Xylitol tannkrem: fordeler, sammenlignet med fluor, for barn og mer

Cos’er xylitol?

Xylitol er en sukkerholdig alkohol eller polyalcol. Selv om det er tilstede i naturen, regnes det som et kunstig søtningsmiddel.

Xylitol har utseendet og smaken av sukker, men inneholder ikke fruktose. Øker heller ikke sukkernivået i blodet, og det gjorde det ca 40 prosent mindre enn kalorier enn sukker.

Xylitol og tannhelsemessige fordeler

Sekund noen utdanning, Xylitol kan være et effektivt forsvar mot forskjellige bakterier, spesielt Streptococcus mutans. S. Mutans er den viktigste bidragsyteren til karies og emaljebrytende.

Sukker serverer mat til chariogene bakterier, eller forårsaker karies, som bor i munnen din. Når disse bakteriene fôrer på gjærbare sukkerarter, produserer de melkesyre som skader tennenees glasur. At skade kan til slutt føre til karies.

Xylitol er en ikke-gjærbar sukkerholdig alkohol som bakterier ikke kan behandle. Dette betyr at melkesyre ikke er produsert for å skade emaljen.

Noen eksperter mener at Xilitolo bidrar til å drepe de chariogene bakteriene som forstyrrer deres & # 8220; energiforbruk syklus & # 8221;. Sekund Studioanalyse 2017 Av 16 artikler viste xylitol ubetydelige resultater i # 8217; Drep bakteriene.

Fordeler med Xylitol tannkrem

Tannkrem kan være et administrasjonssystem for xylitol. Imidlertid A 2015 Laboratorie studie Publisert i European Pediatric Tanneknikk Arkiv funnet at xylitol tannkrem ikke har hemmet signifikant vekst av s. mutander.

TIL 2015 Gjennomgang av litteratur av 10 studier sammenlignet en fluorid tannkrem med en fluorid tannkrem med 10% xylitol tilsatt. Når barn brukte Xylitol Fluorid tannkrem i en periode mellom 2.5 og 3 år, redusert hulrommene på ytterligere 13%. Kvaliteten på testene ble ansett som lav kvalitet.

Xylitol tannkrem mot fluorid tannkrem

Xylitol-støttespillere tyder på at det er svært effektivt hvis det kombineres med fluor i tannkremet. Xylitol bidrar til å beskytte tennene mot skade og fluor bidrar til å reparere eventuelle skader som tennene kan lide.

Imidlertid A 2014 Studio Han fant ikke signifikante forskjeller & # 8211; I form av kariesreduksjon og # 8211; Blant barn som bruker xylitol fluorid tannkrem og de som bruker en fluorid tannkrem.

Xylitol tannkrem for barn

De American Academy of Pediatrisk Tannlege (AAPD) Xylitol godkjent som en del av en komplett strategi for å forhindre karies eller karies. På grunn av forskning & # 8220; L’AAPD gir råd til å bruke xylitol tannkrem.

AAPD er også deklarert sin støtte for videre forskning & # 8220; å klargjøre kjøretøyets påvirkning for xylitoladministrasjon, eksponeringsfrekvens og optimal dosering for å redusere karies og forbedre oral helse hos barn & # 8221;.

Xylitol tyggegummi og candies

Mange tannleger tyder på at tyggegummi har blitt søtet med xylitol. EN 2012 Gjennomgang av litteraturen Indikerer at tygge kan øke xylitol-anti-livet eller anti-carie-effekten. Endelig har revisjonsresultatene oppdaget at Xylitols anti-kliniske effekt er ukjent og videre forskning er nødvendig.

TIL 2014 Studio Han oppdaget at candies alle «8217; Erytritol var betydelig mer effektive for å redusere karies enn xylitol candies.

Hvordan xylitol du trenger

Sekund California Dental Association (CDA), For å oppnå optimale tannhelsetninger fra xylitol, L’daglig inntak skal være 5 gram. Du bør bruke xylitol-dekk eller liets fra tre til fem ganger om dagen.

CDA foreslår også at frekvensen og varigheten av xylitolbruk er begge viktige. Anbefaler at gummien tygges i omtrent fem minutter, og at myntene er helt oppløst i munnen og ikke tygget.

Bivirkninger av xylitol

Xylitol fordøyes sakte i # 8217; sprakk tarmen, som bestemmer de viktigste bivirkningene. I store mengder kan det forårsake myke avføring eller fungere som avføringsmiddel.

Husk at Xylitol er eksepsjonelt giftig for hunder. Hvis hunden din spiser xylitol eller xylitol tannkrem i noen form, ta den umiddelbart fra veterinæren. Ta med Xylitol produktpakken med deg også, for veterinærreferanse.

Ta ut mat

Xylitol er en sukker erstatning som kan være i stand til å forhindre karies. Andre positive attributter inkluderer ikke økende blodsukker og mindre sukkerkalorier.

Det er for tidlig å gjøre en endelig erklæring om xylitol tannkrem som produserer eller ikke gir en betydelig innvirkning på forebygging av karies.

Selv om xylitol kan være et forsvar mot forskjellige bakterier, kan tannkremet ikke være det mest effektive administrasjonssystemet for dette. Hvis du tenker på å bytte til en tannkrem med xylitol, kontakt din tannlege først.

Hvis du bestemmer deg for å bruke en Xylitol tannkrem, bruk den som en del av din orale hygiene rutine. Bruken av xylitol tannkrem bør ikke betraktes som en erstatning for standard tannpleie, for eksempel tanntråd og regelmessige besøk fra tannlegen.

Kjøp Xylitol tannkrem, tyggegummi og godteri.