10 fordeler med morgenen går for å komme tilbake på føttene

Del på Pinterest

Når du våkner om morgenen, kan bevegelsen ikke være din første prioritet. Men å starte dagen med en spasertur, enten det er i nabolaget ditt eller en del av pendlingen til jobb eller skole, kan gi kroppen en rekke helsemessige fordeler.

Her er 10 grunner til at du kanskje vil starte dagen etter noen trinn. Det er også noen forslag til å integrere det perfekt i din daglige rutine.

1. Øke din energi

Å starte dagen med en gåtur kan gi deg mer energi utover dagen. Hvis du går utendørs, gjelder dette spesielt.

utdanning viser at voksne som gikk utendørs i 20 minutter opplevde mer vitalitet og energi enn de som gikk innendørs i 20 minutter.

En liten en studere fant ut at 10 minutter med å gå opp trappene var mer energigivende enn en kopp kaffe for 18 kvinner som følte seg mangel på søvn.

Neste gang du trenger en energiboost om morgenen eller føler deg trøtt når du våkner, kan det være lurt å prøve å gå en tur.

2. Forbedre humøret ditt

Det er også fysiologiske fordeler med å gå om morgenen.

En tur kan hjelpe:

  • forbedre selvtillit
  • Øk L & # 8217;
  • redusere stress
  • redusere angsten
  • utmattelse
  • Lindre symptomer på depresjon eller redusere risikoen for depresjon

For best resultat, prøv å gå i 20-30 minutter minst 5 dager i uken.

3. Fullfør din fysiske aktivitet for dagen

En fordel ved å gå om morgenen er at du vil fullføre din fysiske aktivitet for dagen, før noen annen familie eller skoleforpliktelse for å få deg til å håndtere.

De Retningslinjer for L’fysisk aktivitet for amerikanere Anbefaler til sunne voksne for å fullføre minst 150-300 minutters drift ved moderat intensitet per uke.

Prøv å fullføre en 30 minutters spasertur 5 morgen i uken for å møte disse kravene.

4. Kan hjelpe deg med å gå ned i vekt

Å gå om morgenen kan hjelpe deg med å nå dine vekttapsmål. Å gå i moderat tempo i 30 minutter kan brenne opp til 150 kalorier. Kombinert med et sunt kosthold og styrketrening kan du gå ned i vekt.

5. Forhindre eller håndtere helsemessige forhold

Turgåing kan tilby en rekke helsemessige fordeler, inkludert å øke immuniteten din, samt forebygge og hjelpe deg med å håndtere ulike helsetilstander.

utdanning demonstrere at å gå 30 minutter om dagen kan redusere risikoen for hjertesykdom med 19 %. Hvis du lever med diabetes, kan turgåing også bidra til å senke blodsukkernivået.

Det kan også hjelpe deg å øke levetiden din og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og enkelte typer kreft.

6. Styrk musklene

Å gå kan bidra til å styrke benmusklene. For best resultat, gå i moderat til raskt tempo. Prøv å endre rutinen og gå i trapper, gå opp og ned bakker eller gå stigninger på tredemøllen.

Legg til beinforsterkende øvelser som knebøy og utfall flere ganger i uken for økt muskeltonus.

7. Forbedre mental klarhet

En morgentur kan hjelpe deg med å forbedre din mentale klarhet og evnen til å fokusere i løpet av dagen. EN nylig studie fant at blant eldre forbedret de som startet dagene med en morgentur sin kognitive funksjon, sammenlignet med de som forble stillesittende.

Å gå kan også hjelpe deg å tenke mer kreativt. Forskning & # 8211; Undersøkelser viser at gåing åpner for en fri flyt av ideer, som kan hjelpe deg å løse problemer bedre enn om du sitter eller forblir stillesittende. Dette gjelder spesielt hvis du går utendørs.

Neste gang du har et morgenmøte eller idédugnad, foreslår at kollegene dine tar en tur hvis det er mulig.

8. Sov bedre om natten

Vandring første ting kan hjelpe deg med å sove bedre om natten senere. Litt 2017 Studio har observert voksne i alderen 55 og 65 som hadde problemer med å sovne om natten eller sameksistere med en liten søvnløshet.

De som utøvde om morgenen i forhold til kvelden har opplevd en bedre søvnkvalitet om natten. Imidlertid er det behov for videre forskning for å avgjøre hvorfor å trene om morgenen kan være bedre å sove som toget om natten.

9. Varme

En av fordelene med å gå om morgenen om sommeren, eller hvis du bor i et klima hvor det er varmt hele året, er det at du vil kunne trene før det er for varmt ute.

Pass på at du drikker mye vann for å holde seg hydrert før og etter treningen. Dør med deg en flaske D’vann, om nødvendig. Eller planlegger å gå langs en sti med vannfontener.

10. Ta sunnere valg gjennom dagen

Å starte dagen med en spasertur kan sette deg opp for sunnere valg gjennom dagen. Etter turen kan du føle deg mer energisk og mindre søvnløs.

Når energien faller eller du er trøtt, er det mer sannsynlig at du velger behagelige snacks eller energiforsterkere. Å gå om morgenen kan inspirere deg til å velge en sunn lunsj og snacks om ettermiddagen.

Gjør det til en del av rutinen din

  • Forbered klærne for turen kvelden før. La sokkene og joggeskoene stå ved døren slik at du ikke trenger å lete etter dem om morgenen.
  • Prøv å stille inn alarmen 30 minutter tidligere slik at du kan gå en tur på minst 20 minutter om morgenen. Se etter en natursti i nærheten eller rusle rundt i nabolaget.
  • Finn en venn eller kollega å gå med om morgenen. Å chatte og jobbe sammen kan bidra til å holde deg motivert.
  • Hvis du ikke har mye tid om morgenen, bør du vurdere å gjøre turgåing til en del av pendlingen. Hvis du ikke kan gå på jobb, prøv å gå av fra’buss en eller to stopper først for å komme inn. Eller parker lenger unna kontoret ditt slik at du kan gå ut av bilen.

Du bør gå før eller etter frokost?

Hvis du går om morgenen, lurer du kanskje på om det å gå før eller etter frokost er viktig, og om det vil hjelpe deg hvis du har vekttapsmål. Forskning er blandet om hvorvidt det å hoppe over frokost øker stoffskiftet eller hjelper deg å gå ned i vekt raskere.

Noen undersøkelser viser at å trene på tom mage (før frokost) hjelper kroppen å forbrenne mer fett. Men det trengs flere studier.

I mellomtiden avhenger det av kroppen din. Hvis du har det bra, ta en tur før du spiser, eller hvis magen din føles bedre hvis du ikke spiser, er det greit. Eller du kan oppleve at du føler deg bedre ved å spise en liten matbit som en banan- eller fruktsmoothie før du går ut på tur.

I alle fall, etter treningen må du sørge for å spise en sunn frokost og drikke mye vann.

Ta bort

Å starte dagen med en kort spasertur kan by på en rekke helsefordeler. Du kan føle deg mer energisk i løpet av dagen, se humøret og mental klarhet forbedres og sove bedre om natten. Sørg for at du strekker deg før og etter turen og drikk mye vann for å holde deg hydrert.

Hvis du har andre spørsmål, snakk med legen din før du starter en ny treningsrutine.