Procinetics agenter: betanecol, cisaprid, domperidon og metoklopramid

I en sunn menneskelig esophagus induserer svelging primær peristall. Dette er sammentringene som beveger mat langs spiserøret og gjennom resten av fordøyelsessystemet. I sin tur forårsaker gastroøsofageal refluks en annen bølge av muskelkontraksjoner som frigjør esophagus, og skyver maten ned gjennom den nedre esophageal sphincter (Les) og i magen.

Men i noen mennesker slapper av eller slapper av eller åpner spontant, slik at innholdet i magen, inkludert syrer, for å gå tilbake til esophagus. Dette kalles sur refluks og kan føre til symptomer som magebrennende.

Prokinetiske agenter, eller anklagere er narkotika som bidrar til å kontrollere syre refluks. Procinetics bidrar til å styrke den nedre esophageal sphincter (les) og gjøre innholdet i magen raskere. Dette gjør det lite for syre refluks.

I dag brukes prokinetikk vanligvis med andre legemidler for gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller for mageforbrenning, som protonpumpe (PPI) inhibitorer eller H2-reseptorblokkere. I motsetning til disse andre stoffene mot syre refluks, som generelt er sikre, kan anklagere ha alvorlige eller farlige bivirkninger. De brukes ofte bare i de mest alvorlige tilfellene av GERD.

For eksempel kan anklagene brukes til å behandle mennesker som også har insulinavhengige diabetes, eller nyfødte og barn med betydelig redusert tarmtømming eller alvorlig forstoppelse som ikke reagerer på andre behandlinger.

Typer anklagere

BetanChol

BetanChol (Ureekolin) er et stoff som stimulerer blæren og hjelper deg med å urinere hvis du har problemer med å tømme blæren. Bidrar til å styrke lesen og gjør magen tomt raskere. Det bidrar også til å forhindre kvalme og oppkast. Den er tilgjengelig i tabletter.

Imidlertid kan verktøyet motvirkes av hyppige bivirkninger. Bivirkningene kan omfatte:

  • angst
  • Depresjon
  • døsighet
  • utmattelse
  • Fysiske problemer som ufrivillige bevegelser og muskelspasmer

Cisaprid

Cisaprid (propulsive) virker på serotonine-reseptorene i magen. Det har blitt brukt primært for å forbedre muskeltonen i Les. På grunn av bivirkningene, som for eksempel uregelmessig hjerteslag, har den blitt fjernet fra markedet i forskjellige land, inkludert USA. Når det ble ansett som effektivt i behandlingen av GERD som H2-reseptorblokkere som famotidin (Pepcid). Cisaprid er fortsatt ofte brukt i veterinærmedisin.

metoklopramid

Metoklopramid (Reglan) er en sensorgan som har blitt brukt til å behandle GERD, forbedre muskelvirkningen i mage-tarmkanalen. Den er tilgjengelig i både tabletter og flytende form. Som andre anklagere, er effekten av metoklopramid hindret av alvorlige bivirkninger.

Bivirkninger kan inneholde en økning i risikoen for nevrologiske forhold som sen dyskinesi, som forårsaker utilsiktede repeterende bevegelser. Det er kjent at disse bivirkningene oppstår hos personer som forblir på stoffet i mer enn tre måneder. Folk som tar metoklopramid bør være ekstremt forsiktige under kjøring eller tungt maskiner eller utstyr.

Samarbeide med legen din for å forstå hvilken behandlingsplan som er riktig for deg. Pass på at du følger indikasjonene fra legen din. Ring legen din hvis du tror at stoffene dine har forårsaket negative bivirkninger.