10 spørsmål som din terapeut vil at du skal møte MDD-behandling

Når det gjelder å behandle den store depressive lidelsen (MDD), har du sannsynligvis allerede mange spørsmål. Men for hvert spørsmål du gjør, er det sannsynlig at det er andre eller to spørsmål du kanskje ikke har vurdert.

Det er viktig å huske at kunden og terapeuten bygger og styrer psykoterapiprosessen sammen. Faktisk foretrekker terapeuter å bruke ordet & # 8220; kunde & # 8221; heller enn & # 8220; pasient & # 8221; Å understreke den aktive rollen som de som leter etter behandling under omsorg.

Her er hva en terapeut vil kunder som ba om en MDD i løpet av sine økter.

1. Fordi jeg føler meg deprimert?

Det første trinnet for å få behandling for depresjonen din, bør være en fullstendig evaluering. Dette skjer imidlertid ikke alltid.

Hvis du tar medisiner for depresjon, har leverandøren allerede etablert at du tilfredsstiller de diagnostiske kriteriene for depresjon (dvs., som du føler). Når det er sagt, har primære omsorgsleverandører ikke tid til å gjøre en fullstendig evaluering av hvorfor du føler at du føler deg.

Depresjon innebærer A’avbrudd av neurotransmittersystemer i hjernen, spesielt serotoninsystemet (herfra l’vanlig bruk av selektive serotonin reuptake inhibitorer, eller SSRI, for narkotika). Videre er det nødvendig å diskutere en rekke andre faktorer som skal bli en del av behandlingen. Disse inkluderer:

 • Tanke Modeller
 • Verdier og tro
 • mellommenneskelige forhold
 • atferd
 • Andre stressfaktorer som kan være forbundet med depresjonen (for eksempel bruk av stoffer eller medisinske problemer)

2. Hva skal jeg gjøre i nødstilfeller?

Siden’begynnelsen er det viktig å ha en forståelse av hvordan den terapeutiske prosessen vil være. For mange vil dette bety individuelle økter med en terapeut en gang i uken, som varer fra 45 minutter til A’nå. Antall økter kan løses eller åpne.

Avhengig av dine behov, inkluderer andre behandlingsinnstillinger:

 • Gruppeterapi
 • Intensiv ambulatorisk terapi, som du besøker et terapeutisk miljø flere ganger i uken
 • Boligterapi, hvor du bor i en struktur i en periode

I alle fall er det viktig å vite hva du skal gjøre i nødstilfeller, spesielt hvem som skal kontakte hvis du har tanker om autolesionism eller selvmord utenfor den terapeutiske konteksten. Av sikkerhetshensyn bør du samarbeide med legen din for å implementere en beredskapsplan siden’begynnelsen av behandlingen.

3. Så’er akkurat terapi?

Hvis du tar hensyn til psykoterapi, definert ofte bare terapi, er det sannsynlig at du vil jobbe med en autorisert psykolog (PhD, PSSYD), en sosialarbeider (MSW) eller en dobbel og familieterapeut (MFT).

Noen leger utfører psykoterapi, vanligvis psykiatere (MD).

L’American Psychological Association definerer psykoterapi som en samarbeidsbehandling fokusert på forholdet mellom kunden og omsorgsleverandøren. Psykoterapi er en tilnærming basert på # 8217; bevis som er & # 8220;Grunnlagt på dialog& # 8220; og & # 8221; Gir et støttemiljø som lar deg snakke åpent med noen som er målet, nøytral og ikke dømme. & # 8221; Det er ikke det samme med et tips eller en livscoaching. Det vil si psykoterapi har fått en god vitenskapelig støtte.

4. Jeg burde være i psykoterapi eller rådgivning?

I dag, vilkårene & # 8220; Consulting & # 8221; og Psykoterapi & # 8221; De brukes ofte utveksling. Du vil høre at noen sier at rådgivning er en kortere prosess og fokusert på løsningen, mens psykoterapi er langsiktig og mer intensiv. Forskjellene kommer fra opprinnelsen til rådgivning i det faglige feltet og psykoterapi innen helse.

I alle fall, som kunde, bør du alltid spørre din omsorgsleverandør og bakgrunn, teoretisk tilnærming og lisens. Det er viktig at terapeuten du besøker, er en autorisert helsepersonell. Dette betyr at de er regulert av regjeringen og lovlig ansvarlig, som en lege ville være.

5. Hva slags terapi gjør?

Terapeuter elsker dette spørsmålet. C’vitenskapelig bevis For forskjellige tilnærminger til terapi. De fleste terapeuter bruker en eller to tilnærminger som den trekker konsekvent og har erfaring i forskjellige modeller.

Vanlige tilnærminger inkluderer:

 • Behavioral kognitiv terapi, som fokuserer på unødvendig tanke og overbevisninger
 • Mellommenneskelig terapi, som fokuserer på unødvendige forholdsordninger
 • Psykodynamisk psykoterapi, som fokuserer på ubevisste prosesser og uløste interne konflikter

Noen mennesker kan kaste mer med en bestemt tilnærming, og det er nyttig å diskutere alt’start med terapeuten av det du leter etter i behandlingen. Uansett hva W & # 8217, er det grunnleggende at kundene føler en sterk obligasjon eller en allianse med sin terapeut for å få mest mulig ut av terapien.

6. Du kan kontakte legen min?

Din terapeut bør kontakte legen din hvis du har tatt eller du antar stoffer for depresjon. Farmakologiske og psykoterapeutiske tilnærminger utelukker ikke hverandre. I kraft, C’rettssaken antyder at kombinasjonen av narkotika og psykoterapi tilsvarer en større forbedring av # 8217; humør med hensyn til narkotika.

Enten du velger narkotika, psykoterapi eller begge deler, er det viktig at din kur, fortid og dagens leverandører er i kommunikasjon, slik at alle tjenestene du mottar sammen. Legene bør inkluderes i behandlingen, selv om det er andre medisinske tjenester du leter etter (for eksempel du er gravid, eller du skal bli gravid, eller du har en’annen medisinsk tilstand).

7. Depresjon er arvelig?

Det er åpenbare bevis på at depresjon har en genetisk komponent. Denne genetiske komponenten er sterkere i Kvinner som hos menn. Et antall av Spesifikke gener Det kan også føre til økning i risikoen for depresjon. Som sagt, ingen gen eller sett med gener & # 8220; gjør deg deprimert & # 8221;.

Leger og terapeuter vil ofte spørre familiehistorie å ha en’ide om denne genetiske risikoen, men dette er bare en del av bildet. Det er ikke overraskende at selv stressende livshendelser og negative erfaringer spiller en rolle viktig rolle MDD.

8. Hva skal jeg fortelle min familie og arbeidsgiver?

Depresjon kan påvirke de rundt oss på mange måter. Hvis C & # 8217, det var en betydelig endring i humøret ditt, kan du føle deg irritabel med andre. Du kan også endre måten du utfører ditt daglige liv på. Kanskje du finner tid til å tilbringe tid med familien din, og du har hatt forstyrrelser på jobben. I dette tilfellet er det viktig å la familien din vite hvordan du føler og du leter etter hjelp.

Våre kjære kan være en enorm støtte kilde. Hvis ting har forverret seg hjemme eller i ditt sentimentelle forhold, kan familie eller parterapi være nyttig.

Hvis du savnet jobben din eller ytelsen din forverret, kan det være lurt å la arbeidsgiveren vite hva som skjer, og hvis du må ta en sykdomsavtale.

9. Cos’andre jeg kan gjøre for å støtte min behandling?

Psykoterapi er grunnlaget for hvilken endring finner sted. Men gå tilbake til en tilstand av lykke, helse og velvære foregår utenfor terapi rommet.

Det tilbyr sine kunder, enten det er naturlige eller juridiske personer, et lag som er spesialisert på baneområdet uaktsomhet, i stand til å gi konkret råd og bistand i saker, i saker som: Undersøkelser antyder at hva som skjer i & # 8220; ekte verden & # 8221; Det er grunnleggende for suksess for behandling. Forvaltningen av sunne spisevaner, søvndiagrammer og andre oppføringer (for eksempel, gjør fysisk trening eller unngå alkoholen) skal være sentral i behandlingsplanen.

På samme måte bør diskusjoner om traumatiske erfaringer, stressende eller uventede levende arrangementer og sosial støtte dukke opp under terapi.

10. Fordi jeg ikke føler meg bedre?

Hvis psykoterapi ikke ser ut til å fungere, er det viktig å dele denne informasjonen med din terapeut. L’for tidlig avbrudd av psykoterapi er koblet til et verste utfall av behandling. Ifølge en Studie gruppe, Om lag 1 person på 5 forlater terapien før ferdigstillelse.

Det er viktig å definere hva som vil være behandlingsforløpet siden’begynnelsen av behandlingen. Når som helst på behandlingen, vil en god psykoterapeut vite om ting ikke ser ut til å fungere. Faktisk bør vanlig fremdriftsovervåking være en sentral del av behandlingen.

L & # 8217;

Still disse spørsmålene ALLE’Begynnelsen av behandlingen vil trolig være nyttig for å flytte behandlingen i riktig retning. Men husk, viktigere enn noen spesifikke spørsmål du gjør til din terapeut, er å etablere et åpent, komfortabelt og samarbeidsprosjekt med din terapeut.