
 • Kvalme og oppkast
 • opphovning
 • Diaré eller forstoppelse
 • et behov for å passere gassen
 • Feber og kulderystelser

Disse symptomene kan vare opp til # 8217; start av behandlingen og kan bli verre over timer.

Symptomer på blindtarmbetennelse hos barn

L’Appendittitt kan oppstå i alle aldre, men oftest treffer mellom 10 og 20.

De fleste barn vil trolig klage på sterk magesmerter. Men det er også andre symptomer, for eksempel:

 • Vandring foldet i live
 • liggende på en side med knær trukket mot det høye
 • Kvalme og oppkast
 • ømhet

Husk at barn kanskje ikke kan beskrive deres symptomer eller smerte veldig bra eller i detalj.

Symptomer på blindtarmbetennelse under graviditet

Selv om sjeldne, L’Appendisitt også kan forekomme under graviditeten.

Tegnene på blindtarmbetennelse under graviditet ligner tegn på blindtarmbetennelse hos personer som ikke er gravid. Imidlertid, L’Vedlegg ligger høyere i # 8217; magen under graviditeten fordi det voksende barnet beveger posisjonen til # 8217;. Som et resultat kan akutt smerte forbundet med A’betent vedlegg følges høyere opp på høyre side av # 8217; Abdomen.

A’Tillegg Broken kan være risikabelt både for moren og for barnet.

Selv en «tradisjonell appendektomi (kirurgisk fjerning av vedlegget) kan være mer utfordrende under graviditeten. derimot, Ifølge en 2016-studie, Et minimalt invasivt notat kjent som en laparoskopisk appendektomi synes å være en sikker prosedyre under graviditet med lav risiko for komplikasjoner.

Hva er symptomene på gassformig smerte?

Smerten forårsaket av gass kan virke som en mage knute. Du kan også ha følelsen av at gassen beveger seg gjennom tarmene dine.

I motsetning til blindtarmbetennelsen, som har en tendens til å forårsake lokalisert smerte i nedre høyre del av # 8217; magen, gassformig smerte kan advares overalt i # 8217; Abdomen. Du kan også føle brystsmerter.

Andre symptomer inkluderer:

 • utbrudd
 • flatulens
 • et trykk i # 8217; Abdomen
 • Hevelse og avslappende (en synlig økning i dimensjonene i magen)

Gassøs smerte har en tendens til å vare noen få minutter noen få timer og forsvinner vanligvis uten behandling.

Hvis du har en smerte, tror du det er forårsaket av gassen, men varer i mer enn 24 timer, kontakt lege så snart som mulig. Smerte kan være et tegn på noe mer alvorlig.

Når du skal søke medisinsk hjelp?

Hvis smerten manifesterer seg plutselig og isoleres i # 8217; magen nederst til høyre, legger stor vekt på andre symptomer, som feber, kvalme og gastrointestinale problemer.

Hvis du har noen av disse symptomene og smerten forsvinner ikke eller blir verre, gå til beredskapsrommet. Hvis du har L’Appendittitt, anbefaler vi at du får umiddelbar medisinsk behandling.

Diagnose

En lege må gjøre en fysisk eksamen for å gjøre en korrekt diagnose. Dette vil innebære legen ved å trykke forsiktig på det vondt.

Hvis smerten blir verre når legen presser og deretter utløser, kan det indikere at stoffet rundt # 8217; vedlegget er betent.

Et svar kjent som & # 8220; beskyttelse & # 8221; Det kan også tyde på at kroppen din prøver å beskytte A’appendage betent. Dette betyr at når trykket forventes på det vondt, blir bukemuskulaturen kontrahert i stedet for å slappe av.

Også en gjennomgang av dine siste symptomer og din medisinske historie er grunnleggende for å gjøre en diagnose.

Spørsmål som legen din kan spørre

Legen din eller helsepersonell må vite detaljene om symptomene dine og din medisinske historie.

Forbered deg på å svare på følgende spørsmål:

 • Når symptomene startet?
 • Hvordan beskrive smerten (akutt, smertefull, kramper, etc.)?
 • Du har lignende symptomer før?
 • Smerten gikk og kom eller var konstant siden den startet?
 • Hva du spiste i de siste 24 timene?
 • Du har gjort noen nye øvelser som kunne ha gjort deg til å trekke en muskel eller utvikle en kramper?

Hva slags test du kan forvente?

Det er ingen blodprøve som spesifikt kan identifisere blindtarmbetennelse (eller gass). Det er imidlertid en test som kan vise om C’er en økning i hvite blodlegemer.

Hvis antall hvite blodlegemer er høye, kan du foreslå at du kjemper for en slags infeksjon.

Legen din kan også gi deg en urintest. Dette kan bidra til å indikere om A’urinveisinfeksjon eller nyrestein forårsaker symptomer.

Legen din kan bruke en bildebehandlingstest for å avgjøre om vedlegget er betent.

A’ultralyd og en datastyrt tomografi (TC) er begge ekstremt nøyaktige bildebehandlingsenheter. derimot, Ifølge en studie, Det kan fortsatt være noen utfordringer i diagnose av akutt blindtarmbetennelse med disse bildebehandlingstestene.

Behandlingsalternativer for blindtarmbetennelse

Behandlingen av blindtarmbetennelsen innebærer vanligvis kirurgisk fjerning av vedlegget. Ring appendektomi, denne prosedyren kan ofte utføres som en poliklinisk operasjon.

Det er to typer appendektomier, og med begge typer kirurgiske inngrep, blir antibiotika ofte foreskrevet for å behandle gjenværende infeksjon:

Åpne Sky Surgery

Åpen kirurgi forventer en’gravering i nedre høyre underliv. Dette er spesielt nyttig hvis vedlegget eksploderes, og området rundt vedlegget må behandles for infeksjonen.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi innebærer noen små snitt.

Et rør som heter kanyle settes inn i en av snittene. Dette røret fyller gasslivet som utvider det og hjelper kirurgen til å se bedre vedlegget.

Et annet subtilt og fleksibelt verktøy kalt Laparoskop blir deretter satt inn gjennom det eller # 8217; gravering. Inneholder et lite kamera som viser bilder på en nærliggende skjerm. Kameraet bidrar til å veilede kirurgen med verktøyene (for å fjerne vedlegget), som er satt inn gjennom A’andre små gravering.

Laparoskopisk kirurgi har færre risiko enn friluftskirurgi og har en kortere gjenopprettingstid.

Husholdningsartikler for gass

De fleste gassformige smerter utløses av kostholdet, og gjør noen endringer i det du spiser og drikker, kan hjelpe deg med å unngå eller begrense denne typen smerte.

Det kan være nyttig å holde en matdagbok av alt du spiser og drikker og skriver ned når du føler deg gassmerter. Dette kan hjelpe deg med å identifisere forbindelser mellom mat eller drikke og dine symptomer.

Vanlige gassutløsere inkluderer:

 • bønner
 • Meieriprodukter
 • Kullsyreholdige drikker
 • Fiberrike matvarer
 • feit mat

For å avlaste gassmerter, kan du prøve disse hjemmemedisinene:

 • Peppermynte te
 • Kamille te
 • Apple eddik blandet med vann

Bench rettsmidler, som SimeticOne (Gas-X, Mylanta), kan hjelpe deg med å gruppere gassbobler slik at de kan elimineres lettere.

Laktasekosttilskudd kan være nyttige hvis du er laktoseintolerant, og du har smerte og andre symptomer etter å ha spist meieriprodukter.

Turgåing og andre fysiske aktiviteter kan også hjelpe deg med å frigjøre fanget gass. Hvis gasspine vedvarer, eller hvis det er et problem i gang, må du sørge for at du konsulterer en lege for å finne ut hvorfor.

Kjøp nå Hjem Remedies:

 • Gass-X
 • Mylanta
 • Lattase kosttilskudd

Andre årsaker til magesmerter

Gass og blindtarmbetennelse er bare to av de mange forholdene som kan forårsake magesmerter.

Andre årsaker til smerte kan inkludere:

 • gallestein
 • nyrestein
 • Ovariecyster
 • Urinveisinfeksjon
 • gastroenteritt
 • Peptisk sår
 • matallergi
 • svangerskap utenfor livmoren
 • eggløsning smerte
 • matforgiftning

Ta bort

Alle’Start Abdominal smerte forårsaket av gass og blindtarmbetennelse kan virke som lignende. Den enkleste måten å forstå forskjellen mellom de to er å være oppmerksom på noe annet symptom.

Hvis du begynner å ha magesmerter, spesielt i nedre høyre del, vær oppmerksom på feber, kvalme og tap av appetitt. Disse symptomene, sammen med magesmerter, kan rapportere blindtarmbetennelsen.

En lignende smerte som forsvinner alene uten andre symptomer, er sannsynligvis en gassakkumulering.

Hvis du mistenker A’blindtarmbetennelse, overdrive med forsiktighet og raskt konsultere en lege. A’Tillegg Broken kan være en alvorlig helsepersonell.